Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τιμή στον Dr. PAP: Ο ανδριάντας του μεγάλου ιατρού-ερευνητή, στο πανεπιστήμιο Μαϊάμι




Η τελετή των αποκαλυπτήριων ανδριάντα του παγκόσμια γνωστού ιατρού-ερευνητή Dr. PAP (Γεώργιου Παπανικολάου), θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017, στις 6:00 το απόγευμα, πλησίον της
εισόδου της ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Μαϊάμι (Φλόριδα-ΗΠΑ), στο οποίο, ο -από Κύμη Εύβοιας καταγώμενος- επιστήμονας, δίδαξε και ολοκλήρωσε την φημισμένη μέθοδό του (pap test) που σώζει ζωές, με την διερεύνηση και πρόληψη μορφών καρκίνου σε γυναίκες.
Είναι η πρώτη φορά που ανδριάντας του διάσημου 'Ελληνα επιστήμονα, θα ''στηθεί'' εκτός Ελλάδας.
Η σχετική επιγραφή στην βάση του ανδριάντα, με τα ονόματα των Ομογενών δωρητών, αναφέρει ως ημερομηνία τοποθέτησης την 13η Μαίου 2017, επέτειο 134 χρόνων από τον γέννηση του μεγάλου επιστήμονα, στην Κύμη, Εύβοιας. O ανδριάντας, έγινε με πρωτοβουλία του ''Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής'' και του προέδρου του Μιχάλη Σέρβου.
Στην τελετή έχει προσκληθεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Εκτιμούμε ότι, εξαιτίας υποχρεώσεών του, θα τον εκπροσωπήσει -εκτός απροόπτου- η υπουργός Τουρισμού 'Ελενα Κουντουρά.
Στην εκδήλωση-τελετή έχουν προσκληθεί επιφανείς επιστήμονες, Ομογενείς, Αμερικανοί πολιτικοί κ.ά.
(Στις φωτογραφίες, αριστερά, ο ανδριάντας και ο Αμερικανός καλλιτέχνης που τον έφιαξε και δεξιά η επιγραφή που θα τοποθετηθεί στην βάση)α
http://kalami.us/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html