Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Ξεφούσκωμα Express: Διώξτε 13 κιλά ακαθαρσιών από το έντερό σας, με αυτή τη σπιτική συνταγή!



Σύμφωνα με κάποιους γιατρούς, υπάρχουν πιθανώς 10-13 κιλά αποβλήτων στο έντερο όλων και οι περισσότεροι δεν πιστεύουν καν πως είναι αλήθεια. Ωστόσο, το έντερο είναι ένα πολύ μεγάλο όργανο και επεξεργάζεται τόνους φαγητού στην ζωή μας.

Όλα αυτά τα προϊόντα αφήνουν κατάλοιπα και εάν δεν
καθαρίζεται, τότε αυτά συσσωρεύονται. Εκτός από το ότι ακούγεται αηδιαστικό, τα απόβλητα μπορούν να εμποδίσουν την πέψη και τον μεταβολισμό και είναι σημαντικό να καθαρίζουμε συχνά το έντερο.

Μία από τις κύριες αιτίες της συσσώρευσης είναι η κακή διατροφή. Το φαγητό που τρώμε είναι γεμάτο χημικά που αφήνουν πολλά απόβλητα στο έντερο.





Τα κύρια συμπτώματα πως το έντερό σας έχει γεμίσει απόβλητα είναι: δυσκοιλιότητα, στομαχόπονος, διάρροια, δυσπεψία, χαμηλό ανοσοποιητικό, υπερβολικά αέρια και φούσκωμα. Μπορεί επίσης να έχετε μυικούς πόνους, προβλήματα στην ουροδόχο κύστη, εξανθήματα, αλλαγές στην διάθεση, ομίχλη στο μυαλό, κούραση, απώλεια μνήμης, άγχος και κατάθλιψη.

Παρακάτω θα σας δείξουμε μία συνταγή για τον καθαρισμό του εντέρου. Είναι πολύ αποτελεσματική και θα ξεμπλοκάρει γρήγορα το έντερό σας. Είναι φτιαγμένη με φυσικά συστατικά και δεν έχει παρενέργειες.

Θα χρειαστείτε:

½ κ.γ πιπέρι καγιέν
350ml φιλτραρισμένο νερό
1 λεμόνι
2 κ.σ σιρόπι σφενδάμου

Οδηγίες:

Ανακατέψτε τα συστατικά σε ένα ποτήρι και μετά να πίνετε το ρόφημα αυτό 4 φορές τη μέρα το πρωί πριν το πρωινό. Η διαδικασία διαρκεί 2 εβδομάδες. Μετά από την περίοδο αυτή, θα νιώθετε πολύ καλύτερα και ανάλαφροι.

Για να το καθαρίσετε το έντερό σας, θα πρέπει να τρώτε τροφές με λίγες θερμίδες και να είστε πιο σωματικά ενεργοί.

Μετά από τις δύο εβδομάδες θα μπορείτε να καταναλώνετε ξανά λίπος και θερμίδες και θα είστε μια χαρά.



*** Οφέλη για την υγεία από το σιρόπι σφενδάμου:

Προστατεύει την καρδιά

Το σιρόπι σφενδάμου είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο.Η παρουσία του ψευδαργύρου στο σώμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους που έχει αποδειχθεί ότι προστατεύσει την καρδιά από διάφορες παθήσεις της.

Προστατεύει τον προστάτη του άνδρα

Ο ψευδάργυρος μειώνει τον κίνδυνο διαταραχών του προστάτη αδένα του άνδρα. Η παρουσία του ψευδαργύρου στο σώμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους προστασίας που έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τον προστάτη από διάφορες ασθένειες.

Βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια έχουν επιβεβαιώσει τη σημασία της παρουσίας του ψευδαργύρου και μαγγανίου στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η έλλειψη αυτών των μετάλλων θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων, η οποία επηρεάζει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος. Μια καλή πηγή ψευδαργύρου και μαγνησίου είναι το σιρόπι σφενδάμου.

Αντιοξειδωτικά

Το σιρόπι σφενδάμου είναι μια πολύ καλή πηγή μαγγανίου, ένα ιχνοστοιχείο που παρέχει την απαραίτητη ενέργεια και τα αντιοξειδωτικά στον οργανισμό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ μειώνει την φλεγμονή.

Το ιατρικό περιοδικό Pharmaceutical Biology έγραψε ότι το καθαρό σιρόπι σφενδάμου περιέχει έως και 24 διαφορετικές αντιοξειδωτικές ουσίες. Αυτά τα αντιοξειδωτικά, με τη μορφή των φαινολικών ενώσεων, είναι άκρως οφέλειμα για τη μείωση της βλάβης των ελεύθερων ριζών που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και συμβάλλουν στο σχηματισμό των διαφόρων χρόνιων ασθενειών.



Μερικά από τα κύρια αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο σιρόπι σφενδάμου είναι το βενζοϊκό οξύ, γαλλικό οξύ, κινναμωμικό οξύ, και διάφορες φλαβανόλες, κατεχίνη, επικατεχίνη, και ρουτίνη.

Βοηθά στην προστασία του δέρματος

Πολλοί άνθρωποι ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν το σιρόπι σφενδάμου απευθείας στο δέρμα τους. Όπως συμβαίνει και με το μέλι έτσι το σιρόπι σφενδάμου μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή του δέρματος, ερυθρότητα, κηλίδες και ξηρότητα. Σε συνδυασμό με το νωπό γάλα ή το γιαούρτι, νιφάδες βρώμης και ακατέργαστο μέλι, αυτό το φυσικό μίγμα εφαρμόζεται στο δέρμα ως μάσκα και έχει την δυνατότητα να ενυδατώνει το δέρμα, μειώνοντας παράλληλα τα βακτήρια και τα σημάδια ερεθισμού.

Για υγιές πεπτικό σιρόπι σφενδάμου αντί για ζάχαρη

Η καθημερινή κατανάλωση ποσοτήτων ραφιναρισμένης ζάχαρης μπορεί να συμβάλει στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου και άλλες διαταραχές του πεπτικού συστήματος. Ένα από τα μεγαλύτερα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βοηθήσετε το έντερο από διάφορες διαταραχές είναι η μείωση της πρόσληψης ζάχαρης.

Οι περισσότεροι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες προκαλούν επίσης συμπτώματα δυσπεψίας, συμπεριλαμβανομένων και των αερίων, φούσκωμα, κράμπες και δυσκοιλιότητα. Για να διατηρήσετε το πεπτικό σύστημα σε πιο υγιή κατάσταση, απαλλαγμένο από χημικές ουσίες και από διάφορες ζημίες που δημιουργούνται από μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου σίγουρα είναι μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση για χρήση σε διάφορα φαγητά, σε γιαούρτι, σε πλιγούρι βρώμης ή smoothies.

Σε αντίθεση με τις γλυκαντικές ουσίες, το καθαρό σιρόπι σφενδάμου δεν υποβάλλεται σε επεξεργασία και είναι απαλλαγμένο από χημικά τροποποιημένα και τεχνητά συστατικά. Το υψηλής ποιότητας σιρόπι σφενδάμου είναι 100% φυσικό (όταν επισημαίνονται ως τέτοια), πράγμα που σημαίνει ότι δεν περιέχει χρωστικές ουσίες, τεχνητά αρώματα, ή πρόσθετα (είναι κατασκευασμένο από χυμούς δένδρων, που έχουν βραστεί και στραγγιστεί).

Λιγότερες θερμίδες και υπέροχη γεύση

Το σιρόπι σφενδάμου έχει λιγότερες θερμίδες από ό, τι άλλες φυσικές γλυκαντικές ουσίες, όπως το μέλι, σιρόπι αγαύης, και τη ζάχαρη.

Το σιρόπι σφενδάμου προσθέτει και ενισχύει τη γεύση των τροφίμων, ενώ αφύσικα τυποποιημένα χημικά γλυκαντικά όπως η Splenda και το Equal αλλάζουν τη γεύση αυτών που καταναλώνουμε. Τα περισσότερα υποκατάστατα ζάχαρης έχουν χημικά ενισχυμένη «ψεύτικη» γεύση.

Επίσης

Το σιρόπι σφενδάμου περιλαμβάνει πάνω από το 30% της ημερήσιας αξίας ριβοφλαβίνης που απαιτείται για έναν υγιή μεταβολισμό.

Το σιρόπι σφενδάμου περιέχει 18% της συνιστώμενης δόσης του ψευδαργύρου, το οποίο είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Υψηλότερα επίπεδα ψευδαργύρου στους άνδρες είναι γνωστό ότι μειώνουν την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη και του μεγέθους του αδένα του προστάτη.

Με το σιρόπι σφενδάμου μπορείτε να γευθείτε κάτι γλυκό αλλά και ταυτόχρονα να βελτιώσετε την κατάσταση της υγεία σας!

Απολαύστε το σιρόπι σφενδάμου πάντα με μέτρο. Με τα τρόφιμα ποτέ μην υπερβάλλεται.



***Πιπέρι καγιέν: Ένα θαυματουργό βότανο

Το πιπέρι καγιέν αποκαλείται «Ο βασιλιάς των βοτάνων», καθώς έχει βραβευτεί εδώ και χιλιάδες χρόνια για τις θεραπευτικές του ιδιότητες

Η λαϊκή παράδοση από όλο τον κόσμο έχει μετρήσει καταπληκτικά αποτελέσματα με τον απλό τρόπο που αντιμετωπίζει περίπλοκα προβλήματα υγείας.

Ο φημισμένος θεραπευτής βοτάνων Δρ. Shulze δήλωσε: «Αν μάθετε να χρησιμοποιείτε μόνο ένα βότανο στη ζωή σας, να μάθετε το πιπέρι καγιέν. Είναι το πιο ισχυρό από οποιαδήποτε άλλο.»

Ειδικότερα, το πιπέρι καγιέν είναι καλό για την καρδιά και το κυκλοφορικό και μπορεί να είναι σωτήριο σε περίπτωση καρδιακής προσβολής.

Ο Δρ. Christopher στο κείμενο θεραπείας αναφέρει:

«Σε 35 χρόνια πρακτικής, εργασίας και διδασκαλίας, δεν έχω χάσει ποτέ ασθενή από καρδιακή προσβολή σε επίσκεψη στο σπίτι και ο λόγος είναι ότι κάθε φορά που πάω – αν αναπνέει ακόμα – του δίνω ένα φλιτζάνι τσάι καγιέν (ένα κουταλάκι του γλυκού καγιέν σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό) και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχει σηκωθεί.

Το πιπέρι καγιέν βοηθάει ακόμη στα παρακάτω:

Το πιπέρι καγιέν προστιθέμενο στην διατροφή βοηθάει στο ν’ αποφεύγονται οι πόνοι στο στομάχι, τα αέρια και οι κράμπες. Η αγιουρβεδική και κινέζικη ιατρική συνιστά το καγιέν για τη σωστή πέψη καθώς διεγείρει τη ροή των στομαχικών εκκρίσεων και του σάλιου.

Το πιπέρι καγιέν βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των άλλων βοτάνων.

Η τοπική εφαρμογή του πιπεριού καγιέν προκαλεί ερεθισμό στην περιοχή που εφαρμόζεται και με αυτό τον τρόπο «ξεγελάμε» τα νεύρα από τους πόνους στις αρθρώσεις λόγω αρθρίτιδας.

Το καγιέν προστεθέμενο στο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε γαργάρες και να θεραπεύσετε τον πονόλαιμο.

Η καψαϊκίνη στο πιπέρι καγιέν διεγείρει τις εκκρίσεις, οι οποίες βοηθούν στο να καθαρίσει η βλέννα από τη μύτη και τους πνεύμονες μέσω του καθαρισμού των ιγμόρειων και της εφίδρωσης. Το πιπέρι καγιέν προστιθέμενο στο τσάι είναι καλό για τα κρυολογήματα και τη γρίπη. Επίσης λόγω της καψαΐνης αποτρέπει τα έλκη.

Όταν οποιοδήποτε μέρος του σώματος είναι άρρωστο, η ροή του αίματος στην περιοχή αυτή επηρεάζεται συνήθως. Το καγιέν βοηθά στη κατάργηση αυτού του μπλοκαρίσματος και διεγείρει τη ροή του αίματος, έτσι ώστε οι βιταμίνες να παραδίδονται σωστά σε όλες τις περιοχές του σώματος και να απομακρύνονται οι άχρηστες ουσίες.

Εκτός από την ικανότητα του να σταματάει τις καρδιακές προσβολές, το καγιέν βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

Το καγιέν βοηθά επίσης στη διάλυση του ινώδους που προκαλεί σχηματισμό θρόμβων στο αίμα και μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

H όσφρηση του καγιέν βοηθά στη θεραπεία των πονοκεφάλων. Η τοπική εφαρμογή της καψαϊκίνης βοηθά επίσης στην ανακούφιση τους.

Το πιπέρι καγιέν είναι μια πηγή της βήτα-καροτίνης η οποία είναι χρήσιμη για τη μείωση των συμπτωμάτων του άσθματος.

Η βιταμίνη Α ή βήτα-καροτίνη στο πιπέρι καγιέν, παρέχει προστασία κατά της εισβολής των παθογόνων παραγόντων, βοηθώντας στην ανάπτυξη των υγιών βλεννογόνων στις ρινικές κοιλότητες, στους πνεύμονες και στο ουροποιητικό σύστημα, παρέχοντας έτσι ανοσία σε λοιμώξεις.

Όταν προστίθεται στα τρόφιμα, το πιπέρι καγιέν βοηθάει στην απώλεια βάρους καθώς υποβοηθάει στη σωστή πέψη. Επίσης, μειώνει την υπερβολική όρεξη εξαιτίας της κακής απορρόφησης.

Η βήτα-καροτίνη που περιέχεται στο πιπέρι καγιέν λειτουργεί ως ένα καλό αντιοξειδωτικό που αποτρέπει ή επισκευάζει τις βλάβες που προκλήθηκαν από τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και του καρκίνου παχέος εντέρου.

Το καγιέν είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό στην ανακούφιση των διαβητικών επιπλοκών όπως η βλάβη των νεύρων και οι καρδιακές παθήσεις. Δίνει προσωρινή ανακούφιση στο πόνο από ψωρίαση, έρπη ζωστήρα, νευραλγία και πονόδοντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html