Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Άρθρο κόλαφος για το σύστημα υγείας στην Ελλάδα: Πεθαίνει κόσμος που έπρεπε να ζήσει!


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΣΥ

Άρθρο-καταγγελία στον Βρετανικό Guardian για το Ελληνικό Σύστημα Υγείας επί κυβέρνησης Τσίπρα!

Το άρθρο στα αγγλικά μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ, εμείς περιγράφουμε τους βασικούς άξονες του!

Αύξηση της θνησιμότητας ελλήνων ασθενών στα νοσοκομεία παρατηρεί το άρθρο.

  "Στο όνομα των σκληρών δημοσιονομικών στόχων, οι άνθρωποι που θα μπορούσαν αλλιώς να επιβιώσουν πεθαίνουν", δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος ηγείται της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων Νοσοκομείου. «Νοσοκομεία μας έχουν γίνει επικίνδυνες ζώνες."

3000 θάνατοι αποδίδονται σε ενδονοσομειακές λοιμώξεις και είναι σε άμεση συνάρτηση με τις ελλείψεις λόγω των ακολουθούμενων πολιτικών λιτότητας! Αφού παρατηρείται έλλειψη προσωπικού, ανεπαρκής εξοπλισμό και έλλειψη προϊόντων καθαρισμού.

"Συχνά, οι ασθενείς τοποθετούνται σε κρεβάτια που δεν έχουν απολυμανθεί. Το προσωπικό είναι τόσο καταπονημένος δεν έχουν χρόνο για να πλένουν τα χέρια τους και συχνά δεν υπάρχει αντισηπτικό σαπούνι ούτως ή άλλως. "

Από το 2009, οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία έχει μειωθεί κατά σχεδόν ένα τρίτο - πάνω από € 5 δισ (£ 4,3 δισ) - σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Μέχρι το 2014, οι δημόσιες δαπάνες είχαν μειωθεί στο 4,7% του ΑΕΠ, από ένα προ-κρίσης ήταν στο 9,9%. Περισσότεροι από 25.000 προσωπικό έχει απομακρυνθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html