Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Μεγάλο «χτύπημα» κατά της αρχαιοκαπηλίας, με εμπλοκή υπαλλήλου του ΣΔΟΕ Ηγουμενίτσας

 7/9/17


Νέα μεγάλη επιτυχία κατέγραψε η Ελληνική Αστυνομία στον διαρκή αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας με τη πολύτιμη συνδρομή του Γιώργου Τσούκαλη.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν στο Αγρίνιο ένας τελωνειακός υπάλληλος από τη Πρέβεζα και ο συνεργός του αγρότης με
καταγωγή από το Αγρίνιο. Οι συλληφθέντες είχαν στη κατοχή τους μαρμάρινη πλάκα η οποία χρονολογείται από τον 3 ή τον 4 αιώνα προ "Χριστού".
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε σε συνεργασία με τον γνωστό ιδιωτικό ερευνητή και σύμβουλο πολιτιστικής κληρονομιάς Unesco Πειραιώς και νήσων Γιώργο Τσούκαλη η οποία εξελίχτηκε σε κεφαλοκλείδωμα στον αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας.

Ο Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος έχει προσφέρει τη βοήθεια του αρκετές φορές προς την ΕΛ.ΑΣ σε σημαντικές υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας, απατών, λαθρεμπορίου και άλλες, ευχαρίστησε δημοσίως τον συνάδελφο του και στενό συνεργάτη του Φώντα Βρόσγο ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην υπόθεση.

Παράλληλα μετά το τέλος της επιχείρησης ο Γιώργος Τσούκαλης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του αλλά και τις δημόσιες ευχαριστίες του προς τον υποστράτηγο Κώσταντίνο Σκούμα και τον  διοικητή ασφαλείας Ιωαννίνων Βασίλη Μουσελίμη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html