Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

"Το κράτος"!!τα Eξώδικα από πιστούς του Σώρρα συνεχίζονται!! μμμμμΠερισσότερα από 5.500 εξώδικα έχουν αποστείλει μέχρι σήμερα στις ΔΥΟ όλης της χώρας οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, ζητώντας τη διαγραφή χρεών, των οποίων το ύψος ανέρχεται σε 175.000.000 ευρώ. 
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής", στους αποστολείς περιλαμβάνονται κάποιοι οφειλέτες με χρέη εκατομμυρίων ευρώ έκαστος (υπάρχουν περιπτώσεις πολιτών που πρέπει να καταβάλουν πέντε και τρία εκατομμύρια ευρώ), αλλά και ορισμένοι που χρωστούν μικρά ποσά. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό κατοίκου νησιού του ανατολικού Αιγαίου που φέρεται να οφείλει μόλις 252 ευρώ.

Μεταξύ εκείνων που έστειλαν σε ΔΟΥ το εξώδικο της οργάνωσης "Ελλήνων Συνέλευσις" εντοπίστηκαν: χονδρέμπορος κατεψυγμένων τροφίμων, εισαγωγέας ειδών υγιεινής, διανομέας πετρελαίου, ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρίας, ιδιοκτήτης εταιρίας οπτικών ειδών, έμπορος οικοδομικών υλικών και ιδιοκτήτης σχολής χορού.

Εξώδικο έστειλε και πρώην υποψήφιος βουλευτής μικρού κόμματος, που συμμετείχε στις εκλογές του 2012 αλλά δεν εξελέγη, αφού δεν συγκέντρωσε τότε πάνω από 150 ψήφους. Μέχρι και σήμερα υποστηρίζει την επιλογή του, δηλώνει "αυτόχθων κυρίαρχος" και προσθέτει ότι "οι έφοροι παραβιάζουν τα καθήκοντα τους.

Το παράδειγμα της "Ελλήνων Συνέλευσις", φαίνεται ότι το ακολουθούν και άλλες "οργανώσεις". Σύμφωνα με την "Καθημερινή", υποστηρικτές μιας άλλης οργάνωσης (η οποία δεν κατονομάζεται), απέστειλαν 950 εξώδικα σε εφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας. Οι συμβουλές που δίνει η συγκεκριμένη οργάνωση στους πολίτες είναι να πληρώσουν συμβολικά ένα ευρώ και στη συνέχεια να στείλουν εξώδικο 16 σελίδων στη ΔΟΥ της περιοχής τους αρνούμενοι να καταβάλουν οποιαδήποτε άλλη οφειλή. Προτού εφοδιάσουν τα μέλη τους με τα απαραίτητα έγγραφα, ζητούν ετήσια συνδρομή 50 ευρώ. Παρόμοια διαδικασία ακολουθούν και για "κόκκινα" δάνεια, ή οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, παροτρύνοντας τα μέλη τους να προχωρήσουν σε παύση πληρωμών.

Πάντως, στην περίπτωση Α. Σώρρα, μετά την καταδίκη του επικεφαλής της "Ελλήνων Συνέλευσις", κάποιοι πολίτες ανακάλεσαν τα εξώδικα τους, πιθανώς γιατί διαπίστωσαν την πλάνη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html