Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Άνοιξαν την τεράστια μαύρη σαρκοφάγο στην Αίγυπτο - ΕΙΚΟΝΕΣ



To «ιντερνετικό θρίλερ» τελείωσε και το μυστήριο της τεράστιας μαύρης σαρκοφάγου που ενθουσίασε τους συνωμοσιολόγους αποκαλύφθηκε σήμερα στην Αλεξάνδρεια.   Αρχαιολόγοι και υπάλληλοι του Υπουργείου Αρχαιοτήτων αποκάλυψαν ενώπιον δημοσιογράφων και φωτογράφων το περιεχόμενο της.   Το
τεράστιο σε μέγεθος εύρημα βρέθηκε στην περιοχή Σίντι Γκάμπερ της Αλεξάνδρειας σε βάθος πέντε μέτρων.   Η μαύρη, γρανιτένια σαρκοφάγος, ήταν γεμάτη νερό από τον υπόνομο και μέσα της βρέθηκαν τρεις σκελετοί. Δεν είναι σύνηθες εύρημα, αλλά δεν είναι όπως όλα δείχνουν ο βασιλιάς ή κάποιος σημαντικός ιερέας που κάποιοι είχαν εικάσει. 
Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τοπικά Μέσα αναφέρουν πως πρόκειται για πολεμιστές η στρατιωτικούς αξιωματούχους.   Η εύρεση της σαρκοφάγου είχε συναρπάσει όλο το διαδίκτυο, έγινε meme και χιλιάδες χρήστες έγραφαν διάφορες θεωρίες που θα μπορούσαν άνετα να γίνουν κινηματογραφική ταινία.   Οι τρεις σκελετοί έχουν ωστόσο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Ένα από τα κρανία φέρει τραύμα από ένα βέλος, και αυτό είναι που φαίνεται αρχικά να οδηγεί στο συμπέρασμα πως είναι στρατιώτες οι «ένοικοι» του τάφου. Ωστόσο δεν έχει εξηγηθεί ακόμη το γιατί είναι θαμμάνεοι τρεις άνθρωποι στην ίδια σαρκοφάγο, αλλά κανείς δεν έδειξε έκπληκτος.   Η σαρκοφάγος, ηλικίας περίπου 2.000 ετών, ανακαλύφθηκε στην Αλεξάνδρεια πριν από αρκετές εβδομάδες και πλέον θα μελετηθεί το εσωτερικό της ενώ θα γίνει και η απαραίτητη συντήρηση. Οι σκελετοί μεταφέρονται ήδη στο εργαστήρι του αρχαιολογικού μουσείου για περαιτέρω έρευνα.   «Δεν απελευθερώθηκε καμία αρχαία κατάρα» φέρεται να δήλωσε αστειευόμενος κάποιος αξιωματούχος .
Δείτε τις φωτογραφίες ΕΔΩ: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html