Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

«Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» - Οι πρώτες φωτογραφίες από την νέα έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης που εγκαινιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και μεταφέρει το πώς το «Κάλλος» αποτυπώνεται οπτικά στα αρχαία έργα τέχνης. 
 Η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου αναδεικνύει τις διαφορετικές εκφράσεις αισθητικής σε ετερογενή
κοινωνικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα από τη νεολιθική περίοδο μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, αξιοποιώντας το εξαιρετικά ευρύ χρονολογικό φάσμα που καλύπτουν οι συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. 
  Τριακόσιες σαράντα αρχαιότητες από τις πλούσιες συλλογές του σε συνδυασμό με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, προσφέρουν μια αισθητική πανδαισία και υπόσχονται ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο αισθητικές απολαύσεις  

 Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, ώρα 7 μμ., από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της εκθεσιακής τριλογίας που πραγματοποίησε το Μουσείο για να τιμήσει την ιστορία των 150 χρόνων από τη θεμελίωση του κτιρίου του (1866-2016), ξεκινώντας το 2015 με το «'Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια...' Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών 17ος - 19ος αιώνας» και αμέσως μετά με τις «Οδύσσειες». 
Δείτε τις εικόνες στην πηγή
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html