Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Χοντραίνουν τα πράγματα στην υπόθεση Ψώρρα – Παραχωρήστε μας τα ακίνητά σας!

Μια είδηση που έχει γίνει viral (κυρίως στους κύκλους των οπαδών του Σώρρα), κάνει λόγο για παραχώρηση στην οργάνωση, χρεωμένων ακινήτων έναντι συμβολικού αντιτίμου, για να προστατευθούν από τους πλειστηριασμούς. Ο ισχυρισμός είναι ψευδής όπως θα δούμε παρακάτω.

Η Ε.ΣΥ. διαδίδει μέσω κοινωνικών δικτύων πως μπορεί να προστατεύσει το ακίνητό σας, έναντι των οφειλών σε εφορία, ταμεία, τράπεζες κτλ. Μόνη προϋπόθεση, η παραχώρηση του έναντι συμβολικού αντιτίμου και λέγοντας »συμβολικό» εννοούμε 10-15 ευρώ το μήνα!
Στις εικόνες που ακολουθούν, θα δείτε τα mail που αντάλλαξε »χρεωμένος πολίτης» με διάφορα  γραφεία της Ε.ΣΥ. σε μια προσπάθεια να νοικιάσει το κατάστημά του και να το γλυτώσει από κατάσχεση. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και κάποιοι τον παρέπεμψαν σε στελέχη του Σώρρα, γεγονός που υποδηλώνει πως η τακτική της απόκτησης ακινήτων με απατηλές υποσχέσεις, είναι συνηθισμένη.


 
Στο  βίντεο που ακολουθεί, θα ακούσετε τη συνομιλία του »πολίτη» με πρόεδρο γραφείου της Ε.ΣΥ. Το σενάριο έχει ως εξής:  Ο πρόεδρος ήταν ένας από αυτούς που απάντησαν στο mail δίνοντας το τηλέφωνό του για περαιτέρω επικοινωνία. Στην συνομιλία, προσφέρει τη λύση της ενοικίασης έναντι 10-15 ευρώ μηνιαίως. με τη σαφή υπόσχεση πως το κατάστημα δεν θα πλειστηριαστεί »δεν το ακουμπάει κανένας» και »μόλις πάρουμε Ελλάδα (γίνουν κυβέρνηση) το κτήριο σας ανήκει πάλι». Ο πολίτης μάλιστα θα μπορέσει ακόμη να γίνει και πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης!
Στη πραγματικότητα πρόκειται για ένα ακόμη έξυπνο κόλπο της οργάνωσης Σώρρα για να πάρουν στα χέρια τους, εντελώς τζάμπα, ακίνητα που θα χρησιμοποιηθούν για να ανοίξουν νέα γραφεία της Ε.ΣΥ. Κάπως έτσι να εξηγείται η μετεωρική ανάπτυξη του δικτύου γραφείων της οργάνωσης στη χώρα μας που αυτή τη στιγμή μετρά τουλάχιστον 210.
Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως η παραχώρηση των ακινήτων, δε διασφαλίζει σε καμία περίπτωση τη προστασία τους από πλειστηριασμούς. Ο λόγος είναι απλούστατος: Ο Σώρρας που είναι ουσιαστικά «άφραγκος» και δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα να μπλοκάρει τυχόν πλειστηριασμό ακινήτου, ακόμη και αν του χαριστεί αφιλοκερδώς.
 Σύμφωνα με το δικηγόρο Άγγελο Αγγελέτο »Ο μισθωτής ακινήτου έχει σχέση απλής κατοχής αυτού και δεν νομιμοποιείται να προβεί σε καμία πράξη προστασίας κατά των πλειστηριασμών».
Ο Σώρρας ισχυρίζεται πως υπάρχουν συνολικά 326 τρισεκατομμύρια σε ελληνικά καταπιστεύματα. Ωστόσο, δε πρόκειται για τίποτα περισσότερο από κοπανιστό αέρα, διότι δεν είναι εγγεγραμμένα σε κανένα τραπεζικό ίδρυμα της υφηλίου. Κοπανιστός αέρας είναι και τα 600 δις που υποτίθεται πως πρόσφατα γράφτηκαν στον προϋπολογισμό.
Ακόμη όμως και με ένα μαγικό τρόπο να υπήρχαν τα λεφτά (που δεν υπάρχουν), η εφορία έχει κάνει σαφές πως δεν δέχεται πληρωμές από το Σώρρα. Όσοι αντί να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, κατέθεσαν εντολή εξουσιοδότησης για την αποπληρωμή του προσωπικού τους χρέους από τα 600 δις. δολάρια του Σώρρα, βρίσκονται αυτή τη στιγμή αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς ή θα βρεθούν στο μέλλον.
Εν τέλει, η ομάδα του Σώρρα, απευθυνόμενη σε ανθρώπους που χρωστάνε, σε ανθρώπους που πιστεύουν στην ανωτερότητα της ελληνικής φυλής, σε ανθρώπους που πιστεύουν σε ψεκασμούς, ερπετοειδή και παγκόσμιες συνωμοσίες, κατάφερε να εξαπατήσει χιλιάδες »ιθαγενείς» που πίστεψαν σε αυτό που θα μείνει στην ιστορία ως το μεγαλύτερο hoax της δεκαετίας. Η περίπτωση της προστασίας χρεωμένων ακινήτων από πλειστηριασμούς με παραχώρηση στην Ε.ΣΥ. είναι ένα ακόμη δείγμα απάτης.
via TNI
Θάνος Επαχτίτης

Θάνος Επαχτίτης

Αρθρογράφος - Ερευνητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html