Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

«Τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα, εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι»



''Ναρκισσισμός'' ή ασοβάρευτη αυτοπροβολή; Η Ομογένεια ΗΠΑ απόκτησε και τρίτο... ''ΙΔΡΥΜΑ'', ισάξιο Αρχιεπισκοπής και ΑΗΕΡΑ. Αναζητείται ο ''ιστορικός του μέλλοντος γιά την καταγραφή''
 Εκτός από το κωμικό της υπόθεσης, δημιουργείται και ένα ερώτημα: Από πότε μία κερδοσκοπική επιχείρηση (εφημερίδα) Νέας Υόρκης, αυτοανακηρύσσεται σε... ''ΙΔΡΥΜΑ'' και αυτοτοποθετείται στην ίδια θέση με την ιστορική Οργάνωση ΑΗΕΡΑ και την (πρώην ελληνική) Αρχιεπισκοπή Αμερικής και μάλιστα, ως ''ένα από τα (τρία) βασικά ΙΔΡΥΜΑΤΑ'' (του Ελληνισμού Αμερικής); 
Και επειδή η εφημερίδα υπάρχει για 102 χρόνια, ως εταιρία, δηλ. ως κερδοσκοπική επιχείρηση, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να την αναγνωρίσουμε (ντε και καλά) και ως ... ''ΙΔΡΥΜΑ'', έτσι επειδή, εξαιτίας ''γεροντικής ανίας'', το επιθυμεί;
Προτείνουμε στον γενικό Πρόξενο Ελλάδας στην Νέα Υόρκη και στον πρόεδρο της τοπικής Ομοσπονδίας, να κάνουν μεγάλες εκδηλώσεις γιά να εορτάσουμε το γεγονός, όπως του αρμόζει. Φυσικά, καλώντας σε αυτές, Κυριάκο, Ντόρα, Γ. Πατούλη και λοιπούς. Προτείνουμε 2 Απριλίου, που είναι τα γεννέθλια της ''γεροντοκόρης'' εφημερίδας.
Επίσης, ζητούμε από τον γεν. πρόξενο και τον πρόεδρο, να φροντίσουν άμεσα να επικοινωνήσουν με τον ''ιστορικό του μέλλοντος'', γιά την ''καταγραφή του κορυφαίου ομογενειακού επιτεύγματος''. Ευχόμαστε καλή τύχη στο νέο ''ΙΔΡΥΜΑ'' και...περαστικά μας.
Εξυπακούεται ότι το γεγονός θα πρέπει να εορτάσει σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση και η ''Βουλή των Ελλήνων'', μετά από πρόταση του υφυπουργού Εξωτερικών Τ. Κουίκ και της (ανύπαρκτης) ''Επιτροπής της Βουλής γιά τους Απόδημους''.
Σημ.: Δεν γνωρίζουμε γιατί η αυτοανακήρυξη του νέου ''ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ'', διόλου άρεσε στον αρχιεπίσκοπο, που ''στολίζει'' ανάλογα.

ΚΑΛΑΜΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html