Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Τα $326 τρις κοπανιστού αέρα του Σώρρα στη Παγκόσμια Τράπεζα





Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το οποίο παρέχει οικονομική και τεχνική βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες για αναπτυξιακά έργα. Κάπου εκεί μέσα, κρύβονται περί τα $326 τρις σε καταπιστεύματα που ανήκουν στους Έλληνες σύμφωνα με
το κο Σώρρα. Ψάξαμε λοιπόν για να δούμε που βρίσκονται.

Τι είναι Καταπίστευμα ; 
Κατά το ουσιαστικό δίκαιο καταπίστευμα (καθολικό κατά το ρωμαϊκό δίκαιο) υπάρχει όταν ο διαθέτης υποχρεώσει τον κληρονόμο να παραδώσει την κληρονομιά που απέκτησε ή ποσοστό αυτής σε άλλο πρόσωπο, μετά την πάροδο ορισμένου χρόνου ή την πραγματοποίηση κάποιου γεγονότος. Εάν ο διαθέτης όρισε η κληρονομιά (καταπιστευτέα) να παραμείνει στην ίδια την οικογένειά του ή στην οικογένεια του κληρονόμου, πρόκειται για οικογενειακό καταπίστευμα.
Ο κληρονόμος, ο οποίος φέρει το βάρος και την υποχρέωση να παραδώσει την κληρονομιά σε άλλον καλείται «βεβαρημένος», ενώ εκείνος στον οποίο θα περιέλθει τελικά η κληρονομία (μετακληρονόμος) καλείται «καταπιστευματοδόχος».
Ουσιαστικά είναι η σχέση που δημιουργείται κατά τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου ή εις θάνατο, από ένα πρόσωπο (ο Ιδρυτής), ο οποίος διαθέτει περιουσιακά στοιχεία υπό τον έλεγχο άλλου προσώπου (ο Διαχειριστής) προς όφελος τρίτου (ο Δικαιούχος).
Τα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να είναι μέρος της ίδιας περιουσίας του διαχειριστή και θα πρέπει να αποτελούν ένα ξεχωριστό «κεφάλαιο».
Ο τίτλος των περιουσιακών στοιχείων της εμπιστοσύνης είναι στο όνομα του διαχειριστή.
Που είναι κρυμμένα τα $326 τρις;
Μήπως στη Παγκόσμια Τράπεζα;
Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάστεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για το έτος 2014, διαπιστώνουμε πως το συνολικό ενεργητικό της δε ξεπερνά τα $359 δις (Προσοχή: δις, όχι τρις)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html