Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

«Εμπαιγμός της Ροδιακής Κοινωνίας από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου με αφορμή το μεταναστευτικό»



Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου υπό τον τίτλο «Ποιοι εξελέγησαν στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ» υποκρύπτονταν ανήκουστες θέσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα.  
Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο ομόφωνο ψήφισμα(!) με το οποίο καταγγέλλουν «ότι η δομή
που λειτουργεί στη θέση ‘’Σφαγεία Ρόδου’’ υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου, δεν περιποιεί τιμή για την Δωδεκάνησο».
Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν το κλείσιμο του άτυπου κέντρου στα «Σφαγεία» το οποίο παρουσιάζουν ως κατάντια για το νησί της Ρόδου, ενώ έχει διακινήσει αθόρυβα περί τα 10.000 άτομα την τελευταία διετία. Ταυτόχρονα, δεν προτείνουν εναλλακτική τοποθεσία για την μετεγκατάσταση των μεταναστών, παρά μόνο υποστηρίζουν πως πρέπει να δημιουργηθεί HOT SPOΤ αλλά και μόνιμες δομές φιλοξενίας, ήτοι να χρησιμοποιηθούν ξενοδοχεία, πανσιόν και σπίτια, με στόχο τη δήθεν ομαλή ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία της πόλης μας και του νησιού μας !
Αυτό που δυστυχώς αγνοούν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως τα επονομαζόμενα κατ΄ αυτούς «προσωρινά κέντρα φιλοξενίας» στην ουσία είναι κέντρα καταγραφής (HOTSPOT) και σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις που έχει συνάψει η χώρα μας,  δεν δύνανται να χρησιμοποιηθούν για την φιλοξενία των μεταναστών παρά μόνο για την ταυτοποίηση τους.
Βάσει των ως άνω, ήδη λειτουργούν πέντε (5) κέντρα καταγραφής, εκ των οποίων τα δύο εδρεύουν στο νομό μας (Κως, Λέρος).  Στο ένα εξ αυτών και συγκεκριμένα της Κω, υπολογίζεται ότι οι παράνομοι μετανάστες ανέρχονται στο 70 % επί του συνόλου. Ενώ λοιπόν, θα έπρεπε να επιταχύνουν τις διαδικασίες επαναπροώθησης των μεταναστών,  αντιθέτως σχεδιάζουν προγράμματα μόνιμης εγκατάστασης  τους  και στη Ρόδο.
Να θυμίσουμε πως πρόσφατα η παρούσα κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της αύξησης του Φ.Π.Α. στα νησιά που έχουν επωμισθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών, εξαιρώντας τη Ρόδο και την Κάρπαθο.  Επιχειρούν τώρα με «ομόφωνες» αποφάσεις, να ανοίξουν την «κερκόπορτα» για μόνιμη εγκατάσταση των μεταναστών στο νησί μας.  Κοινώς, μεθοδεύουν εντέχνως, διπλό πλήγμα τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνική συνοχή σε ένα νησί μείζονος σημασίας.  
Καλούμε τους φορείς της περιοχής  και τους πολίτες της Ρόδου, να τοποθετηθούν  στις  απαράδεκτες αυτές προτάσεις της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου.
Εφόσον λειτουργεί, έστω και άτυπα, η υφιστάμενη δομή στη θέση «Σφαγεία» υπό την αιγίδα του Δήμου, είναι παράλογο να αποσκοπούν κάποιοι στη δημιουργία οργανωμένου HOT SPOT και εκτεταμένων δομών φιλοξενίας, ενώ θα μπορούσαν να επιδιώξουν τουλάχιστον την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον υπάρχοντα χώρο.
Ας θυμίσουμε στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ ότι προς το παρόν κυβερνούν και δεν είναι αντιπολίτευση.
Λογικευτείτε ή παραιτηθείτε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html