Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών Eλλάδας Νίκο Κοτζιά: Οι ασοβάρευτες-παράλογες δηλώσεις και πράξεις (γιά Ομογένεια κ.ά.) του υφυπουργού σου Τ. Κουίκ, έχουν την έγκρισή σου; Αναλαμβάνεις την ευθύνη;



Πότε θα σταματήσετε -οι της κάθε διεφθαρμένης κυβέρνησης- τις ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ; Πότε θα σταματήσετε τα συχνά, άσκοπα και χωρίς ουσία-αποτέλεσμα, ταξίδια στο εξωτερικό, ειδικά του ασοβάρευτου υφυπουργού Εξωτερικών (όταν παιδιά κοιμούνται νηστικά στην ''τσακισμένη'' εξαιτίας μνημονίων Ελλάδα); ΠΟΤΕ
θα ''χαράξετε'' στρατηγική-πολιτική γιά τον απόδημο Ελληνισμό; ΠΟΤΕ -επιτέλους- θα σοβαρευτείτε, έστω λίγο; Για πόσο ακόμα θα εξευτελίζεστε στον απόδημο Ελληνισμό;;;

Στην Αθήνα βρίσκονται πάλι (21 Φεβρουαρίου 2017) από 4 χώρες, 3 πολιτειακοί βουλευτές, 1 πολιτειακός γερουσιαστής και 1 βουλευτής ομοσπονδιακού Κοινοβούλιου, μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. (Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής 'Ενωσης Ελληνισμού), που συστάθηκε πριν δύο δεκαετίες από την Βουλή των Ελλήνων, με την σύμπραξη του υπουργείου Εξωτερικών. Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ, είναι πάλι στην Αθήνα, ο (μόνιμος ταξιδευτής) πολιτειακός γερουσιαστής της Πολιτείας Ροντ 'Αϊλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης και η πολιτειακή βουλευτίνα Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλιωτάκη. Ο άλλος μόνιμος, πολιτειακός βουλευτής Νιού Χαμσιάϊρ, Θωμάς Κατσιαντώνης δεν πήγε στην Αθήνα εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων με τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές αρχές ΗΠΑ για φορολογικά ζητήματα (απλήρωτους φόρους πωλήσεων, γιά χρόνια). Ο μόνος βουλευτής Κοινοβούλιου χώρας (και όχι Πολιτείας, δηλ. State) είναι ο Σωτήρης Δελής (Σουηδία). Οι υπόλοιποι τρεις είναι ο βουλευτής ελβετικού Καντονίου Φίλιππος Κίτσος, ο πολιτειακός βουλευτής από Καναδά Γεράσιμος Σκλαβούνος και ο πρώην πολιτειακός βουλευτής Πολιτείας Βικτώρια της Αυστραλίας, Γιάννης Πανταζόπουλος.
Υποτίθεται ότι στην Πα.Δ.Ε.Ε. υπάρχουν 190 μέλη. Σχετική και η δήλωση (21 Φεβ. '17) του υφυπουργού Εξωτερικών (που αυτοπροσδιορίζεται ως ''αρμόδιος γιά Απόδημο Ελληνισμό'', ενώ δεν αναφέρει κάτι τέτοιο η πρωθυπουργική απόφαση Π23ΥΦΥΠ-52137, ΦΕΚ αρ. φύλλου 3721, 17 Νοεμβρίου 2016, περί ''αρμοδιοτήτων'' του κ. Τέρενς Κουίκ): ''...Οι ομογενείς βουλευτές ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για γενικότερα θέματα που αφορούν την oμογένεια, αλλά και τα ειδικότερα των περιοχών και των κρατών όπου εκλέγονται, σε σχέση με την εκεί Διασπορά... Μιλάμε για 190 εν ενεργεία και πρώην βουλευτές σε νομοθετικά σώματα 31 χωρών. Σε αυτά περιλαμβάνονται Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι κοινοβουλίων, Υπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές...''. Να ξεκαθαρίσουμε, ως απάντηση στις ανοησίες του άσχετου υφυπουργού, ότι οι ''βουλευτές'' που αναφέρει, ΔΕΝ έχουν ουσιαστική σχέση με την Ομογένεια, κατά συνέπεια με τις (συνηθισμένες) χαζο-δηλώσεις του, υποθέτουμε ότι κοροϊδεύει τα... μούτρα του. Το να παρουσιάζονται στην Ελλάδα ως ''εκπρόσωποι Ομογένειας'' (και με...''γνώση'' περί Ομογένειας) Ραπτάκης και Μαλιωτάκη ή Κατσιαντώνης, παραείναι γελοίο και δεν προκαλεί εντύπωση, αφού η παρουσίαση γίνεται από αστείους και άσχετους με Ομογένεια, 'Ελληνες πολιτικούς.

Υπουργέ Εξωτερικών Ν. Κοτζιά: Παραβλέπουμε την κουτοπόνηρη παραπλάνηση από τον υφυπουργό σου, που δηλώνει γραπτά ότι πρόκειται γιά ''βουλευτές'', αφήνοντας να εννοηθεί ''ομοσπονδιακοί βουλευτές'' δηλ. βουλευτές της χώρας, αντί του ορθού ''πολιτειακοί'' δηλαδή περιφερειών χώρας και θέτουμε τα εύλογα δύο ερωτήματα:
1- Αν είναι 190 οι ''βουλευτές, γερουσιαστές'' κλπ από 31(!!!) χώρες, τότε γιατί πάντα παρουσιάζονται μόνο 4-5, το πολύ 6 (οι ίδιοι κάθε 2-3 μήνες στην Ελλάδα γιά ''τουρισμό'', με ελληνικό κρατικό χρήμα) τα τελευταία χρόνια; Οι υπόλοιποι από τους 190, που είναι; ΠΟΙΟΥΣ νομίζει ότι κοροϊδεύει ο υφυπουργός, εκτός από τα... μούτρα του;
2- Περισσότερα από τα μισά έξοδα γιά τα συχνά ταξίδια των μελών της Πα.Δ.Ε.Ε. τα πληρώνει η Βουλή των Ελλήνων. Οι 4-5 που ταξιδεύουν συχνά στην Ελλάδα γιά να συμμετέχουν στις άνοστες συνεδριάσεις -ως ''γλάστρες''- της Επιτροπής Απόδημων της Βουλής ή γιά να συναντιούνται με τον κάθε ασοβάρευτο υπουργό ή υφυπουργό (ακόμα και τον πρόεδρο Δημoκρατίας), δεν έχουν -και το ξανατονίζουμε- άμεση ουσιαστική σχέση με την Ομογένεια, ούτε ''εκπροσωπούν'' την Ομογένεια.
Το ερώτημα: Οι από ΗΠΑ πολιτειακοί (όχι ομοσπονδιακοί) και λοιποί βουλευτές και γερουσιαστές, που ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ να τους πληρώνει τα έξοδα μετάβασης και διαμονής η κυβέρνηση άλλης χώρας και να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ σε συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών Επιτροπών άλλης χώρας, μήπως παραβιάζουν νόμους των ΗΠΑ, αφού αποδέχονται π.χ. ''δωρεές'' υπό μορφή ταξιδιών, διαμονής και λοιπά;
Στον υφυπουργό σου, ξεκαθαρίστηκε και τονίστηκε πρόσφατα ότι υπάρχει παραβίαση νομοθεσίας ΗΠΑ με τους ''τουρίστες'' της Πα.Δ.Ε.Ε.. Αλλά αυτός -''στον κόσμο του''- ούτε έδωσε σημασία και γιά λίγη αυτοπροβολή, ως ανεύθυνος ''ταξιδευτής-τουρίστας'', δεν διστάζει να αγνοεί τα γεγονότα και να συνεχίζει ακάθεκτος, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ''κάφρους'', παραπλανώντας ακόμα και το υπουργείο Εξωτερικών, συνεχίζοντας δηλ. μία ''παράδοση'' σχετική με το ζήτημα, που κρατά χρόνια.

Απάντηση δεν περιμένουμε. Αλλά, μήπως θα έπρεπε να εξετάσεις, υπουργέ Εξωτερικών, σοβαρά το ζήτημα πριν είναι πολύ αργά και εξαιτίας άφρονων ενεργειών άσχετων και ασοβάρευτων Ελλήνων πολιτικών, εξευτελιστείτε (πάλι) ως χώρα, ως κυβέρνηση;
Απλά θυμίζουμε το περιστατικό πριν 15-16 χρόνια όταν ο ''όψιμος φίλος-συνεργάτης'' του τωρινού υπουργού 'Αμυνας Ελλάδας (και πρώην ''φίλος-συνεργάτης'' των Τσοχατζόπουλου, Ευ. Βενιζέλου και λοιπών), ο ''Μητσάρας'' (κατά κόσμον Γιώργος Μέρμελας), είχε πληρώσει αεροπορικό εισιτήριο στον πρώην ομοσπονδιακό Βουλευτή ΗΠΑ Μάϊκ Μπιλιράκη γιά διακοπές στα Δωδεκάνησα και ο βουλευτής, δηλ. μέλος του Κογκρέσσου των ΗΠΑ (Ουάσιγκτον), είχε υποστεί έλεγχο από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων και παραλίγο να τον ''ξηλώσουν'' και να υποστεί νομικές συνέπειες. Την γλύτωσε γιατί παραδέχτηκε ότι παραβίασε κανόνες-νόμους και επέστρεψε τα χρήματα. Ο Μ. Μπιλιράκης ΔΕΝ είχε αποδεχτεί εισιτήρια αεροπορικά και διαμονή, συμμετέχοντας σε εργασίες Κοινοβούλιου άλλης χώρας. Τότε θα τον είχαν ''ξηλώσει'' και θα είχε υποστεί (και) ποινική δίωξη.
Θα πεις, υπουργέ, ''και τι μας νοιάζει εμάς αν οι Αμερικανοί και μη πολιτικοί παραβιάζουν νόμους και κανόνες των χωρών τους; Δικό τους το πρόβλημα, όχι δικό μας''. 'Εχεις δίκιο. Εσείς στην Ελλάδα ''δεν ξέρετε, δεν είδατε, δεν ακούσατε και ουδέποτε ευθύνεσθε''.
Και συμπληρωματικά το ερώτημα: ΠΟΙΑ είναι η πολιτική του -αρμόδιου- υπουργείου Εξωτερικών γιά τον απόδημο Ελληνισμό; Γιατί αν κρίνουμε από τις ''δηλώσεις'' του υφυπουργού σου (που η μόνη του έννοια είναι ταξίδια στο εξωτερικό με κρατικό χρήμα -9 σε διάστημα 3 μηνών- και η ''ημερήσια αποζημίωση''), διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει πολιτική. Υπάρχουν μόνο έλλειψη σοβαρότητας, ''άρες, μάρες, σαχλαμάρες'' και ''πάμε γι' άλλα''.

Σημ.: Γιά την άχρηστη-ασοβάρευτη ''Επιτροπή της Βουλής γιά τον Ελληνισμό Διασποράς'' και τον αστείο πρόεδρό της, που φροντίζει να έχει μόνιμα στις συνεδριάσεις -ως ''γλάστρες''- τους ''τουρίστες'' της Πα.Δ.Ε.Ε., δεν χρειάζονται σχόλια, επειδή γνωρίζουμε ότι αποφεύγουν να καλούν στην Επιτροπή Ομογενείς με γνώση και κατάρτιση γιά να μην φανεί η γύμνια τους, γιά να μην τους...εξευτελίσουν και γιά να μην αποδειχτεί ότι -οι της Επιτροπής- είναι αστείοι, χωρίς -έστω- ελάχιστη γνώση περί απόδημου Ελληνισμού. Σε ότι αφορά την αλλαγή του ονόματος από ''Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού'' σε ''επιτροπή Ελληνισμού Διασποράς'', εκτιμούμε ότι ''διασπορά'' έχουν σίγουρα τα μυαλά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html