Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Σκαραμούτσι: «Σχιζοφρενής» ο Πρίμπους



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σε ευθεία αντιπαράθεση βρέθηκε την Πέμπτη ο νέος επικεφαλής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Αντονι Σκαραμούτσι, με τον προσωπάρχη του προέδρου Τραμπ, Ρέινς Πρίμπους, τον οποίο

κατηγόρησε για διασπορά αβάσιμων φημών εις βάρος του.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Σκαραμούτσι ανέφερε ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» και ότι «μόνο δύο ψάρια μπορώ να σας βεβαιώσω ότι δεν βρωμούν: ο πρόεδρος και εγώ».

Μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Σκαραμούτσι κατηγόρησε ανώνυμα ανώτατα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης για προσπάθειες δολιοφθοράς εναντίον του και για διάπραξη κακουργημάτων, μέσω της διαρροής πληροφοριών. Σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο περιοδικό New Yorker, ο Σκαραμούτσι κατηγορεί ευθέως τον Πρίμπους, αποκαλώντας τον «παρανοϊκό σχιζοφρενή», αλλά και τον επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του προέδρου Τραμπ, Στιβ Μπάνον, στον οποίο αποδίδει ιδιοτελή κίνητρα.

Ετοιμος για απολύσεις

«Ολοι αυτοί θα απολυθούν από μένα. Απέλυσα έναν τέτοιο μόλις την περασμένη εβδομάδα και μου μένουν ακόμη δύο-τρεις να απολύσω αύριο. Θα βρω ποιος βρίσκεται πίσω από τις διαρροές. Αν η ευθύνη ανήκε στον Πρίμπους, θα κληθεί σύντομα να παραιτηθεί», είπε ο Σκαραμούτσι.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Σκαραμούτσι εξέφραζε την απογοήτευσή του για το πόσο εύπιστος υπήρξε εμπιστευόμενος τον δημοσιογράφο του New Yorker, Ράιαν Λίζα. «Ηταν λάθος μου να εμπιστευθώ έναν δημοσιογράφο. Δεν θα ξαναγίνει», έγραψε ο Σκαραμούτσι στο Twitter. Σε χθεσινές της δηλώσεις, η στενή σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ, ανέφερε ότι είναι γνωστή η εμμονή «ορισμένων κύκλων» να πλήξουν τον Σκαραμούτσι. «Κάποιος προσπαθεί να εκφοβίσει τον Σκαραμούτσι. Πρώτα, ήταν οι διαρροές και μετά εμφανίστηκαν δημοσιογράφοι, έτοιμοι να τον κατακρεουργήσουν», είπε η Κόνγουεϊ.

Η αντιπάθεια μεταξύ Σκαραμούτσι και Πρίμπους οφείλεται στην πεποίθηση του Σκαραμούτσι ότι ο Πρίμπους δεν στήριξε επαρκώς τον πρόεδρο Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας τον περασμένο Οκτώβριο. Η άφιξη του Σκαραμούτσι στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου την περασμένη εβδομάδα σήμανε την αλλαγή συσχετισμών στο προεδρικό μέγαρο. Η παραίτηση του στενού του συνεργάτη του Πρίμπους, Σον Σπάισερ, ως εκπροσώπου Τύπου, συνοδεύθηκε από αλλαγές στη νέα επικοινωνιακή ομάδα υπό τον Σκαραμούτσι.

Προσωπικά δεδομένα

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, στο μεταξύ, ο ισχυρισμός του Σκαραμούτσι ότι είχε πέσει θύμα παράνομης διαρροής προσωπικών οικονομικών του δεδομένων, ρίχνοντας τις υποψίες γι’ αυτό στον Ρέινς Πρίμπους. Στην πραγματικότητα, όμως, οι φορολογικές δηλώσεις του Σκαραμούτσι δεν είχαν διαρρεύσει, αλλά δημοσιοποιήθηκαν νομίμως, ύστερα από σχετικό αίτημα δημοσιογράφου.

Στη συνέντευξή του στο CNN, ο Σκαραμούτσι συνέχισε να εξαπολύει απειλές για τους υπεύθυνους της «διαρροής» εις βάρος του, λέγοντας ότι τα «φιλαράκια» του στο FBI θα ασχοληθούν προσωπικά με το ζήτημα. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το FBI δεν έχει δικαίωμα να διατάξει έρευνα, χωρίς προηγούμενη εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html