Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Έσκασε η ΠΡΩΤΗ ΒΟΜΒΑ Τραμπ: Μεταφέρει στην Ιερουσαλήμ την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ!

Λίγη ώρα μετά την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν
Η πρώτη βόμβα από τον Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμη να σκάσει!

Νετανιάχου, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν την πρεσβεία τους στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ!
Ο Τραμπ είχε πει επανειλημμένα πως θα προχωρήσει σε αυτό που δεν έχει τολμήσει καμία αμερικανική κυβέρνηση μέχρι σήμερα (αφού η σταθερή αμερικανική πολιτική στο ζήτημα ήταν πως το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, θα καθοριστεί μόνο μετά από μια συμφωνία ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων)  και όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ την Κυριακή «είμαστε στα αρχικά στάδια συζήτησης για το θέμα»!
Οι Παλαιστίνιοι έχουν προειδοποιήσει πως μια τέτοια κίνηση θα σκότωνε την ειρηνευτική διαδικασία. 
Σύμφωνα, εξάλλου, με πληροφορίες ισραηλινών μέσων, ήδη ο Νετανιάχου ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο πως είναι έτοιμος να ανακοινώσει άμεσα νέους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη.
Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή του Τραμπ για τον νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ μιλά από μόνη της για τις προθέσεις του καθώς ο Ντέιβιντ Φρίντμαν θεωρείται υποστηρικτής των θέσεων του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html