Τρίτη, 10 Απριλίου 2018

Οι νέες ταυτότητες κάνουν την Ελλάδα Ιράν (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Στις προθέσεις του ελληνικού κράτους εδώ και χρόνια είναι... η αντικατάσταση των υφιστάμενων ταυτοτήτων με τις νέες βιομετρικές. Αυτό πλέον το γνωρίζουμε όλοι. Ωστόσο οι νέες ταυτότητες αναμένεται να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Ιράν της Ευρώπης. Διαβάστε γιατί...

Αυτό που ενδεχομένως να μην γνωρίζετε είναι πως, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», η Ελληνική Αστυνομία θα επιτρέπει πλέον τις «μαντήλες» στις φωτογραφίες για τις αστυνομικές ταυτότητες

Αυτό αναφέρει εμπιστευτικό έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που συντάχθηκε στις 27 Μαρτίου 2018, το οποίο παρουσιάζει η εφημερίδα και παραθέτουμε από εκείνην:


Το έγγραφο έχει ως θέμα την «τροποποίηση διατάξεων για δικαιολογητικά για έκδοση ταυτοτήτων».


Ενώ αρχικά σημειώνει ότι ο αιτών στην έκδοση της ταυτότητας δεν πρέπει να φέρει κάλυμμα κεφαλής, όπερ ίσχυε μέχρι σήμερα, υπάρχει υποσημείωση, η οποία επιτρέπει τις μαντήλες – με ειδική οριοθέτηση.


Χαρακτηριστικά αναφέρεται, μεταξύ άλλων:


«Για θρησκευτικούς λόγους δύναται το άτομο να φέρει κάλυμμα κεφαλής (πχ μαντήλα) πλην όμως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του από το σαγόνι έως το μέτωπο και από την μία ένωση του αυτιού με το πρόσωπο, έως την άλλη, πρέπει οπωσδήποτε να είναι εμφανή».


Νέες ταυτότητες λοιπόν με τις «ευλογίες» του Αλλάχ αλλά και του Χριστού.


Τελικά, η τεχνολογία φαίνεται να κάνει μια εμφανέστατη διάκριση υπέρ των μουσουλμάνων και των χριστιανών που θέλουν να φορούν μαντήλα.


Μουσουλμάνες με μαντήλα στη Θράκη


Παπάδες με καλυμμένο κεφάλι

Φωτογραφίες με μαντήλα στις ταυτότητες προφανώς για μουσουλμάνους αλλά και παπάδες, φανατικούς χριστιανούς ΓΟΧ καλόγριες κλπ.


Τελικά ο χαρακτηρισμός Ιράν της Ευρώπης επαληθεύεται συνεχώς.ΓΟΧ με μαντήλα

Μάλιστα οι φωτογραφίες για τις νέες ταυτότητες θα παίρνονται εντός των αστυνομικών τμημάτων από μία και μόνο εταιρεία πανελλαδικά, θυμίζοντας άλλες εποχές όπου το Κράτος ορίζει τα πάντα!


Κατά αυτόν τον τρόπο, σηματοδοτείται, μεταξύ των άλλων, μια καταστροφή για τον κλάδο του φωτογράφου.


Ωστόσο θα μπορούσε να επιφέρει όφελος για την τσέπη του πολίτη παρέχοντας του φτηνότερες φωτογραφίες εντός των αστυνομικών τμημάτ


Εμείς πάλι θέλουμε αυτή τη μαντήλα στις ταυτότητες...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html