Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

''Παγκόσμιο ρεκόρ'' ταξιδιών: Το 19ο ταξίδι του υφυπουργού Εξωτερικών Τ. Κουίκ (με ''συνεργάτες'') στο εξωτερικό, σε 8 μήνες θητείας


Mετά το Λονδίνο (6-8 Ιουλίου 2017), Βιέννη (10-12 Ιουλίου), τώρα ταξίδι σε Κων/πολη και Τένεδο (25-27 Ιουλίου). Είναι το τέταρτο ταξίδι στην Τουρκία σε 8 μήνες και το δεύτερο στην Τένεδο. Θα ακολουθήσουν κι άλλα ταξίδια ανά την υφήλιο, με
την έγκριση του ''πέρα βρέχει'' υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά. Πληρώνουν τα ''κορόϊδα''.
Ο Τ. Κουίκ ταξίδεψε σε Κων/πολη, Τένεδο, επειδή 26 Ιουλίου είναι η εορτή της ''Αγίας Παρασκευής της Οσιοπαρθενομάρτυρος'' (στην Τένεδο). Υποτίθεται ότι υπάρχει και υφυπουργός στο Εξωτερικών, ''αρμόδιος γιά θρησκευτικά θέματα'' (Αμανατίδης), αλλά ο ακράτητος ''τουρίστας'' Τέρενς, δεν μπορεί να χάσει τουριστικό ταξίδι στο εξωτερικό, με κρατικό χρήμα και ημερήσια αποζημίωση, φυσικά μαζί με ''συνεργάτες''.
Εκτιμούμε ότι ο θρησκευόμενος Τέρενς, που έχει μετατρέψει το γραφείο του σε...εικονοστάσιο (του λείπει μόνο εικόνα της ''παναγίας ΑΝΕΛίτισας), συναγωνιζόμενος το εικονοστάσιο-γραφείο του Πάκη (που υποδύεται τον ΠτΔ), θα προσπαθήσει να πάρει και ''θαυματουργή εικόνα'' της ''Αγίας Παρασκευής της Οσιοπαρθενομάρτυρος''.
Σε σχετικό δελτίο τύπου (25 Ιουλίου '17), ο υφυπουργός Εξωτερικών, αναφέρει:
«Υποχρέωση και καθήκον μου δεν είναι να επισκέπτομαι μόνο τον απανταχού Ελληνισμό των μεγαλουπόλεων, αλλά και τους λιγοστούς Έλληνες που μένουν όρθιοι στις πατρίδες των προγόνων τους, των προγόνων μας, όπως η Τένεδος. Τους είχα υποσχεθεί αυτή την επίσκεψη, όταν πριν έξι μήνες βρέθηκα στην Ιμβρο, το άλλο νησί, επίσης με ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Ελληνισμού.
Πέρα από την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την λειτουργία στο εκεί Αγίασμα της εορτάζουσας Αγίας Παρασκευής, με χαρά θα βρεθώ και με τους πάμπολλους Τενέδιους που ζουν και θα έλθουν από την Ελλάδα. Θα είναι ένα συγκινητικό και κατανυκτικό αντάμωμα.
Φυσικά θα έχω την ευκαιρία να ακούσω και να καταγράψω τα θέματα που θα μου θέσουν οι λιγοστοί Έλληνες που κατοικούν μόνιμα στη Τένεδο και όπου χρειάζεται θα προσπαθήσω για άμεσες λύσεις εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας.
Τον ΥΦΥΠΕΞ συνοδεύουν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Κωνσταντινούπολη Πρεσβης κ. Ευάγγελος Σέκερης, ο Διπλωματικός του Σύμβουλος κ. Βίκτωρας Μαλιγκούδης και ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Κώστας Μεϊμάρης».
Μπορεί η Τένεδος να έχει 20 'Ελληνες, αλλά η ''καταγραφή των θεμάτων'' τους, επιβάλει την παρουσία δύο ''συμβούλων'' του υφυπουργού και φυσικά την παρουσία γεν. πρόξενου.

Σημ. 1: Ο Τ. Κουίκ, έκανε περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό σε 8 μήνες, από όσα έκαναν όλοι μαζί οι προκάτοχοί του σε 8 χρόνια.
Σημ. 2: Ενώ στην ''Διαύγεια'' αναρτώνται έξοδα του υπουργείου Εξωτερικών π.χ. γιά ''αλλαγή κλειδαριάς'', σε ότι αφορά τα ταξίδια ειδικά του Τ. Κουίκ και των συνεργατών του στο εξωτερικό (μαζί και ημερήσια αποζημίωση), καμία ανάρτηση.
Σημ. 3: Η ζημιά που έχει κάνει, ο υφυπουργός Εξωτερικών, στον πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Εξωτερικών, με τα συχνά ''τουριστικά'' ταξίδια στο εξωτερικό και τα λοιπά ''καραγκιοζιλίκια'' του (π.χ. ''βαρύγδουπες'' δηλώσεις-εξαγγελίες γιά Ομογένεια, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα), είναι μεγάλη και ΔΕΝ διορθώνεται.
  
Γιά δεκαετίες, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η πατρίδα μας η Ελλάδα, μας διώχνει ακόμα και τώρα, γιατί ''δεν μας χωνεύει''
Η ψήφος στους απόδημους 'Ελληνες, ο ''μαυρογιαλούρος'' υφυπουργός T. Koυίκ και το...Σύνταγμα
Τους τελευταίους 8 (οκτώ) μήνες, στα 18 (δεκα-οκτώ) ταξίδια του στο εξωτερικό ''γιά να γνωρίσει την Ομογένεια'' (η οποία φαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι ''άγνωστη'' στην Ελλάδα και στο υπουργείο Εξωτερικών), ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, υποτίθεται ''αρμόδιος γιά τον απόδημο Ελληνισμό'' (αν και αυτό δεν αναφέρεται ρητά στις αρμοδιότητές του, σύμφωνα με την πρωθυπουργική απόφαση Π23ΥΦΥΠ-52137, ΦΕΚ αρ. φύλλου 3721), έκανε πολλές δηλώσεις και εξαγγελίες. Καταγράφουμε μερικές, σχετικές με την ψήφο στους 'Ελληνες πολίτες, στους εκτός Ελλάδας Ομογενείς και νεομετανάστες:
- Θα ψηφίζουν όσοι έχουν ελληνικό διαβατήριο.
- Θα ψηφίζουν όσοι ζουν εκτός Ελλάδας, όχι περισσότερα από (τόσα) χρόνια.
- Θα ψηφίζουν όσοι κάνουν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα.
- Θα ψηφίζουν (όσοι κρίνουμε ότι πρέπει να ψηφίζουν), μετά την απογραφή τους.
- Θα δώσουμε το δικαίωμα της ψήφου, αφού πρώτα επαναδημιουργήσουμε το...''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ).
Τα παραπάνω, είναι επίσημες δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Τ. Κουίκ, με την θεσμική του ιδιότητα, σε δημόσιες ομιλίες του εκτός Ελλάδας ή στην Επιτροπή Απόδημων της Βουλής ή σε συνεντεύξεις του στο κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως πιστοποιούνται και σε επίσημα δελτία τύπου του, σε ''επιστολόχαρτο'' του υπουργείου.
Φυσικά, τέτοιες ''προϋποθέσεις'' είναι δημιουργήματα της καλπάζουσας φαντασίας του υφυπουργού, αφού το Σύνταγμα δεν τις αναφέρει, δεν τις προβλέπει. Αλλά ο κάθε Κουίκ, έχει το δικαίωμα, ως 'Ελληνας πολιτικός, αυθεντικός ''μαυρογιαλούρος'', να δηλώνει ''ότι του κατεβαίνει'', ζημιώνοντας την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, ειδικά εκτός Ελλάδας.
Εξυπακούεται ότι, τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, έχουν το δικαίωμα να ανέχονται να τους διασύρει άσχημα στο εξωτερικό ο κ. Κουίκ (και με το ζήτημα της ψήφου και με άλλα ζητήματα). Το πρόβλημα είναι δικό τους, όχι δικό μας.
Oι εκτός Ελλάδας 'Ελληνες, συνηθίσαμε γιά δύο δεκαετίες, να μας ''δουλεύουν άγρια'' οι επισκέπτες 'Ελληνες πολιτικοί. Το θλιβερό είναι, ότι, εδικά στο ζήτημα της ψήφου, ούτε ένας είχε (και ούτε έχει) το ανάστημα, την ευθύτητα, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα, την σοβαρότητα, να πει ωμά το αυτονόητο: ''Δεν συμφέρει το πολιτικό-κομματικό κατεστημένο Ελλάδας, να δοθεί η ψήφος στους εκτός επικράτειας ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ'' (πρακτικά, δηλ. να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους, βασικά με επιστολική ψήφο, που ορίζεται και στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ). Μιλούσαν και ακόμα ομιλούν, ως σύγχρονοι ''μαυρογιαλούροι'', που ''κοροϊδεύουν τα μούτρα τους'', εκτοξεύοντας (αντισυνταγματικές) ανοησίες, νομίζοντας ότι απευθύνονται σε ''άσχετους ηλίθιους''.

To Σύνταγμα, το οποίο φαίνεται να αγνοεί -και κατά συνέπεια, να μην σέβεται- ο κάθε υφυπουργός Κουίκ στην Ελλάδα (αλλά γνωρίζουμε, σεβόμαστε και δεν αγνοούμε οι... εκτός Ελλάδας, 'Ελληνες πολίτες), αναφέρει συγκεκριμένα:
«'Αρθρο 51: (Εκλογή βουλευτών, εκλογικό δικαίωμα)
3. Oι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει. O νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα. 
4. Oι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Επικράτεια. Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια. Ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια.
5. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική».

Το άρθρο 51 του Συντάγματος, δεν βάζει ''περιορισμούς'' σαν αυτούς που ''δημιουργεί'' η άλογη και ''τρελλή φαντασία'' του κάθε ασοβάρευτου ''ρωποπερπερήθρα'', που υποδύεται τον υφυπουργό στην Ελλάδα.

Το ζήτημα της ψήφου στους απόδημους 'Ελληνες ''πάει κι έρχεται'', γιά 2-3 δεκαετίες. Προσφέρεται γιά ''βαρύγδουπες δηλώσεις'' Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό, στην διάρκεια των ''τουριστικών'' ταξιδιών τους. Φυσικά, ούτε οι ίδιοι πιστεύουν αυτά που λένε, αλλά δεν έχει σημασία, επειδή -οι εκτός Ελλάδας 'Ελληνες πολίτες- συνηθίσαμε να ακούμε ''δηλώσεις-εξαγγελίες'', χωρίς πρακτική αξία και να γελάμε με τα χάλια τους.
Μπορεί, οι -εκτός επικράτειας- πολίτες γειτονικών με την Ελλάδα βαλκανικών χωρών, πολίτες της Αφρικής και λοιπών ηπείρων, να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους, με επιστολική ή άλλης μορφής ψήφο, αλλά οι πολίτες της Ελλάδας, δεν μπορούν. Ναι μεν προβλέπεται στο Σύνταγμα. Αλλά ο ''σχετικός νόμος'', δεν έχει ψηφιστεί (γιά δύο δεκαετίες), επειδή τα κόμματα δεν συμφωνούν και επειδή τέτοιο νόμο πρέπει να τον ψηφίσουν τα 2/3 των βουλευτών και όχι απλά η πλειοψηφία, όπως γίνεται με όλους τους νόμους (ούτε εκλογή πρόεδρου Δημοκρατίας να ήταν). Προφανής ο σκοπός: Γιά να μην ψηφιστεί ΠΟΤΕ. Και αυτό οι εκτός Ελλάδας 'Ελληνες το έχουμε εμπεδώσει.

Οι 'Ελληνες εκτός Ελλάδας, έχουν το δικαίωμα ψήφου, αφού είναι στα Δημοτολόγια Ελλάδας, κατά συνέπεια είναι ήδη... ''γραμμένοι'' και έχουν ήδη... ''απογραφεί''. Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό της... αποχής στις εκλογές στην Ελλάδα. Απλά, γιά να ψηφίζουν, θα πρέπει να ξοδέψουν 2-3.000 δολ. (το ολιγότερο), ο κάθε ένας, γιά να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, να είναι εκεί την Κυριακή των εκλογών. Το τι ζητούν οι 'Ελληνες πολίτες, οι εκτός Ελλάδας (Ομογενείς μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και μη), είναι το αυτονόητο, πρακτικό και λογικό: Να ψηφίζουν από τον τόπο (μόνιμης) διαμονής τους, με ''επιστολική ψήφο'', που είναι ανέξοδη γιά την Ελλάδα.
Kαι όταν λέμε να ψηφίζουν οι εκτός επικράτειας 'Ελληνες πολίτες (που είναι περίπου, τώρα, το 20-22% του εκλογικού σώματος Ελλάδας), από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, εννοούμε ΜΟΝΟ όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα Δημοτολόγια Ελλάδας.
Αλλά ίσαμε τότε έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Πρέπει πρώτα η Ελλάδα να πάρει προαγωγή και από τριτοκοσμική σε αυτό το ζήτημα χώρα, να γίνει... δευτεροκοσμική. Μπορεί, π.χ., Αλβανοί, Σκοπιανοί και πολίτες της Ζιμπάμπουε, να ψηφίζουν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας-διαμονής τους (εκτός επικράτειας), αλλά εμείς, οι εκτός Ελλάδας 'Ελληνες, είμαστε καλοί μόνο ως...''τουρίστες'', να κάνουμε ''τουρισμό'' και να ξοδεύουμε στην Ελλάδα, πληρώνοντας και φόρους γιά ένα χωράφι ή ένα σπίτι που μας κληροδότησαν οι γονείς μας ή αγοράσαμε, γιά να μην αποκοπούμε, εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, από τις ''ρίζες'' μας τις ελληνικές, από τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Να μην αποκοπούμε από την ΠΑΤΡΙΔΑ μας.
Κατά τα υπόλοιπα, η πατρίδα, μας καλεί να κάνουμε τουρισμό εκεί, να πληρώνουμε φόρους, να κάνουμε επενδύσεις κ.ά.
Δυστυχώς, γιά δεκαετίες, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η πατρίδα μας, η Ελλάδα, μας διώχνει ακόμα και τώρα, γιατί ''δεν μας χωνεύει''.

Σημ.: Επειδή και η ''Νέα Δημοκρατία'' ομιλεί γιά την ψήφο στους απόδημους 'Ελληνες (διαβάστε την ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ''Nέας Δημοκρατίας'', που κατατέθηκε 8 Απριλίου 2016 στο ελληνικό Κοινοβούλιο) και η πρότασή της είναι ''μνημείο'' νεοελληνικής σαχλαμαρίζουσας γραφειοκρατίας, θα της συνιστούσαμε να διαβάσει και αυτή το άρθρο 51 του Συντάγματος και ειδικά την 4η παράγραφο, που αναφέρει ''με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο''. Τονίζουμε το διαζευτικό ''ή'', που θα διέφυγε της προσοχής των συντακτών του ''νομοσχέδιου'', που ''ελκύονται'' από...''πρόσφορα'' και ''μέσα''. Εκτός και αν θέλουν να ξεπεράσουν σε γραφικότητα τον κ. Κουίκ.

(Γ.Λ., 20 Ιουλίου '17)
kalami us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html