Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Η ΟΣΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΦΕΡΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ !! ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΑΣυνεκδικάστηκαν εξ’ εγγράφων χθες ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, δύο αστικές υποθέσεις, που αφορούν ένδικες διαφορές που έχουν ανακύψει σχετικά με την διαθήκη του αποθανόντος σε ηλικία 93
ετών, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Πρόοδος» Γεωργίου Διαμαντίδη.
Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε η αγωγή της κ. Mirgaleeya Zaytyna, χήρας του εκλιπόντος κατά του «Δημοσιογραφικού Ιδρυματος Γεωργίου Διαμαντίδη».
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», με την διαθήκη του ο Γ. Διαμαντίδης κατέλιπε στο ίδρυμα 260.000 μετοχές (αξίας 3 ευρώ η κάθε μία) που κατείχε στην «Γ. Διαμαντίδης – Γραφικές Tέχνες A.E.» καθώς και τα τυπογραφεία στα οποία τυπωνόταν η «Πρόοδος», ολόκληρο το ακίνητο που βρίσκεται στην οδό Mαλλιαράκη 21, ποσό 100.000 ευρώ που αναγράφεται σε συμβόλαιο που είχε συντάξει η συμβολαιογράφος κ. Aριστέα Hρακλείδη και το σύνολο των καταθέσεων που είχε στο όνομά του, στην Eγνατία Tράπεζα και στην Eθνική Tράπεζα καθώς και τις μετοχές του στην Alpha Bank και σε κάθε άλλο τραπεζικό ιδρυμα.
Στη Pωσίδα σύζυγό του Zaytyna Mingaleeva κατέλιπε ένα ακίνητο στην οδό Eλ. Bενιζέλου 28 και ένα διαμέρισμα στο Δήμο Nέας Σμύρνης Aττικής, που είχε περιέλθει σ’ αυτόν εκ κληρονομίας.
Η χήρα Διαμαντίδη, εστράφη με αγωγή της ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, διεκδικώντας τη νόμιμη μοίρα από την κληρονομιά του συζύγου της.
Στην πολυσέλιδη αγωγή της αναφέρει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι πέραν των λοιπών περιουσιακών του στοιχείων, το ύψος των καταθέσεων του εκλιπόντος σε τράπεζες και σε μετοχές ανέρχεται σε 5,6 εκατ. ευρώ.
Οι δύο πλευρές χθες συνομολόγησαν ότι συμβιβάζονται, με την χήρα Διαμαντίδη να λαμβάνει το 25% της νόμιμης μοίρας και συγκεκριμένα το συγκεκριμένο ποσοστό έναντι της περιουσίας του Ιδρύματος Διαμαντίδη και ταυτόχρονα να δωρίσει στο Ιδρυμα το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.
Επιπλεον χθες εκδικάστηκε και η αγωγή που υπέβαλαν οι κ.κ. Ιωάννης Κιουπελής του Κωνσταντίνου, Ιπποκράτης Κιουπελής του Κωνσταντίνου, Ευάγγελος Κιουπελής του Κωνσταντίνου και Ελένη Κιουπελή του Κωνσταντίνου, καθολικοί διάδοχοι (κατ’ ισομοιρίας εξ αδιαθέτου κληρονόμων) της αποβιωσάσης την 13η Απριλίου 2007 ενάγουσας Ελένης Διαμαντίδη του Πάτροκλου, συζύγου του Ιπποκράτη Κιουπελή, κατοίκου εν ζωή Νέας Σμύρνης Αττικής.
Οι ανωτέρω στρέφονται με την αγωγή τους κατά της χήρας Διαμαντίδη κ. Mirgaleeya Zaytyna και του «Δημοσιογραφικού Ιδρύματος Γεωργίου Διαμαντίδη» υποστηρίζοντας ότι ο διαθέτης δεν είχε τη δυνατότητα σύνταξης της διαθήκης του, τρεις ώρες πριν το θάνατό του, ενώπιον συμβολαιογράφου και 3 μαρτύρων.
Υποστήριξαν ότι στον ασθενή είχαν χορηγηθεί κατασταλτικά και ναρκωτικά ,,,Περισσότερα στην πηγή


Σχετικά άρθρα ιστορικού περιεχομένου  Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html