Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Προσκλητήριο: Μπελογιάννης, Παπαντωνίου, Μάρσαλ…



Τώρα που τελείωσε η υπερήφανη διαπραγμάτευση και έρχεται η καταιγίδα των νέων μέτρων πρέπει κάπως να ανυψωθεί το φρόνημα των καταπτοημένων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Και αυτό θα το αναλάβουν πρόσωπα ζώντα και τεθνεώτα. Ακόμα και ο στρατηγός Μάρσαλ θα αναστηθεί.
Δεδομένο πρώτο: όσοι ανησυχούσαν (ή ήλπιζαν) ότι ο Τσίπρας και οι συν αυτώ θα «συγκρουστούν» με τους δανειστές και θα κάνουν «ηρωϊκή έξοδο», ας ησυχάσουν. Τα βρήκαν σε όλα ακόμα και με την μέγαιρα Ντέλια, ναι την «Δρακουλέσκου» που (διοχέτευαν ότι) ήθελε να τους πιει το αίμα (εδώ). Προφανώς, η δικιά μας αμαζόνα Εφη Αχτσιόγλου κατάφερε να την ξεδοντιάσει.
Δεδομένο δεύτερο: οι εκλογές μάς (τούς) τελείωσαν. Μια χαρά έκανε η  δουλειά της η προπαγανδιστική «απειλή» που διοχέτευαν και την είχαν καταπιεί αρκετοί αφελείς (και) της αντιπολίτευσης. Εκλογές θα κάνουν λίγο πριν φτάσει η ώρα της εφαρμογής των μέτρων που θα ψηφίσουν, ώστε το βάρος να πέσει στην επόμενη κυβέρνηση. Η ώρα  αυτή θα είναι στο
δεύτερο εξάμηνο του 2018. Όμως, αν τότε οι προβλέψεις τούς οδηγούν σε εκλογικό καταποντισμό, δεν αποκλείεται να εξαντλήσουν και το τελευταίο όριο παραμονής την εξουσία (Οκτώβριος 2019), ώστε να διευθετήσουν όσα περισσότερα μπορούν πριν παραδώσουν την εξουσία.
 kamme
Οταν ο Καμμένος ονειρεύεται νέο… Σχέδιο Μάρσαλ
Oμως, μέχρι να φτάσουμε εκεί, θα περάσουν πολλά επεισόδια. Ηδη έχουν ξεκινήσει. Τώρα που τελείωσε η υπερήφανη αξιολόγηση και έρχεται η καταιγίδα των νέων μέτρων, πρέπει να ανυψωθεί κάπως το φρόνημα των καταπτοημένων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Και αυτό θα το αναλάβουν πρόσωπα ζώντα και τεθνεώτα. Ακόμα και ο στρατηγός Μάρσαλ θα αναστηθεί.
Ηδη το προσκλητήριο παρόντων και απόντων έχει ήδη αρχίσει. Και η ποικιλία είναι όντως μεγάλη. Ενδεικτικά:
1. Για τους (εναπομείναντες) αριστερούς θα υπάρχουν πάντα διάφορες παραστάσεις τύπου «θυμόμαστε τον Μπελογιάννη». Για τον οποίο το κανάλι της Βουλής, με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου στην Αμαλιάδα, είχε δεκάωρο (!) πρόγραμμα. Ενώ η συζήτηση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας εξοβελίστηκε μετά τα μεσάνυχτα. Ακόμα και όσα είπε ο Τσακαλώτος μεταδόθηκαν τα ξημερώματα! 2. Για τους θελγόμενους από τα σκάνδαλα (με ή χωρίς εισαγωγικά) υπάρχουν οι Εξεταστικές της Βουλής. Τώρα έχουμε τον Παπαντωνίου με τα εξοπλιστικά, αύριο θα έχουμε τον Αδωνι με το ΚΕΛΠΝΟ και τα φάρμακα, μεθαύριο κάτι άλλο θα βρεθεί. 3. Κι επειδή όλα αυτά μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερη απόδοση, αφού η πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες αποτυπώνεται σε σκηνές σαν κι αυτήν και σε ειδήσεις σαν κι αυτήν, θα ζητήσουν και υπερατλαντική βοήθεια. Ηδη ο ρέκτης Πάνος Καμμένος, μετά την χειραψία που του χάρισε ο Τραμπ, ανέστησε τον στρατηγό Μάρσαλ (εδώ). Μετά τα δισεκατομμύρια του Πούτιν που δεν ήρθαν το 2015 και τα πολύ περισσότερα του Σώρρα, τα οποία ακόμα ψάχνουν οι τηλεοπτικές εκπομπές που τον φιλοξενούσαν, ας ετοιμαστούμε. Ετοιμάζονται τα δισεκατομμύρια του Τραμπ – Μάρσαλ, που θα τα μεταφέρει το κυβερνητικό αεροσκάφος και θα τα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο Καμμένος με στρατιωτικό άγημα να αποδίδει τιμές.
Κάπως έτσι θα πάμε τους επόμενους μήνες. Με προσκλητήριο νεκρών και ζωντανών και με άφθονο προπαγανδιστικό σανό, ο οποίος θα αγοραστεί με τους πακτωλούς δολαρίων, που θα στείλει ο Τραμπ στον Καμμένο. Ευτυχείτε, που θα έλεγε και ο παλιός κονφερανσιέ.
Γ. Καρελιάς-protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html