Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Πνευματικά τέκνα Παϊσίου στη δίνη κατηγοριών παιδοφιλίας

Σερβική γελοιογραφία
Σερβική γελοιογραφία


Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Η καναδική Δικαιοσύνη έδωσε πρόσφατα (24.1.2014)  τέλος σε μια παλιότερη υπόθεση και αποφάσισε πως ο Πανιερότατος αρχιεπίσκοπος Καναδά Σεραφείμ (κατά κόσμον Κέννεθ Στορχάιμ), της ρωσογενούς «Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική» (‘OCA’), είναι ένοχος σεξουαλικής προσβολής ενός 11χρονου αγοριού. Το δικαστήριο τον απάλλαξε από την ίδια κατηγορία
για το δίδυμο αδελφό του θύματος, κρίνοντας πως τα ψυχολογικά και νοητικά προβλήματά του δεν τον καθιστούν αξιόπιστο μάρτυρα κατηγορίας, μιας υπόθεσης που διαδραματίστηκε 30 χρόνια πριν, όταν η μητέρα των δυο αγοριών εμπιστεύτηκε τα παιδιά της στον τότε αρχιμανδρίτη. Δεν θέλω να εκθέσω τις λεπτομέρειες των γεγονότων που προκαλούν θλίψη, όποιος ενδιαφέρεται να τις μάθει μπορεί να τις βρει σε κάποιον από τους δεκάδες αγγλόφωνους ενημερωτικούς ιστότοπους (οι Ελληνορθόδοξες σελίδες romfea, agioritikovima, dogma κλπ λογοκρίνουν συνήθως αυτές τις δυσάρεστες ειδήσεις), με κυριότερο τον pokrov (ΗΠΑ-‘Σκέπη της Θεοτόκου’) που συστηματικά ασχολείται με την παιδεραστία των κληρικών της Ανατολικής Εκκλησίας και ο οποίος έχει πολλές παραπομπές σε δημοσιεύματα και βίντεο των καναδικών ΜΜΕ σχετικά με την υπόθεση.
Μια υπόθεση που θυμίζει την περίπτωση του αγιότατου επισκόπου Τραχείας Παύλου (Νίκαια Γαλλίας) του οικουμενικού πατριαρχείου, ο οποίος καταδικάστηκε το 2001 σε δυο χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική παρενόχληση 11χρονου αγοριού, το οποίο του είχε εμπιστευτεί η γιαγιά του.
Τώρα το οικουμενικό πατριαρχείο κρύβει τη γενειοφόρο γκουβερνάντα από τα βέβηλα βλέμματα, διατηρώντας τον στον επισκοπικό βαθμό ως «εφησυχάζοντα». Τελευταία του δημόσια εμφάνιση στην Ελλάδα ήταν στην πατριαρχική επίσκεψη της Λέρου (27-28/9/1999), ως προσκεκλημένος του αγιότατου μητροπολίτη της Νεκταρίου, ο οποίος όταν,,,,,περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html