Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ !! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΓΚΥΩΝ ΦΑΛΑΙΝΩΝ !


Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, 

Σε λίγες μέρες, ξεκινά το πιο φρικτό έθιμο: η ετήσια σφαγή εκατοντάδων εγκύων φαλαινών στη Νορβηγία. Αλλά φέτος

έχουμε ένα σχέδιο για να τις σώσουμε! 

Είναι πανέξυπνα πλάσματα: επικοινωνούν μεταξύ τους τραγουδώντας και βιώνουν συναισθήματα παρόμοια με τα δικά μας. Όμως, κάθε χρόνο στη Νορβηγία κατακρεουργούν έγκυες φάλαινες για να φτιάξουν καλλυντικά και ζωοτροφές. Οι φαλαινοθήρες θεωρούν την εγκυμοσύνη των θηλυκών ως «δείγμα καλής υγείας»! Είναι παρανοϊκό. 

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η Νορβηγία είναι ο νούμερο 1 δολοφόνος φαλαινών. Όμως, αν δημιουργήσουμε τώρα μια πρωτοφανή παγκόσμια κατακραυγή, μπορούμε να πιέσουμε την Ευρώπη να κλείσει τα λιμάνια της στα φαλαινοθηρικά της Νορβηγίας. Έτσι σταματήσαμε και την Ισλανδία – ας το ξανακάνουμε! Υπόγραψε το παρακάτω ψήφισμα με ένα κλικ: 

Υπόγραψε εδώ για να σώσουμε τις φάλαινες 

Ήδη, το κίνημά μας και οι συνεργάτες μας πείσαμε τη Γερμανία και την Ολλανδία να κλείσουν τα λιμάνια τους για τα ισλανδικά φαλαινοθηρικά, αναγκάσαμε έναν Ισλανδό εκατομμυριούχο φαλαινοθήρα να σταματήσει το κυνήγι, κάναμε τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας (IWC) να απαγορεύσει το κυνήγι για δήθεν «επιστημονικούς» σκοπούς και βοηθήσαμε να ανοίξει ο δρόμος για την προστασία του 30% της θαλάσσιας έκτασης του πλανήτη. 

Ως τώρα η Νορβηγία δεν έχει δεχθεί κυρώσεις για τις μαζικές δολοφονίες που διαπράττει εδώ και χρόνια. Μάλιστα η κυβέρνηση μόλις ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διπλασιάσει τον αριθμό των φαλαινών που σκοτώνει! Όμως, για να βγάλουν κέρδος, πρέπει να εξάγουν το κρέας στο εξωτερικό, μέσω ευρωπαϊκών λιμανιών. 

Βοήθησε να σώσουμε αυτά τα υπέροχα πλάσματα από τα νορβηγικά καμάκια. Όταν πιάσουμε το 1 εκατ. υπογραφές, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βγάλουμε στη φόρα το μυστικό της Νορβηγίας, μέχρι να την μποϊκοτάρουν όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια και να αναγκαστεί να σταματήσει οριστικά τη φαλαινοθηρία. Πρόσθεσε τώρα το όνομά σου και διάδωσέ το παντού. Ας δημιουργήσουμε σήμερα την παγκόσμια κατακραυγή που θα σώσει φάλαινες! 

Υπόγραψε εδώ για να σώσουμε τις φάλαινες 

Η πίεση για να απαγορευτεί αυτή η βάρβαρη σφαγή δυναμώνει. Αλλά είμαστε αντιμέτωποι με το φαλαινοθηρικό λόμπι. Οι φάλαινες δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να τραγουδήσουμε το τραγούδι τους, τόσο δυνατά που θα είναι αδύνατον να μας αγνοήσουν. Ας βάλουμε τέλος στη φαλαινοθηρία μια για πάντα. 

Με ελπίδα, 

Rewan, Caroline, Diego, Allison, Emma, Danny, Alice και όλη η ομάδα του Avaaz 

Περισσότερες πληροφορίες: 

Το έγκλημα συνεχίζεται – Η οικολογικά ευαισθητοποιημένη Νορβηγία εξολοθρεύει τις φάλαινες – Mononews 
http://mononews.gr/egklima-sinechizete-ikologika-evesthitopiimeni-norvigia-exolothrevi-tis-falenes-video/54007 

Νορβηγία: Το 90% των φαλαινών που θανατώνονται είναι θηλυκές – Ναυτεμπορική 
http://www.naftemporiki.gr/story/1214280/norbigia-to-90-ton-falainon-pou-thanatonontai-einai-thilukes 

Η Νορβηγία σκοτώνει περισσότερες φάλαινες από την Ιαπωνία και την Ισλανδία μαζί – Ναυτεμπορική 
http://www.naftemporiki.gr/story/1214280/norbigia-to-90-ton-falainon-pou-thanatonontai-einai-thilukes 

Δε θα γίνει κυνήγι πτεροφαλαινών στην Ισλανδία φέτος το καλοκαίρι (στα Αγγλικά) – The Guardian 
https://www.theguardian.com/environment/2016/feb/25/no-fin-whales-to-be-hunted-in-iceland-this-summer 

Πώς η Νορβηγία έγινε αθόρυβα υπερδύναμη στη φαλαινοθηρία (στα Αγγλικά) – The Christian Science Monitor 
http://www.csmonitor.com/Environment/2016/0614/How-Norway-quietly-became-a-whaling-powerhouse 

Το πρόγραμμα φαλαινοθηρίας της Νορβηγίας μόλις έγινε ακόμη πιο αμφιλεγόμενο (στα Αγγλικά) – National Geographic 
http://news.nationalgeographic.com/2016/03/160331-norway-minke-whaling-fur-farms/ 

Παγωμένη στο χρόνο – Πώς η σύγχρονη Νορβηγία παραμένει προσκολλημένη στο φαλαινοθηρικό παρελθόν της (στα Αγγλικά) – Ocean Care 
https://oceancare.org/wp-content/uploads/2016/07/Report_Walfang_OC_AWI_PW_Frozen-in-time_EN_2016.pdf 

Το Avaaz είναι ένα κίνημα 42.000.000 πολιτών από όλο τον κόσμο
, το οποίο αγωνίζεται έτσι ώστε οι απόψεις και οι αξίες των λαών του κόσμου, όχι μόνο να ακούγονται (η λέξη «avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες), αλλά και να διαμορφώνουν διεθνείς πολιτικές αποφάσεις. Τα μέλη του Avaaz βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι εξαπλωμένη σε 6 ηπείρους και μιλά 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες εκστρατείες του Avaaz εδώ ή ακολούθησέ μας στο Facebook και το Twitter.

Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις 2017-03-26 01:11:20 έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας το ψήφισμα «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΦΑΓΗ
ΕΓΚΥΩΝ ΦΑΛΑΙΝΩΝ» με τη διεύθυνση email Nektron444@gmail.com.

Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.
 
Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου:www.avaaz.org/el/contact

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html