Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ο George Miller μιλά αύριο στο Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ


Από τις πιο σημαντικές στιγμές στην 35χρονη πορεία τουΜία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην 35χρονη ιστορία του Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϊ θα καταγραφεί αύριο το βράδυ, όταν ο καταξιωμένος ελληνικής καταγωγής Αυστραλός
σκηνοθέτης, George Miller θα απαντήσει επί σκηνής σε ερωτήσεις του καθηγητή Βρασίδα Καραλή και του παριστάμενου κοινού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Eastern Avenue Auditorium και σύμφωνα με τον Βρασίδα Καραλή θα είναι η πρώτη φορά που θα μιλήσει στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ ο σπουδαίος κινηματογραφιστής, με επιτυχημένες ποιοτικά και εμπορικά ταινίες όπως η σειρά «Mad Max», «Babe» και «Happy Feet».
Ο κ. Καραλής θα αναφερθεί εισαγωγικά στην πολυσχιδή κινηματογραφική προσωπικότητα του Miller και στην σημασία των έργων του για τον αυστραλιανό και συνακόλουθα διεθνή κινηματογράφο. Την σκυτάλη θα πάρει ο ακολούθως ο μεταξύ τους διάλογος.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, που διοργανώνει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της ΝΝΟ και επανέρχεται δριμύτερο μετά την πασχαλιάτικη ανάπαυλα, την Παρασκευή 21 Απριλίου, θα δοθεί συναυλία από το ομογενειακό συγκρότημα «Κουαρτέτο του Αιγαίου». Η συναυλία φέρει τον τίτλο «Τραγούδια της θάλασσας- Μουσική από τη νησιωτική Ελλάδα και την Μικρά Ασία» και θα δοθεί στο St George Bank Auditorium, στο Kogarah.
Την Παρασκευή το βράδυ επίσης ξαναρχίζουν οι παραστάσεις του έργου «Ο Καραγκιόζης νεομετανάστης» που ανεβάζει το Θέατρο Τέχνης Αυστραλίας σε σκηνοθεσία του Σταύρου Οικονομίδη, στο Μαντουρίδειο Θέατρο, στο Marrickville.
Τέλος, η πλούσια εβδομάδα των φεστιβαλικών εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί με την παράσταση που έρχεται από την Ελλάδα και τιτλοφορείται «Γυναίκες του Πάθους-Γυναίκες της Ελλάδας: Μήδεια, Μαρία Κάλλας, Μελίνα Μερκούρη: τρεις θρυλικές γυναίκες της τέχνης και της ζωής».
Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, πρόκειται «για ένα συμβολικό ταξίδι με τρένο από την αρχαία Ελλάδα ως την Ελλάδα του σήμερα. Η μυθολογική μορφή της αρχαίας τραγωδίας, Μήδεια, συναντά τις δύο μεγάλες ιέρειες της νεότερης Ελλάδας, Μαρία Κάλλας και Μελίνα Μερκούρη. Τρεις μυθικές μορφές, τρεις γυναίκες-σύμβολα που τις ενώνει το κοινό πάθος για ζωή, έρωτα, δημιουργία, ελευθερία»
Η εκδήλωση είναι στο Factory Theatre, στο Marrickville.
*Πληροφορίες για όλες τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις δίνονται στον αριθμό 02- 9750 0440 και στην ιστοσελίδα http://www.greekfestivalofsydney.com.au/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html