Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Ο γιός του σπιούνου Μητσοτάκη ζητεί απο τη κυβέρνηση να σταματήσει η κυβέρνηση τη μυστική διπλωματία με τα σκόπια ! πρέπει να τα ξέρει όλα!!!!!!


«Θέλω να καλέσω την κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να ενημερώσει
υπεύθυνα την αντιπολίτευση για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας τη «σιγή ιχθύος» από το ΥΠΕΞ για τη συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ Να σταματήσει να επιδίδεται σε «μυστική διπλωματία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κάλεσε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του σχετικά με
το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. «Στην περιοδεία μου στην Πιερία και την Πέλλα, εδώ από τα βορειότερα σύνορα της χώρας, θέλω να καλέσω την κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να ενημερώσει υπεύθυνα την αντιπολίτευση για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και να σταματήσει, επιτέλους, να επιδίδεται σε μυστική διπλωματία» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την τακτική της κυβέρνησης να μην ανακοινώνει πού έγινε και αν έγινε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ. «Ζητώ επίσης από την κυβέρνηση να σταματήσει να διχάζει τους Έλληνες. Και να σταματήσει να ταυτίζει ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με την άκρα δεξιά. Οι πολιτικές αυτές δεν ευνοούν την εθνική συνεννόηση και την εθνική συναίνεση, που τόσο απαραίτητη είναι για να αντιμετωπιστεί ένα κρίσιμο εθνικό θέμα» συμπλήρωσε στη δήλωσή του ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μυστική διπλωματία για το Σκοπιανό: «Σιγή ιχθύος» από το ΥΠΕΞ για τη συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ Το protothema.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρο Γεννηματά, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει πού και πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ. 

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, γίνεται προαναγγελία στη συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πού και πότε θα γίνει η συνάντηση των δύο υπουργών, σε μία χρονική στιγμή που οι δύο χώρες δείχνουν να «καίγονται» για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής ονομασίας για το κράτος των Σκοπίων ώστε να προχωρήσει η ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ. Η συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ, η οποία θα διεξαχθεί -ή διεξήχθη- σήμερα σε άγνωστη τοποθεσία και σε ώρα η οποία επίσης δεν έχει ανακοινωθεί, λαμβάνει -με ευθύνη του υπουργείου Εξωτερικών- όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι επιχειρείται η διεξαγωγή συζήτησης με όρους που παραπέμπουν σε μυστική διπλωματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html