Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Σαφές μήνυμα Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά



Συντάκτης: efsyn.gr
«Δεν θα κλείσει κανένα ΤΕΙ. Η απάντηση είναι κατηγορηματική» τόνισε ο υπουργός Παιδείας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη –όπου βρίσκεται για τις εργασίες του αναπτυξιακού συνεδρίου- αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες
συνενώσεων Πανεπιστημιίων-ΤΕΙ που διενεργούνται αυτό το διάστημα. Βέβαια, δεν παρέλειψε να επισημάνει για μια ακόμη φορά πως δεν πρόκειται για «πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ».

Όπως τόνισε, «εκείνο που λέμε είναι να αναζητηθούν οι μάξιμουμ συνέργειες που μπορούν να αναζητηθούν γιατί, όπως ξέρετε, ορισμένα τμήματα των ΤΕΙ είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, ορισμένα δεν είναι τόσο υψηλού επιπέδου κι άλλα έχουν κλείσει τον ιστορικό τους κύκλο». Υπογράμμισε δε, ότι οι προτάσεις πρέπει να έχουν πλάνο τριετίας ή πενταετίας. Κατά τ’ άλλα, σε ότι αφορά την αρνητική απόφαση του ΣτΕ για την εισαγωγή των αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Γαβρόγλου αφού επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα νόμο που έχει ψηφιστεί πριν από 25 χρόνια, δήλωσε πως «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχίσει να υπάρχει ένα καθεστώς το οποίο κατά τη γνώμη μας ενισχύει πάρα πολύ τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με όλα τα προβλήματα που ενδεχομένως μπορεί να υπάρχουν σ’ αυτόν τον τομέα».

Για τα Θρησκευτικά, επανέλαβε πως η σχετική απόφαση του ΣτΕ (που έκρινε αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις Φίλη) «δεν έχει καμία πρακτική επίπτωση» καθως αφορά τις περσινές και όχι φετινές πρωτοβουλίες. Δεν αμέλησε, πάντως, να προσθέσει: «Έχουμε τη δήλωση και του Αρχιεπισκόπου που λέει ότι ο διάλογος συνεχίζεται. Για μας είναι σαφές ότι την τελευταία λέξη για τα βιβλία την έχει η Πολιτεία και θα συνεχίσει να την έχει, βεβαίως σε συνεννόηση με τους επιστημονικούς φορείς, με συγκεκριμένους πανεπιστημιακούς που έχουν γνώση αυτών των θεμάτων, με την Εκκλησία και με άλλους θεσμούς». http://www.efsyn.gr/arthro/diamorfonetai-perivallon-thriskeytikoy-skotadismoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html