Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Το νόμισμα δεν συνδέεται με την πολιτική της χώρας;; Είστε ηλίθιοι;;




Εγώ πάντα έλεγα η πολιτική ασκείται στον τόπο και στον χρόνο , γενικά και αόριστα μπορεί να είναι σωστό ότι το νόμισμα από μόνο του δεν παράγει πολιτική αλλά αυτά είναι μαλακίες να χαμε να λέγαμε .

Το σενάριο ότι το νόμισμα δεν παράγει πολιτική υφίσταται μόνο σε εποχές κανονικότητας , εποχές που μπορεί να γίνει ομαλή μετάβαση από ένα νόμισμα σε ένα άλλο .

Από τη στιγμή όμως που με τήν κοπή εθνικού νομίσματος από την πρώτη στιγμή σταματά να υφίσταται η ανάγκη για ανακεφαλαίωση των τραπεζών και μπορεί πλέον το κράτος να κατευθύνει τις εξαγωγές του τότε αυτόματα το νόμισμα παράγει θετικές εξελίξεις .

Το να έρθει λοιπόν σήμερα , που ξέρουμε ότι η διαπραγμάτευση είναι ένα ανέκδοτο, και να μου πει αυτά που έλεγα πριν 3 χρόνια είναι πραγματικά εξωπραγματικό .

Όποιος λέει σήμερα ότι το νόμισμα από μόνο του δεν συνδέεται με την πολιτική της χώρας ή έχει ξυπνήσει από τριετές κομμα ή είναι ηλίθιος


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2017/02/blog-post_120.html#ixzz4ZuehQQa8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html