Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Firefox Monitor: Το νέο εργαλείο της Mozilla θα σε ενημερώνει αν ο λογαριασμός σου έχει παραβιαστείΗ συνεργασία της Mozilla με τον ειδικό ασφαλείας Troy Hunt έχει ξεκινήσει από πέρυσι, με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας λειτουργίας που θα ενημερώνει τους χρήστες για το ενδεχόμενο να έχει παραβιαστεί κάποιος online λογαριασμός του. Τώρα, μαθαίνουμε ότι η λειτουργία ονομάζεται Firefox Monitor και χρησιμοποιεί δεδομένα από
την γνωστή ιστοσελίδα haveibeenpwned.
Η δοκιμαστική λειτουργία του Firefox Monitor θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα σε 250.000 χρήστες στις ΗΠΑ και στη συνέχεια αναμένεται το γενικότερο λανσάρισμα σε όλο τον κόσμο. Οι χρήστες θα εισάγουν τη διεύθυνση email στην ιστοσελίδα του Firefox Monitor για να ελέγξουν το ενδεχόμενο να έχει παραβιαστεί σε κάποια αναφερόμενη επίθεση.
Ο διαμοιρασμός των δεδομένων με την ιστοσελίδα haveibeenpwned γίνεται ανώνυμα με τη βοήθεια της CloudFlare και ο χρήστης θα λαμβάνει προτάσεις για να ασφαλίσει τον λογαριασμό του απέναντι σε μια πιθανή επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html