Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Εμμονή με τον Χίτλερ και τον ναζισμό



Tην εμμονή της Χρυσής Αυγής με τον Χίτλερ και τον ναζισμό επιβεβαιώνουν τα ανατριχιαστικά ντοκουμέντα που κατασχέθηκαν από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του Χρήστου Παππά και τα οποία προβλήθηκαν στο δικαστήριο.
Ξεχωρίζουν ανάμεσά τους το παιδικό γράμμα με ζωγραφιές μια σβάστικα και πολύχρωμα
Χάιλ Χίτλερ (φωτ. 1) και το βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει η «Καθημερινή» και στο οποίο ο υπαρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης εκπαιδεύει μικρό παιδί να χαιρετάει ναζιστικά και να λέει «Χάιλ Χίτλερ» (φωτ. 2).
Παιδικό γράμμα με ζωγραφιές μια σβάστικα και πολύχρωμα Χάιλ Χίτλερ
Βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει η «Καθημερινή» και στο οποίο ο υπαρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης εκπαιδεύει μικρό παιδί να χαιρετάει ναζιστικά και να λέει «Χάιλ Χίτλερ»
Νοσταλγός της ναζιστικής κατοχής, ο Χρ. Παππάς είχε στο αρχείο του φωτογραφία με τη σημαία της Βέρμαχτ στην Ακρόπολη (φωτ. 3), ενώ διατηρούσε αλληλογραφία με τον Βέλγο Λεόν Ντεγκρέλ, που ίδρυσε τη λεγεώνα των Βαλλόνων, προσχώρησε στα Waffen SS και παρασημοφορήθηκε από τον ίδιο τον Χίτλερ.
Από το αρχείο του Χρ. Παππά: φωτογραφία με τη σημαία της Βέρμαχτ στην Ακρόπολη
Σε επιστολή του προς τον Ντεγκρέλ εξ ονόματος της Χρυσής Αυγής, με ημερομηνία 15 Ιουνίου 1989, τον αποκαλεί «ήρωα στρατηγέ» και δηλώνει «ακλόνητη πίστη εμού και των συναγωνιστών μου (που ανήκουν στο ελληνικό εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα - “Χρυσή Αυγή”) στην αιώνια μορφή του FUHRER ADOLF HITLER και στα ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα σας για μια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ!» (φωτ. 4).
Επιστολή του προς τον Ντεγκρέλ εξ ονόματος της Χρυσής Αυγής, με ημερομηνία 15 Ιουνίου 1989

Υμνητής του Φίρερ

Αν και ο υπαρχηγός φρόντισε κατά την απολογία του να αρνηθεί κάθε σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό, είναι υμνητής του Χίτλερ, όπως αποδεικνύεται από τις δεκάδες φωτογραφίες του Φίρερ που είχε στην κατοχή του (φωτ. 5), ενώ απαθανατίζεται στα γραφεία της οργάνωσης μπροστά από εικόνες του Αδόλφου (φωτ. 6).
Φωτογραφία του Χίτλερ από το αρχείο του Χρ. Παππά
Ο Χρ. Παππάς απαθανατίζεται στα γραφεία της οργάνωσης μπροστά από εικόνες του Αδόλφου
Στο ίδιο βήμα, το οποίο κοσμεί η σβάστικα με τον χιτλερικό αετό, βλέπουμε και τον Αρχηγό Μιχαλολιάκο (φωτ. 7).
Ο Μιχαλολιάκος στο βήμα το οποίο κοσμεί η σβάστικα με τον χιτλερικό αετό
Το ντοκουμέντο είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» από το 2014 επισημαίνοντας ότι το σύμβολο της οργάνωσης έχει μεταλλαχθεί από τη σβάστικα στο Wolfsangel, τον ρούνο που έφεραν οι ταξιαρχίες των Ες Ες που ευθύνονται για τις σφαγές στην Κλεισούρα και το Δίστομο.
Τότε η «Εφ.Συν.» είχε δημοσιοποιήσει και τη φωτογραφία με τον Χρ. Παππά να χαιρετάει φασιστικά μπροστά από τον τάφο του Μουσολίνι στη Ρώμη, το 2009 (φωτ. 8).
Ο Χρ. Παππάς χαιρετάει φασιστικά μπροστά από τον τάφο του Μουσολίνι στη Ρώμη, το 2009
Η Χρυσή Αυγή αρνείται τη ναζιστική ιδεολογία της, επειδή αυτή αποτελεί, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το κίνητρο των εγκληματικών πράξεων για τις οποίες δικάζεται η οργάνωση.
Εκτός όμως από το υλικό που επιβεβαιώνει την ιδεολογία της οργάνωσης, στο σπίτι του Παππά στα Γιάννενα εντοπίστηκε και ένα από τα πιο ισχυρά ενοχοποιητικά στοιχεία για τη Χ.Α.το οργανόγραμμα της οργάνωσης που αποτυπώνει την κάθετη ιεραρχική δομή της, όπως αυτή περιγράφεται στο γνήσιο καταστατικό της, το οποίο η Χρυσή Αυγή αρνείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html