Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Καλοστημένη υπόθεση απάτης με ακίνητα – Θύματα ομογενείς από την Αυστραλία


δικαστήριο

Μια καλοστημένη υπόθεση απάτης με ακίνητα σε βάρος δύο ομογενών της Αυστραλίας, μονοπώλησε χθες το ενδιαφέρον της συνεδρίασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.
Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου συζητήθηκαν συγκεκριμένα δύο αγωγές των θυμάτων με τις οποίες διεκδικείται χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 650.000 ευρώ από την «Aplha Bank Α.Ε.», ως καθολικής διαδόχου της συγχωνευθείσας δι’ απορροφήσεως της «Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε.».
Οπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατική», οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ιδιώτες είναι κατηγορούμενοι για απάτη από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, με συνολικό περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 15.000 ευρώ και 73.000 ευρώ και πλέον άνω των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ αντίστοιχα και έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων.
Κάτοικος Αδελαϊδος Νοτίου Αυστραλίας, που κατάγεται από τη Ρόδο, υπέβαλε συγκεκριμένα µήνυση κατά τριών ατόμων, όταν διαπίστωσε ότι υφάρπαξαν µε απίθανα τεχνάσµατα ακίνητο ιδιοκτησίας της, ιδιαιτέρως µεγάλης αξίας, και συγκεκριµένα έναν αγρό εµβαδού 8.560 τ.µ. στη θέση «Κεπούλα» της Λαχανιάς.
Η ίδια µαζί µε µια άλλη οµογενή υπέβαλε και δεύτερη µήνυση κατά ενός “κτηµατοµεσίτη” και ακόµη 3 ατόµων κατοίκων Γλυφάδας Αττικής.
Oι ενάγοντες επισημαίνουν στις αγωγές τους ότι από τους φερόμενους ως αγοραστές του ακινήτου, αλλά και άλλους συνεργούς με «εγκέφαλο» τον Μ. Μ. του Ι. και σε συνεργασία με υπαλλήλους της τράπεζας, είχε στηθεί μια τεράστια επιχείρηση απάτης, η οποία απέφερε σ’ αυτούς κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ!
Ειδικότερα, σε ό, τι αφορά την περίπτωσή τους, αποκαλύφθηκε ότι ο κτηματομεσίτης σε συνεννόηση και συνεργασία με τους δύο υποτιθέμενους αγοραστές, εξύφαναν από κοινού σχέδιο εξαπάτησής τους με σκοπό την απόσπαση του ακινήτου τους και την είσπραξη του ποσού του δανείου που θα ενέκρινε η δανειοδότρια τράπεζα με απώτερο σκοπό όχι την πληρωμή του τιμήματος αλλά την ιδιοποίησή του.
Πιο συγκεκριμένα με την κατάρτιση και χρήση πλαστογραφημένων εγγράφων, εμφανίζονταν οι συνεργάτες του κτηματομεσίτη να έχουν υψηλά εισοδήματα από την εργασία τους, να δηλώνουν ανύπαρκτα «εισοδήματα» στην Εφορία μέσω φορολογικών δηλώσεων, να έχουν στην κατοχή τους υπηρεσιακές βεβαιώσεις από τους εργοδότες τους, να μην οφείλουν προς τρίτους κ.λ.π., με σκοπό τα έγγραφα αυτά να τα εμφανίζουν στο συγκεκριμένο κατάστημα της εν λόγω τράπεζας, ώστε να «καλύπτουν» τις,,,,,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html