Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη στην Κρήτη

Η παρουσία αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροπλάνων στην Κρήτη, την οποία αποκαλύπτει με φωτογραφίες το ekriti.gr (ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης), δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, ιδιαιτέρως με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται πως «τις τελευταίες ώρες, δύο
αμερικανικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, όπου το ένα εξ αυτών, το MC-12S EMARSS έφερε πολιτικό νηολόγιο, το δεύτερο όμως, ένα MC-12W Liberty είχε πλήρη διακριτικά της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας».

Μάλιστα, υπογραμμίζεται πως «τα αεροσκάφη, έχουν χρησιμοποιηθεί σε αποστολές, στο πλαίσιο των μεγάλων αεροπορικών επιχειρήσεων Enduring Freedom (OEF) και Enduring Iraqi Freedom (OIF), σε Αφγανιστάν και Ιράκ αντίστοιχα. Επίσης, αεροπλάνα αυτού του τύπου έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις μικρότερης κλίμακας των ΗΠΑ στην Αφρική, αλλά και στην Λατινική Αμερική».

Επίσης, «τα αεροσκάφη αυτά είναι ουσιαστικά πλατφόρμες αναγνωρίσεως και συλλογής πληροφοριών μεγάλων δυνατοτήτων χάρη στα συστήματα και στους αισθητήρες που φέρουν, ενώ σε κάθε ένα από αυτά υπηρετεί 4μελές πλήρωμα, κυβερνήτης, συγκυβερνήτης και δύο αξιωματικοί οι οποίοι χειρίζονται τις ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές και τους καταγραφείς που φέρουν».

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το ekriti.gr:




imerodromos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html