alt
Η 22  Οκτωβρίου του 362 είναι μία ημερομηνία πένθους για τον Ελληνισμό. Την ημέρα αυτή ο Μέγας Ιουλιανός επρόκειτο να ανεβεί στον ναό του Απόλλωνος στη Δάφνη, για να λάβει τον χρησμό που από καιρό
ζητούσε.  Ξαφνικά όμως, μέσα στη νύκτα, χριστιανοί παραβολάνοι έπληξαν τον ναό και προκάλεσαν μεγάλη πυρκαγιά!! Οι προσπάθειες των ιερέων να κατασβέσουν την πυρκαγιά απέβησαν μάταιες, και η φωτιά κατέκαυσε και τον ναό και το περίφημο άγαλμα του Απόλλωνος, αφήνοντας πίσω της μόνο στάχτες και θλιβερά ερείπια.Με την κίνησή τους αυτοί οι άθλιοι Εβραιοχριστιανοί ήθελαν να πλήξουν τον Μέγα Ιουλιανού και την Ελληνική Θρησκεία!!  
Ο Μεγας Ιουλιανός ήταν πεπεισμένος ότι η πυρκαγιά που είχε αποτεφρώσει τον υπέροχο ναό και το άγαλμα του θεού ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού που είχαν προκαλέσει οι χριστιανοί. Ο ίδιος δηλώνει ανοικτά αυτή του την πεποίθηση, γράφοντας ότι ο περίφημος ναός του Απόλλωνος της Δάφνης «προδόθηκε από την ολιγωρία των φυλάκων, και καταστράφηκε από τις ενέργειες των άθεων ανδρών» δηλαδή των Εβραιοχριστιανών!!  Αλλού, πάλι, ο Ιουλιανός δηλώνει πεπεισμένος ότι η πυρπόληση του ναού υπήρξε έργο των χριστιανών, με το οποίο αυτοί θέλησαν να εκδικηθούν για την απομάκρυνση από τη Δάφνη των οστών του Βαβύλα, και εκφράζει την αγανάκτηση του για το γεγονός ότι, η καταστροφή του ναού αντιμετωπίσθηκε με χαρά από την Χριστιανική εκκλησία!! 
Ο Ιουλιανός επειγόταν να αποδείξει ότι η πεποίθηση του πως η καταστροφή του ναού του Απόλλωνος οφειλόταν σε εμπρησμό ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ την απαίσια συνωμοσία των Εβραιοχριστιανών!!!!Διέταξε ανακρίσεις αλλά οι συνωμότες αρνιόντουσαν πεισματικά να παραδεχτούν την ενοχή τους!! Τίποτε όμως απ' όλα αυτά δεν αρκούσε, για να κλονίσει την πεποίθηση του Ιουλιανού ότι βρισκόταν αντιμέτωπος με μία εγκληματική ενέργεια και μία τεράστια συνωμοσία των Εβραιοχριστιανών.
Σύμφωνα με τον Robert Browning, η πυρκαγιά στη Δάφνη αποτελεί σημείο καμπής για τη στάση του Ιουλιανού απέναντι στους Εβραιοχριστιανούς υπηκόους του.  Η πεποίθηση του ότι η πυρκαγιά στη Δάφνη ήταν έργο Εβραιοχριστιανών εμπρηστών τον έφερε σε εντελώς ανοικτή πλέον σύγκρουση με την Εκκλησία. Όπως γράφει ο Σωκράτης ο Σχολαστικός, δεν μπορούσε πια να συγκρατήσει την οργή του και κατά διαταγήν του αυτοκράτορα, οι θύρες του μεγάλου Εβραιοχριστιανικού ναού που είχε οικοδομήσει στην Αντιόχεια ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ Κωνσταντίνος σφραγίσθηκαν, και απαγορεύθηκε στους Εβραιοχριστιανούς να εισέρχονται σε αυτόν, ενώ όλα τα πολύτιμα σκεύη, τα κειμήλια και τα αναθήματα δημεύθηκαν ως αντίποινα για την καταστροφή του ναού του Απόλλωνος.!!
Σήμερα οι Εβραιοχριστιανοί το παίζουν Φιλέλληνες και θαυμαστές του Ελληνικού πολιτισμού!!Μάλιστα κάπου διάβασα ότι ο  Ιερώνυμος θέλει να επισκεφτεί τον Τάφο στην Αμφίπολη!!Τελικά επαληθεύεται η παροιμία που θέλει τον δολοφόνο να γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος !!!