Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

ΔΙΕΘΝΕΣ ΨΗΦΙΣΜΑ !! ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ Παντρεύουν παιδιά με το βιαστή τους;!

Το Μπαγκλαντές ετοιμάζει νόμο που θα αναγκάζει μικρά κορίτσια να παντρεύονται το βιαστή τους. Όμως, η πρωθυπουργός είναι πρωτοστάτρια στα δικαιώματα των γυναικών και μια μαζική παγκόσμια έκκληση μπορεί να την κάνει να εμποδίσει το νόμο που θα ευνοεί το βιασμό παιδιών. Πάρε θέση:

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές μπορεί με μια υπογραφή της να γίνει ηρωίδα για εκατομμύρια κορίτσια -- ή να περάσει νόμο που θα τα αναγκάζει να παντρεύονται το βιαστή τους!  

Το Μπαγκλαντές έχει κάνει τεράστια νομοθετική πρόοδο για τις γυναίκες και τα κορίτσια. Όμως τώρα ετοιμάζει ένα νέο νόμο που, ενώ αποσκοπεί στην απαγόρευση των παιδικών γάμων, μπορεί να περιέχει μια εξαίρεση για «ειδικές περιστάσεις», που θα εξαναγκάζει μικρά κορίτσια να παντρεύονται το βιαστή τους.  

Οι ακτιβιστές της χώρας μόλις βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, καθώς το Κοινοβούλιο μπορεί να περάσει το νόμο ανά πάσα στιγμή. Ας ζητήσουμε από την πρωθυπουργό να εμποδίσει το παραθυράκι που ευνοεί το βιασμό παιδιών και να δρομολογήσει άμεσα ένα εθνικό σχέδιο δράσης υπέρ της ασφάλειας των κοριτσιών: 

Πάτα εδώ για να σταματήσουμε το βιασμό παιδιών

Λίγες μέρες μετά τις πρωτοφανείς πορείες των γυναικών, αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τα πιο ευάλωτα πλάσματα του πλανήτη μας, τα μικρά κορίτσια.  

Μέχρι στιγμής, η πρωθυπουργός είναι υπέρ της ρήτρας των «ειδικών περιστάσεων», με τη δικαιολόγηση ότι, για τα κορίτσια των απομακρυσμένων χωριών που πέφτουν θύματα βιασμού ή μένουν έγκυες, ο γάμος είναι η μόνη λύση.

Υπάρχουν όμως εναλλακτικές για να τα προστατέψει: Έχει την εξουσία να περάσει νόμο που θα επιτρέπει στα κορίτσια της επαρχίας και τα παιδιά τους να γράφονται στο σχολείο χωρίς να απαιτείται επώνυμο πατρός, αλλά και να θέσει σε εφαρμογή ένα νέο εθνικό σχέδιο δράσης που θα παρέχει υπηρεσίες σε κορίτσια σε τέτοιες περιπτώσεις.  

Βοήθησε να πείσουμε την πρωθυπουργό Χασίνα να αφαιρέσει τη ρήτρα, ώστε το Μπαγκλαντές να πρωτοπορήσει ενάντια στους γάμους παιδιών. Πάρε θέση:

Πάτα εδώ για να σταματήσουμε το βιασμό παιδιών
Το Μπαγκλαντές είναι ήδη ένα κράτος πολλά υποσχόμενο για τις γυναίκες. Η προοδευτική νομοθεσία του έχει αλλάξει το μοντέλο της οικογένειας: Το 1970 οι οικογένειες είχαν 7 παιδιά, ενώ τώρα έχουν 2-3. Επίσης, τα επιδόματα για τα κορίτσια ευνοούν την πρόσβασή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση περισσότερο από ό,τι στη γειτονική και πλουσιότερη Ινδία.  

Από το Αφγανιστάν και την Ινδία μέχρι τη Σομαλία και την Κένυα, το Avaaz έχει χρησιμοποιήσει τη συλλογική μας δύναμη για να καταπολεμήσουμε την κακοποίηση κοριτσιών και να προωθήσουμε τα δικαιώματα των γυναικών. Τώρα ας στηρίξουμε το Μπαγκλαντές, για να γίνει παγκόσμιο πρότυπο ενάντια στους γάμους παιδιών!  

Με ελπίδα,  
Risalat, Antonia, Lisa, Emma, Alice, Ricken και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:  

Όταν ένα 15χρονο κορίτσι αναγκάζεται να παντρευτεί στο Μπαγκλαντές – The Huffington Post
http://www.huffingtonpost.gr/2015/08/27/diethnes-koritsi-bagladesh_n_8041498.html

Girls Not Brides του Μπαγκλαντές προς πρωθυπουργό: Επανεξετάστε το Νόμο περί Περιορισμού Γάμων Παιδιών του 2016 (στα Αγγλικά) – Girls Not Brides
http://www.girlsnotbrides.org/do-not-allow-child-marriage-under-special-circumstances-girlsnotbrides-bangladesh/  

Τεράστια οπισθοδρόμηση το Μπαγκλαντές στους γάμους παιδιών (στα Αγγλικά) – Human Rights Watch
https://www.hrw.org/news/2016/12/01/huge-step-backwards-child-marriage-bangladesh  

Οι γάμοι παιδιών είναι λάθος και οι εξαιρέσεις απαράδεκτες (στα Αγγλικά) – The Daily Star
http://www.thedailystar.net/opinion/no-strings-attached/child-marriage-wrong-exceptions-are-unacceptable-1320772  

Γάμοι παιδιών ανά τον κόσμο: Μπαγκλαντές (στα Αγγλικά) – Girls not Brides
http://www.girlsnotbrides.org/child-marriage/bangladesh/  

«Παντρεύτηκα όταν ήμουν παιδί» – Η ιστορία της Σάντια (στα Αγγλικά) – Plan International
https://plan-uk.org/about/our-work/child-marriage/i-was-a-child-bride-sadia%E2%80%99s-story
Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 44 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως
. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας, ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.

Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας το ψήφισμα «Προστατεύστε τα μικρά κορίτσια από το βιασμό» με τη διεύθυνση emailNektron444@gmail.com.
Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου: www.avaaz.org/el/contact.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html