Υπαπαντή του Ιησου   Στις 2 Φεβρουαρίου εορτάζεται η Υπαπαντή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Το 541 μΧ, ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός καθιερώνει την εορτή της Υπαπαντής, της ημέρας δηλαδή  

που ο Ιησούς Χριστός προϋπαντήθηκε στον Ναό του Σολωμόντα από τον γέροντα ιερέα Συμεών.   

Η Υπαπαντή του Κυρίου

Σύμφωνα με τον νόμο του Μωυσή, κάθε πρωτότοκο αρσενικό παιδί έπρεπε να αφιερώνεται στον Θεό και να προσφέρει, την τεσσαρακοστή ημέρα από τη γέννησή του, θυσία στον Θεό ένα ζεύγος τρυγόνων ή δυο νεοσσούς περιστερών!!!!!!!!!!!!!!!Μόλις πέρασαν σαράντα ημέρες από την γέννηση του "Θεανθρώπου", προσεφέρθη ο Κύριος στο ιερό υπό Μητρός "Παρθένου", και υπεδέχθη Αυτόν ο πρεσβύτης Συμεών. Κατά τη διάταξη του Μωσαϊκού νόμου «παν άρσεν πρωτότοκον έσται αφιερωμένον τω Θεώ, και την εις τούτον  νενομισμένην θυσίαν προσενέγκη, ζεύγος τρυγόνων, ή δύο νεοσσούς περιστερών». Δηλαδή, κάθε πρωτότοκο αρσενικό παιδί ήταν αφιερωμένο στο Θεό, και προς τούτο γινόταν μία συγκεκριμένη τελετή στο ναό, περιλαμβάνουσα και προσφορά δύο τρυγόνων ή περιστεριών.
Λαβών δε ο πρεσβύτης Συμεών τον Κύριο της δόξης στα χέρια του είπε το «Νυν απολύεις τον δούλον σου Δέσποτα κατά το ρήμα σου εν ειρήνη ...;». Τώρα, δηλαδή, Κύριε, ας πεθάνω, αφού είδα το Σωτήρα του κόσμου. Διότι αυτό περίμενε χρόνια ο δίκαιος Συμεών να δει με τους οφθαλμούς του τον Κύριο και Θεό του. Και πλέον ευτυχισμένος μπορούσε να υπάγει εις τα αγκάλας του Θεού.(Δηλαδή έτσι για να καταλάβουμε όλοι που σταματάει η βλακεία και που αρχίζει η λογική  αν αργούσε κατά διακόσια χρόνια να γεννηθεί ο Ναζωραίος ο Συμεών θα ζούσε ακόμα???)περιτ.png
Το Ιουδαϊκό τελετουργικό 'Metzitzah b'peh' ΠΕΡΙΤΟΜΗ (ρούφηγμα αίματος), έχει προκαλέσει έρπητα και θάνατο σε βρέφη
5e378c50ae5aa040c094acfb12536bff_m.jpg  
H περιτομή του Iησού και η παρουσίασή Tου στο ναό
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑ 21
Kι όταν συμπληρώθηκαν οι οχτώ μέρες που απαιτούνταν για να περιτμηθεί το παιδί, τον ονόμασαν Iησού, όπως είχε ονομαστεί από τον άγγελο προτού συλληφθεί στη μήτρα.
ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ???????
22Όταν, επίσης, συμπληρώθηκαν οι μέρες για τον καθαρισμό τους - σύμφωνα με το μωσαϊκό νόμο - τον πήγαν στα Iεροσόλυμα για να τον αφιερώσουν στον Kύριο, 23(όπως είναι γραμμένο στο νόμο του Kυρίου, ότι "κάθε αρσενικό που πρωτοανοίγει μήτρα, άγιο θα θεωρηθεί για τον Kύριο") 24και για να προσφέρουν θυσία ένα ζευγάρι τρυγόνια ή δύο νεογέννητα περιστέρια όπως απαιτεί ο νόμος του Kυρίου.!!Όπως βλέπετε εδώ ο Ναζωραίος των Ρωμιών ήταν ένας Εβραίοςπιστός στον Ιουδαϊσμό !!Ποιος είναι ο Κύριος αυτός που πρέπει να υπακούει ο Ιησούς??ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΨΕΥΤΟΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑΧΒΕ!!Σύμφωνα με τουςΕβραϊκούς νόμους αυτός που κάνει περιτομή οφείλει να πίνει το αίμα από την επέμβαση, λέτε ο Ραβίνος Ιησούς να μην συμμορφώθηκε με τον νόμο αυτόν??
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!

Το Ιουδαϊκό τελετουργικό 'Metzitzah b'peh' (ρούφηγμα αίματος), έχει προκαλέσει έρπητα και θάνατο σε βρέφη!!Ειναι η περιτομή που εκανε ο Ιησούς ο Ναζωραίος!!Εμεις εδώ σας το είχαμε πεί!!
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4
alt