Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΝΕΜΕΣΙΣ



Ελάχιστα γνωρίζουμε για τη Νέμεσι, την αρχαιότατη θεότητα, που προσδιορίζεται άλλοτε ως Ιχναίη, άλλοτε ως Αδράστεια ή Ραμνουσία. Η ετυμολογία, η ρίζα του ονόματος «νέμω», δήλωνε αρχικά τη ισόνομη διανομή, τη μοιρασιά που γίνεται βάσει της ισορροπίας.  Ως λέξη η «Νέμεσις» έχει αντικειμενική αξία και όχι υποκειμενική. Σύμβολα της θεάς είναι ο πήχυς και το χαλινάρι. Τα
σύμβολα αυτά είναι ενδεικτικότατα της λειτουργίας της να προσμετρά τις θεϊκές και τις ανθρώπινες σκέψεις, συναισθήματα, δράσεις και να θέτει ένα όριο στην αχαλίνωτη ασυδοσία του εγωισμού και της έπαρσης των θεών και των ανθρώπων. Έτσι η αλαζονία θεών και θνητών έναντι των Κοσμικών Νόμων (ύβρις) και η κατάφωρη αδιαφορία για το Κοινό Καλό, σαρώνονται με τη δράση της Νέμεσης και μοιάζει με Συμπαντική Ζυγαριά που ρυθμίζει αέναα την ισορροπία.
Την τρέμουν Θεοί και Άνθρωποι.
—————————————————————————————————————————-
Το κακό δεν είναι η επιθυμία και ο στόχος του ανθρώπου να ξεπεράσει τα
μειονεκτικά του αισθήματα και να γίνει σημαντικός στον κόσμο. Το κακό είναι να σχηματίζει λάθος άποψη για τα πράγματα, για τη θέση του στον κόσμο, για τον προορισμό της ζωής και τελικά να έχει πλάνη για τον εαυτό του.
Με άμεση συνέπεια, ο άνθρωπος να προσπαθεί να γίνει κάτι που δεν είναι τόσο σημαντικό και τόσο απαραίτητο, όπως το φαντάζεται και το κακό να γίνεται πιο μεγάλο, αφού οι επιδιώξεις του απαιτούν να ζημιώσει τους άλλους, προκαλούν τη καταστροφή και τελικά το κακό επιστρέφει πίσω στον ίδιο και στα αγαπημένα του πρόσωπα. Μερικές από τις καθοριστικές αλήθειες για το νόημα της ζωής είναι απίστευτα απλές και μπορεί να τις σκεφτεί οποιοσδήποτε άνθρωπος. Φαίνονται ιδιαίτερα απλές για να θεωρηθούν σωστές και σημαντικές. Το κυριότερο, δεν ευνοούν τις θεωρίες και τα φανταστικά σενάρια των εγωκεντρικών μορφών ζωής !
————————-
H Tamara Mellon ιδρύτρια της πασίγνωστης εταιρίας υποδημάτων Jimmy Choo στο σαλόνι του σπιτιού της στο Λονδίνο !!!


——————-
Η Γνώση είναι σαν τον αέρα, ΔΙΑΧΥΤΗ ΠΑΝΤΟΥ, ούτε φυλακίζεται ή κρύβεται ή τίποτε παρόμοιο. Ο Καθένας δυνητικά μπορεί να τη βρει την Γνώση. Το μόνο που χρειάζεται είναι Δύναμη για να την ψάξει και Ενέργεια για να την Αντέξει. Οι άνθρωποι πραγματικά είναι ανίκανοι να κάνουν οτιδήποτε εναντίον των ερπετοειδών αλλά και όλων των αλλοειδών.  ΜΟΝΟΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ μπορεί και υπό προϋποθέσεις φυσικά. Οι άνθρωποι είναι καταδικασμένοι να είναι σκλάβοι, μόνον Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ έχει μια δυνατότητα και μια πιθανότητα να βγει απ’ την σπηλιά των σκιών.
.———————-
Μεγαλούργησαν ΜΟΝΟΝ συγκεκριμένοι άνθρωποι και σε συγκεκριμένο ΧΡΟΝΟ και ΧΩΡΟ … όλοι οι υπόλοιποι διαπράττουν φρικαλεότητες νομίζοντας πως είναι άνθρωποι…
Ο άνθρωπος μέσα στην ΥΛΗ έχει ή δεν έχει ΨΥΧΗ, είναι ΕΜΨΥΧΟΣ ή ΑΨΥΧΟΣ, το Πνεύμα απουσιάζει μέσα απ την Υλη και μόνον με συγκεκριμένες διαδικασίες σε συγκεκριμένο ΧΡΟΝΟ και ΧΩΡΟ, με την απαιτούμενη ΕΝΕΡΓΕΙΑ μπορεί αν έχει επαφή μαζί του.
Αυτό το πετυχαίνουν ελάχιστοι,  γι αυτό και ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΝ. Όλοι οι υπόλοιποι απλά βολοδέρνουν στην ψευδαίσθηση του αίσχους της δήθεν «πνευματικότητας»
————
Αγιο Πάσχα; Έχεις ένα αρνί, του περνάς σούβλα απ’ το κεφάλι, μέχρι τον πισινό του, μαγειρεύεις τα εντόσθια, τα έντερα και χορεύεις γύρω του παραδοσιακό τσάμικο, πυροβολώντας στον αέρα και όλα αυτά στο όνομα της Αγάπης !!! Απορούν και οι Ζουλού μαζί σου !
Με την ΝΕΜΕΣΗ να σε περιμένει στην γωνία!
 Ερχεται και η σειρά σου.
.
——–
Κάθε άνθρωπος, οφείλει να αρχίζει την έρευνα του εαυτού του και να κάνει τον τίμιο ισολογισμό των υποκειμενικών του αποκτημάτων. Όσες κακίες κι αν βρει, όση φθορά και αν ανακαλύψει, η σωτηρία είναι πάντοτε δυνατή, φτάνει να το θέλει σοβαρά. Αρκετό καιρό οι άνθρωποι παρασύρθηκαν από ψευδαπάτες. Ας γκρεμίσουν τώρα τα είδωλα τους, ας ελευθερωθούν από τις πλάνες και ας εργαστούν για τον εαυτό τους.
Ας μην σας ξεγελάσει η λέξη, με αυτό εννοούμε ότι όποιος φροντίζει τον εαυτό του, εγωιστικά και μόνο, καλύτερα να μην κάνει τίποτε.
Ας εργαστεί καλύτερα για το Όλον. Σε κάθε ρόδο που φυτεύει στον κήπο του κοσμικού, κάποιο ζιζάνιο  ξεριζώνεται από τον δικό του. Με αυτόν τον τρόπο ο κήπος των θεών, ο κόσμος, θ’ ανθίσει , σαν το ρόδο.
——————–ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ● Αυτούς που τρώνε καβούρια και γαρίδες. Λευιτικόν 11: 10.● Αυτούς που θυσιάζουν στο Θεό ελαττωματικά ζώα. Δευτερονόμιον 17: 1.● Αυτούς που ξαναπαντρεύονται το ίδιο άτομο μετά από διαζύγιο. Δευτερονόμιον 24: 4.● Τους ομοφυλοφίλους. Λευιτικόν 18: 22.● Τους υπερηφάνους. Παροιμίαι 16: 5.● Τις γυναίκες που φοράνε παντελόνια. Δευτερονόμιον 22: 5.● Τον άνδρα με μακριά μαλλιά Α΄ Πρός Κορινθίους 11: 14, αντίφαση με: Αριθμοί 6: 5, Α΄ Σαμουήλ (ή Βασιλειών), 1: 11, Κριταί 13: 5.● Αυτούς που αποκαλούν άλλους βλάκες. Ματθαίος 5: 22.
.
Ο θεός τους έχει μια μοναδική ικανότητα να μας κάνει να γελάμε, ειδικά όταν θέλει να ελέγξει τα πρόβατα του  !!!!
——————–
Το μόνο πράγμα, το οποίο είναι πάντοτε και παντού μαζί μας, είναι ο εαυτός (σώμα, νους και πνεύμα) και αξίζει να επενδύσουμε σε αυτόν, για να διαθέτουμε την ευτυχία και τη γνώση πάντοτε και παντού μαζί, χωρίς αυταπάτες.  Η διάνοια με τη φιλοσοφική δραστηριότητά της αυτο-ανακαλύπτεται και αυτο-αξιοποιείται. Ανακαλύπτει την άγνοιά της για ορισμένα βασικά ζητήματα, των οποίων η γνώση θα έπρεπε να υπάρχει θεωρητικά πριν από κάθε άλλη.
Για να καθορίζουμε εμείς σαν αυτοτελείς τη συμπεριφορά μας και για να ζούμε προσανατολισμένοι. Ενώ αντιθέτως, χωρίς αυτή τη γνώση,  παρασυρόμαστε από ασχετα πράγματα κι αφήνουμε τον εαυτό στην τύχη του.
——————
Τι εννοούμε με τη λέξη «κόσμος», όταν μιλάμε για το σκοτείνιασμα του κόσμου; Κόσμος είναι πάντοτε ο Π ν ε υ μ α τ ι κ ό ς κόσμος. Το ζώο δεν έχει κόσμο ούτε πνευματικό περιβάλλον. Σκοτείνιασμα του κόσμου σημαίνει α π ο δ υ ν ά μ ω σ η  τ ο υ  Π ν ε ύ μ α τ ο ς, τη διάλυσή του, το διασκορπισμό του, την απώθησή του και την παρανόησή του.
Μάρτιν Χάϊντεγγερ
.——–
.
Η ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ: Η ανοχή και ο κύκλος των ανθρώπων γύρω μας είναι μια σχέση ευθέως ανάλογη. Όσο μικραίνει η ανοχή μας, τόσο οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν λιγοστεύουν. Όταν αυτή γίνει μηδενική, ο κύκλος συρρικνώνεται, περιφέρεια και κέντρο του κύκλου ταυτίζονται, γίνονται ένα, ο άνθρωπος γίνεται κέντρο του κύκλου του, ένα μικρό, απειροελάχιστο σημαδάκι στον κόσμο, εκεί που σφηνώνεται ο διαβήτης αλλά επειδή ακτίνα δεν υπάρχει, μένει μόνο η τρυπούλα στο χαρτί.  Catherine Pavlou
—————-

Η γειτονιά του παρελθόντος και η αλληλεγγύη που την συνόδευε, δεν ήταν πάντα τόσο υγιής και ρομαντική. Συχνά είχε μια νοσηρότητα. Δεν υπήρχε πάντα  σεβασμός στα όρια του άλλου ανθρώπου. Ο άλλος ήταν δικός μας και τον στηρίζαμε μόνο αν παρέμενε στο ίδιο επίπεδο (κακομοιριάς, φτώχειας κλπ) με τους υπόλοιπους.
Αν είχε όνειρα να ξεφύγει, η αλληλεγγύη εξατμιζόταν και μετατρεπόταν σε εξοστρακισμό. Από αυτή την νοσηρότητα φτάσαμε στο άλλο άκρο της ασυδοσίας με την ελευθεριότητα να ονομάζετε ψευδώς ελευθερία.
Ελάχιστα τα αληθινά διαμάντια μες τα κάρβουνα και χρειάζεται να σκάψεις για να τα βρεις.  Όμως είναι εκεί και περιμένουν να λάμψουν και  να προσφέρουν.
—————
Υπάρχουν πολλοί Άνθρωποι –οι περισσότεροι- που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ και δεν θέλουν, να δουν τι συμβαίνει γύρω μας. Τι να πεις σε αυτούς που κάτι ελάχιστα καταλαβαίνουν την στιγμή που πεθαίνουν;! Το πόσο ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ και ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ πρέπει να αισθάνονται από την οικογένεια τους και τους φίλους τους … κανένας δεν τους είπε ότι … αυτά υπάρχουν !!!
… και αυτοί οι λίγοι που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ξυπνήσουν και να δουν τι συμβαίνει, αντί να ασχολούνται με –ισμους … σκοτώθηκαν και βασανίστηκαν με πολλαπλούς τρόπους;  … σε όλους αυτούς που θυσιάσθηκαν στην κυριολεξία από τους Επικυρίαρχους χωρίς να έχουν ιδέα τι συμβαίνει; … τι θα τους πείτε … ότι κοιμάστε όρθιοι;
———————-
Ο Πραγματικός, ο Αληθινός, ο Μοναδικός λόγος που πέσαν κουμπουριές στην Μανωλάδα …. Ναι ΦΥΣΙΑΚΑ ήταν οι φράουλες και «το δίκιο-μεροκάματο του (παράνομου) εργάτη» … όπως φαίνεται και στην φωτογραφία… «Είναι πολλά τα λεφτά … τα χάσαμε κι όλα πατριώτη» !!!
Τα γίδια μποϊκοτάρουν τις φράουλες !!!!! Ναι τα ίδια γίδια που σε λίγες μέρες θα καταλήξουν στο τσιγκέλι του χασάπη και στην σούβλα !!!! Εμείς πάντως αυτές τις «φράουλες» δεν τις πλησιάσαμε ποτέ.
Κι Όποιος Κατάλαβε … ΚΑΤΑΛΑΒΕ
——————

Για τον ερευνητή “Η αλήθεια έχει μία ιερότητα που διαταράσσεται όταν διατυπώνεται”. Επομένως μην με ρωτάτε τα προφανή, χωρίς σκέψη …τι να κάνουμε, πως να χειριστούμε την κατάσταση, πως να πολεμήσουμε και τα σχετικά, τα έχουμε γράψει εδώ στο terra papers και παλαιότερα στην miastala αναλυτικά σε πάνω από 5.000 άρθρα.
Για να κάνεις κάτι, πρέπει να ΔΡΑΣΕΙΣ σαν ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ
Για να ελέγξεις μια κατάσταση πρέπει να είσαι ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ
——————
Ο τρόπος για να δραπετεύσουν απ την φυλακή τους οι Ψυχές, οι έχοντες την Θεία φλόγα είναι η εκμηδένιση του Εγώ, του Εγωισμού τους. Αυτού του ασήμαντου τέρατος με τα χιλιάδες κεφάλια που είναι η ψευδαίσθηση μιας ζωής, μα ταυτόχρονα τα κάγκελα και οι αλυσίδες της φυλακής του.
Έχουμε γράψει σε πολλά άρθρα τι να κάνετε και πώς να κινηθείτε για να πετύχετε αυτήν την κατάσταση του ΕΙΝΑΙ μακριά από τις συγχύσεις και τα ψεύδη του ΕΓΩ, βρείτε τα (κάνετε το σαν μια πρώτη άσκηση) και δραστηριοποιηθείτε στο μονοπάτι της ανεξαρτησίας.
——————–
Ένα όστρακο είπε κάποτε στο γειτονικό του όστρακο: «Έχω μέσα μου ένα μεγάλο πόνο. Είναι βαρύς και σφαιρικός και μ’ έχει πολύ καταπονήσει». Και το άλλο όστρακο απάντησε με αλαζονική αδιαφορία. «Δοξασμένοι να είναι οι ουρανοί κι οι θάλασσες, εγώ δεν έχω κανέναν πόνο. Νιώθω ακμαίο και πλήρες, παντού, μέσα και έξω».
Εκείνη τη στιγμή περνούσε ένα καβούρι, άκουσε τα δύο όστρακα κι είπε σ’ εκείνο που ένιωθε ακμαίο και πλήρες, παντού, μέσα κι έξω, «Ναι, εσύ νιώθεις ακμαίο και πλήρες, ο πόνος όμως, που υποφέρει ο γείτονάς σου είναι ένα μαργαριτάρι ανυπέρβλητης ομορφιάς». Χαλίλ Γκιμπράν «Ο Περιπλανώμενος»
————–
Αν οι άνθρωποι έπαιρναν μάθημα από το κάθε μάθημα που τους δίνει η ζωή δεν θα υπήρχαν ασθένειες, φάρμακα, εκκλησίες, θάνατος κλπ κλπ δηλ. ένα ολόκληρο σύστημα. Είναι που οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν το μάθημα τους οι κύριοι υπεύθυνοι του ό,τι υπάρχει αυτή η επανάληψη.
Και ο φαύλος κύκλος επαναλαμβάνεται, και όταν πας να τους βοηθήσεις ουσιαστικά, είσαι ο κακός, ο ψυχρός κ ο ορθολογιστής! -Δε γαμείς … όλα σχετικά είναι, παρατηρητής και παρατηρούμενο, μόνο που αν το παρατηρούμενο την πατήσει συντηρεί την φυλακή. Μόνο ο παρατηρητής μπορεί να γίνει ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ πότε το παρατηρούμενο.
———-
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΑ… Ω ναι, κάποτε με είχε κυριέψει κι εμένα ο πυρετός των ταξιδιών, ώσπου κατάλαβα ότι είναι μια προσπάθεια διαφυγής από την πλήξη μας. Όταν αποφάσισα ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον εαυτό μας τρέχοντας, υποδέχτηκα με ανακούφιση τον εικονικό κόσμο στον καναπέ του σαλονιού μου. Όταν τον βαρέθηκα κι αυτόν, έγινα ένας μανιώδης καλλιεργητής εσωτερικών τοπίων και καταστάσεων. Έτσι κι αλλιώς ξέρουμε πλέον ότι όλα είναι στο κεφάλι μας – αν και συνεχίζουμε να αγνοούμε πού είναι το κεφάλι μας… Dimitri Horoskelis
——————-
Να μάθουμε στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ από ανάγκες. Γι αυτό ίσως χρειάζεται να είμαστε μερικές φορές απορριπτικοί στα αιτήματα μας αλλά και των παιδιών μας, όχι γιατί η στέρηση είναι αρετή, αλλά για να μην νιώθουμε ποτέ συντετριμμένοι από απώλεια υλικών αγαθών.
Να μην έχουμε εξαρτήσεις και κυρίως να γίνουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ άνθρωποι από αυτούς που τους τα υπόσχονται με ανταλλαγή την ψυχή τους ή την άκριτη υπακοή.
Ο δρόμος για τη ¨γη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ¨, δηλαδή ο δρόμος για την ελευθερία περνάει από την έρημο, τις στερήσεις. Εκεί ανακαλύπτεις την πνευματικότητα της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ως αξία …άξια για κάθε θυσία.
——————
Λένε πως η δυσκολία μας κάνει καλύτερους. Δεν είμαι πολύ σίγουρη. Εξαρτάται από το αν θα πάρουμε το μάθημα που κουβαλάει ή θα ψάχνουμε αιτίες έξω από μας. Αν πάρουμε το μάθημα, βλέπουμε πως έχουμε συμβάλει και εμείς σε αυτό που συνέβη. Αν πάρουμε το μάθημα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. Αν δεν πάρουμε το μάθημα φταίνε οι άλλοι και εμείς μένουμε όπως είμαστε, άτυχοι, θύματα της ζωής να υποφέρουμε άνευ ουσίας !! Καλωσόρισε κι αγκάλιασε τις δυσκολίες γιατί αν δεν υπήρχαν θα έπρεπε να τις εφεύρουμε.

Φτιάξε τον εαυτό σου.  Ακούω συχνά την έκφραση. «Αυτός δεν έχει βρει ακόμη τον εαυτό του».  Όμως ο εαυτός δεν είναι κάτι που βρίσκεις αλλά κάτι που αναπτύσσεις. Όταν κάποιος λέει ότι «δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με την προσωπική μου ανάπτυξη- βελτίωση» είναι σαν να λέει ότι θα συνεχίσω να οδηγώ γιατί δεν έχω χρόνο να σταματήσω για να βάλω βενζίνη.
.
——
Σελίδα για τον εντοπισμό ανθρώπων δημιούργησε η Google. Η εφαρμογή τέθηκε σε λειτουργία μετά τα γεγονότα στη Βοστώνη.Βρε τα καλόπαιδα δεν τα προλαβαίνεις !  Το γνωστό μικρότερο ανέκδοτο το θυμάστε «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ» Μου θυμίζουν τις φαρμακοβιομηχανίες που πρώτα δημιουργούν τα φάρμακα και μετά φτιάχνουν τις αρρώστιες. Αλλά κι αυτές στο ίδιο δίκτυο ανήκουν και καταλήγουν στην ίδια κορυφή.
—-
Η μάζα-λαός-πρόβατα-πιστοί-οπαδοί-ψηφοφόροι (διαλέγεις και παίρνεις) φροντίζει να κάνει καλύτερη, ανεκτικότερη, ομορφότερη, συντηρεί και -το χειρότερο- διαιωνίζει αυτή την φυλακή. Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν ανήκουν σε καμία ομάδα και καταλυτικά δρουν-ζουν με σκοπό την Ελευθερία τους. Δεν ενδιαφέρονται να κάνουν την φυλακή καλύτερη ενδιαφέρονται να μην ξαναπιαστούν κορόιδα, να μην ξαναφυλακιστούν.
…και ΝΑΙ Όλοι βλάκες είμαστε σε αυτή την φυλακή … αλλά όχι τόσο ! Σίγουρα όχι τόσο και σιγουρότατα όχι σε ασημαντότητες.
———-
Tο έθνος να λυπάστε, αν φορεί ένδυμα, που δεν το ύφανε.
Ψωμί, αν τρώει αλλά όχι απ’ τη σοδειά του.
Κρασί, αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
Το έθνος να λυπάστε, που δεν υψώνει τη φωνή, παρά μονάχα στην πομπή της κηδείας. Που δεν συμφιλιώνεται, παρά μονάχα μες τα ερείπια του. Που δεν επαναστατεί, παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα. Το έθνος να λυπάστε, που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του. Το έθνος να λυπάστε, που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους.
Xαλίλ Γκιμπράν, “ο Κήπος του Προφήτη” – 1923
——————
ΣΙΓΑ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!!!  «Κλεισμένοι στον μικρόκοσμό μας, σε στάση συνεχούς ομφαλοσκόπησης, με ηγεσίες οι οποίες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, ασχολούνται με την επανεκλογή τους και την προστασία των επιχειρηματικών συμφερόντων που τις στηρίζουν, δεν βλέπουμε τον οικονομικό, κοινωνικό, γεωστρατηγικό, και περιβαλλοντικό Αρμαγεδδώνα που πλησιάζει…», Κ. Καββαθάς
.
—-
ΚΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ …για τη Γιουροβίζιον, για το τηλεοπτικό βραδινό «πρωινάδικο» της κόρης του Σαλαγκούδη, για τη διατήρηση των 4 κρατικών τηλεοπτικών σταθμών, για τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής, για επιδόματα στους ΔΕΗτζήδες, κλπ, κλπ, κλπ!!! Ένας άσωτος λαός δεν σώζεται με τίποτα!!!   Dimitri Horoskelis

—-

Ευτυχώς που ο ταξιτζής είχε βάλει την Ελληνική σημαία στο ταξί. Άδειασε με τόση χάρη το τασάκι στο πεζόδρομο που θα τον πέρναγα για Ελβετό!


.
—-
Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η χαμηλή παραγωγή, δεν είναι η κακή διοίκηση, δεν είναι οι κλέφτες που έχουν ριζώσει στα κέντρα των αποφάσεων, δεν είναι οι διεφθαρμένες υπηρεσίες, δεν είναι ότι κανείς δεν επενδύει, δεν είναι ότι όλοι φυγαδεύουν τον πλούτο στο εξωτερικό, δεν είναι η διαπλοκή κομμάτων, τραπεζών και επιχειρήσεων, αλλά είναι το ευρώ! Αν οι συναλλαγές πάψουν να γίνονται σε ευρώ και γίνονται σε δραχμές, η Ελλάδα θ’  αναστηθεί!!!@#*
—-
Η σκέψη είναι ένας ηλεκτρικός παλμός που μεταφέρεται κατά μήκος των νευρικών ινών του σώματος, με μέγιστη ταχύτητα 248 χιλιόμετρα την ώρα. Σε γενικές γραμμές, η σκέψη αντιδρά ταχύτερα στους ήχους από ότι στο φως και στα δυσάρεστα ερεθίσματα από ότι στα ευχάριστα. Πόσο προσέχει ο άνθρωπος τις σκέψεις του; Θα το μάθεις απλώς Παρατηρώντας το περιβάλλον του! Γιατί με τις σκέψεις του το δημιουργεί. Είναι  ο ίδιος υπεύθυνος, γι αυτά που ζει.
—-
Καθένας παίρνει ότι δίνει !
(πάτα επάνω στην εικόνα)



—-
Χρειάζονται δούλοι για να υπάρχουν αφέντες. Χρειάζονται υπάλληλοι για να υπάρχουν αφεντικά. Χρειάζονται πρόβατα για να υπάρχουν θρησκείες. Χρειάζονται βλάκες για να τους κυβερνούν οι ηλίθιοι. Κοντολογίς χρειάζονται ΔΥΟ παράγοντες για τον εξευτελισμό του ανθρώπου και ο ένας είναι ο ίδιος.

—-
Ο πλούτος που παράγεται είναι τόσος πολύς που, δουλεύοντας μόνο ένα τετράωρο την εβδομάδα, φτάνει για να ζουν άνετα στον πλανήτη 24 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Αντί αυτού έχουμε κόσμο να πεθαίνει από πείνα γιατί οι άρχοντες εκμεταλλεύονται τους πόρους αυτούς κλείνοντας την στρόφιγγα της οικονομίας και της τεχνολογίας.

—-
Είναι «κοινό μυστικό» πως στην Ελλάδα θα υπάρχουν μόνο 2-3 τράπεζες. Είναι ήδη τέτοια η κατάντια των τραπεζών που τις σνομπάρουν ακόμη κι οι αναρχικοί. Αν υπάρχει σήμερα Έλληνας που έχει ακόμα καταθέσεις χρημάτων σε οποιαδήποτε Ελληνική τράπεζα, πρέπει ή να είναι υποχρεωμένος να το κάνει (μέτοχος ή διαταγές από κάτω κλπ.) ή να είναι εντελώς ηλίθιος.

—-
Αλήθεια:-> Αρχή με γενική εφαρμογή που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. >Γνώμη που επιβεβαιώνεται από την εμπειρία και που είναι γενικά αποδεκτή. >Ιδιότητα που έχει κτ., όταν εκφράζει την πραγματικότητα. >Αυτό που είναι σύμφωνο με ό,τι πραγματικά υπάρχει ή γίνεται. Η ίδια η πραγματικότητα.
Αυτούς τους ορισμούς δίνει το λεξικό για την Αλήθεια. Όπως βλέπεις καμία σχέση με το ΕΙΝΑΙ ή με τον ΚΑΤΕΡΓΑΡΗ.
—-
Το πρόβλημα της γλώσσας είναι πολύ σοβαρό. Αναζητούμε τρόπο να εκφράσουμε και να περιγράψουμε τη δομή και τη λειτουργία των ατόμων …Αλλά, στην κοινή γλώσσα είναι αδύνατο να μιλήσουμε για τα άτομα.» Β. Χάιζενμπεργκ


—-
  Που θα πας φέτος για διακοπές, να ξεκουραστείς;
- Η Μέρκελ και η τρόικα αποφάσισαν ότι δεν είμαι κουρασμένος…



——
Γνωρίζουμε από την αρχαιότητα ότι η πραγματικότητα που βιώνουμε δεν είναι, και δεν μπορεί να είναι η απόλυτη αλήθεια «… Όλα είναι σύμβαση ….στην πραγματικότητα τα άτομα και το κενό …κομμένοι από την δυνατότητα να γνωρίσουμε την πραγματικότητα… γνωρίζουμε αυτό που επηρεάζει το σώμα μέσω των αισθήσεων» Δημόκριτος


ΩΧ!!! …βέβαια!
Για να υπάρχει ουσιαστική απόρριψη χρειάζεται να υπάρχουν επιλογές.
(xoxlidaki)



—-
Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη του εσωτερικού ανθρώπου συνίσταται στην ανάπτυξη των ανώτερων συναισθημάτων μέσω των αισθήσεων. Μέσα από της διόδους των αισθήσεων χρειάζεται να επιλέξουμε εκείνες που βοηθούν στην εξύψωση των συναισθημάτων του καλού, του άξιου, του αληθινού και του ωραίου που τόσο ανάγκη έχει ο σημερινός άνθρωπος.
—-
Τσάμπα μαγκιές, από τσάμπα μάγκες. Τσαμπουκάδες της πορδής και τραμπουκισμοί της πλάκας, για να μη μένει κανείς στην ουσία.
Φασίστας ο Κασιδιάρης, άρα αθώος ο Βενιζέλος.
Ναζιστική η Χρυσή Αυγή, άρα δημοκρατικό το ΠΑΣΟΚ η Αριστερά και η Νέα Δημοκρατία.
Λαλεί ο κόκορας και βγαίνει ο ήλιος … άρα
.
—-
Το χαράτσι δεν το πλήρωσα τελεία και παύλα. Τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων… μάλιστα να τον πληρώσω με όλη μου την καρδιά.
Είμαι Ελληνίδα εγώ, Τούρκικα «χαράτσια» ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ..


΄ ——
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν ζούμε όλοι την ίδια ζωή.
Δεν ζούμε στην ίδια πραγματικότητα, στον ίδιο κόσμο.
Άλλοι γουστάρουν τον βούρκο, το παρανορμάλ, την μιζέρια, την ασφάλεια.
Σε άλλους αρέσει ο ουρανός, η ομορφιά, τ’ αρώματα, η καλοσύνη, η μουσική, η ζωή, η προσφορά, η ανεξαρτησία.
Όχι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Απλά είμαστε όλοι μέσα στην ίδια φυλακή.
——
Η σύγκρουση με την πραγματικότητα που σου πλασάρουν και με τηνδική σου συμφωνία την αποδέχεσαι …είναι οδυνηρή. Πριν κλάψεις, γκρινιάξεις και διαμαρτυρηθείς …κοιτάξου στον καθρέφτη, να δεις τον υπεύθυνο της δικής σου κατάντιας. …και αν το καταφέρεις αναρωτήσου.
Γιατί ο βάτραχος δεν χρειάζεται να είναι δούλος για να ζήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html