Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Επιβεβαίωση των πληροφοριών του μπογκ μας: Η ΔΕΥΑΡ προχωρεί στην ανόρυξη 15 νέων γεωτρήσεων


Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΩΤΡΗΣΕΙς\

Eτοιμη για να δώσει νερό στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού και κυρίως με στόχο να καλυφθεί ολοκληρωτικά η πόλη της Ρόδου, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, είναι η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου. Αυτό δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Τσίκκης, ξεκαθαρίζοντας πως οι
υπηρεσίες ετοιμάζονται από τώρα.
«Το 2016, ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Ρόδο, κάτι που όλοι παραδεχόμαστε. Ιδιαίτερα για τα μικρότερα και απομακρυσμένα χωριά του νησιού, των οποίων οι υποδομές δεν είναι οι ενδεδειγμένες ούτε και αυτές που θα θέλαμε.
 Παρά ταύτα προσπαθήσαμε πολύ να αντιμετωπίσουμε όσα προβλήματα μας προέκυψαν –κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. Με δεδομένη την μεγάλη ανομβρία, την οποία αντιμετωπίζει η λεκάνη της Μεσογείου –συμπεριλαμβανομένης και της Ρόδου- το αποτέλεσμα ήταν να πέσει δραματικά, τόσο ο υδροφόρος ορίζοντας όσο και η στάθμη των περισσοτέρων γεωτρήσεων στο νησί και σε περιοχές, όπως η Νότια Ρόδος (ενότητα Αταβύρου – Καμείρου). 
Ειδικά σε αυτή την περιοχή, οι υποδομές δεν ήταν οι ενδεδειγμένες και γι αυτό δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που παρουσιάστηκαν. Είναι γεγονός πως εάν δεν υπήρχε το Φράγμα του Γαδουρά θα είχαμε ακόμη περισσότερα προβλήματα. Πάντως μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε υδροδοτήσει ολόκληρη την πόλη της Ρόδου με το να δώσουμε στην κατανάλωση και την δεύτερη δεξαμενή –αυτήν που βρίσκεται στ’ Ασγούρου.

 Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αποδεσμεύσουμε κάποιες γεωτρήσεις και να ενισχύσουμε με νερό περιοχές, όπως η Καλλιθέα, τ’ Αφάντου, τα Κοσκινού και η Ψίνθος» δήλωσε ο κ. Τσίκκης.
Ήδη η ΔΕΥΑΡ έχει εγκρίνει την ανόρυξη δεκαπέντε νέων γεωτρήσεων εκ των οποίων μερικές είναι σχεδόν ολοκληρωμένες –στην Σάλακο, στ’ Αφάντου, στα Λάερμα, ενώ στην κοινότητα Αγίου Ισιδώρου τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά διότι η υδροδότηση γινόταν αποκλειστικά και μόνον από τις πηγές. «Έχουμε κάνει δύο αποτυχημένες προσπάθειες για τον Άγιο Ισίδωρο. Θα προσπαθήσουμε με μια συμπληρωματική μελέτη να κάνουμε νέα ανόρυξη.

 Μας ενδιαφέρει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν ώστε να μην μας βρει απροετοίμαστους και με προβλήματα. Ακόμη, προγραμματίζουμε γεωτρήσεις στο Βάτι, στην Μεσσαναγρό, στο Γεννάδι, στον  Ασκληπειό και στην Λαχανιά ώστε να καλύψουμε την ζήτηση νερού το καλοκαίρι διότι κατασκευάζονται κι άλλες ξενοδοχειακές μονάδες εκεί», εξήγησε ο κ. Τσίκκης.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και αν αυτές ενίσχυσαν τον υδροφόρο ορίζοντα και πλούτισαν το Φράγμα, ο κ. Τσίκκης δήλωσε:
«Δε νομίζουμε ότι οι βροχές που έπεσαν είναι ευεργετικές για να μας λύσουν το πρόβλημα αλλά βοήθησαν στο πότισμα των αγρών με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μια ‘ξεκούραση’ στις γεωτρήσεις. Δεν ήταν δηλαδή ικανοποιητικές αλλά ήταν ‘ποτιστικές’ και βοήθησαν τους αγρότες και τις καλλιέργειές τους».

Τα σχετικά άρθρα μας ΕΔΩ και ΕΔΩ  και ΕΔΩ

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html