Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Η δημοκρατία δέχεται συντονισμένη επίθεση παγκοσμίως .



Ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει συμμαχήσει με την Ακροδεξιά και χρησιμοποιεί έναν στρατό από χάκερ και τρολ, πλήθος ψεύτικων λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα και βρόμικο χρήμα, για να σαμποτάρει δημοκρατικές διαδικασίες -- απ’ το πρόσφατο δημοψήφισμα στην πΓΔΜ και το Brexit, μέχρι τις γαλλικές και
αμερικανικές εκλογές. 

Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αποκάλυψε ότι δαπανιούνται αστρονομικά ποσά για τη χειραγώγηση μας με αυτά τα μέσα. Με σημαντικές εκλογές να πλησιάζουν σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία και αλλού, ο κόσμος βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. 

Όμως το Avaaz φτιάχτηκε για τέτοιες στιγμές. 

Αυτή η απειλή βρίσκεται παντού, το ίδιο κι εμείς. Η απειλή έχει πολιτικό χαρακτήρα, αλλά πολιτική είναι και η δράση μας όταν απαιτείται. Αυτή η απειλή ισχυρίζεται ότι πηγάζει απ’ τον λαό, αλλά η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ συλλογική δύναμη είμαστε εμείς. Και κάποιοι πολεμούν την Ακροδεξιά με μίσος και θυμό, αλλά εμείς ξέρουμε πως αυτό απλώς τους δυναμώνει και πως μόνο με ελπίδα, αγάπη και έξυπνη στρατηγική μπορούμε να φτιάξουμε τον κόσμο που ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ονειρευόμαστε. 

Αυτή τη στιγμή δεν δίνεται απλώς μια ευκαιρία στο κίνημά μας -- μας ανατίθεται μια ευθύνη. Και οφείλουμε να ανταποκριθούμε. Στήριξε με όσο κοστίζει ένας καφές την εβδομάδα και ενίσχυσε την προσπάθεια για να νικήσουμε τα τρολ, να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και να προστατέψουμε όσα αγαπάμε: 
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Το κίνημά μας αγωνίζεται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας σε όλα τα μέτωπα:
  • Τα έχουμε βάλει με το Facebook και άλλα κοινωνικά μέσα, ώστε να καθαρίσουν τις ιστοσελίδες τους, διαγράφοντας τους λογαριασμούς των ψεύτικων ειδήσεων και των τρολ.
  • Πιέζουμε κυβερνήσεις να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, θεσπίζοντας νόμους για την προστασία των εκλογών από παρεμβολές.
  • Καθαρίζουμε το διαδίκτυο απ’ την παραπληροφόρηση, δημιουργώντας ομάδες πολιτών, «χόμπιτ», για να νικήσουμε τα «τρολ» του Πούτιν.
  • Καταπολεμάμε τη διχαστική ρητορική της Ακροδεξιάς από χώρα σε χώρα, πριν απ’ τις εκλογές.
Αναμένουμε ιστορικές εξελίξεις τους προσεχείς μήνες. Στη Βραζιλία ένας βαθιά ακροδεξιός υποψήφιος βγαίνει πρώτος στις δημοσκοπήσεις. Την ίδια στιγμή, η Ρωσία εντείνει τον πόλεμο της παραπληροφόρησης εν όψει των αμερικανικών εκλογών φέτος το φθινόπωρο. Και η Ακροδεξιά ετοιμάζεται να γκρεμίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019.

Πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα. Τώρα.
  

Και μπορούμε να νικήσουμε. Η πραγματική συλλογική δύναμη ήταν αυτή που νίκησε τις στρατιές ακροδεξιών τρολ στις εκλογές της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Τώρα η λαϊκή αντίσταση δυναμώνει και στις ΗΠΑ και οι Βρετανοί πολίτες ξεσκεπάζουν την απάτη του Brexit. Κι όλα αυτά επειδή όλοι και όλες επιλέξαμε να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε με ελπίδα, αγάπη και αποφασιστικότητα υπέρ της αλήθειας και των ανθρώπινων αξιών. Βοήθησε να κλιμακώσουμε την πίεση για να γράψουμε ιστορία:    

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Το Avaaz δε δέχεται δωρεές από κανέναν άλλον, παρά μόνο διαδικτυακές μικροδωρεές από μέλη του κινήματος όπως εσύ. Είμαστε 100% καθαροί και ανεξάρτητοι, και τα λογιστικά μας ελέγχονται κάθε χρόνο. Σε αντίθεση με τα τρολ που τα παίρνουν από κυβερνήσεις και μεγιστάνες, το Avaaz χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια, διαφάνεια και αυθεντική συλλογική δύναμη. Γι' αυτό ο κόσμος μάς χρειάζεται για να φέρουμε εις πέρας αυτή την αποστολή και να βάλουμε το διαδίκτυο στον δρόμο της δημοκρατίας. Ας το κάνουμε μαζί, κι ας φτιάξουμε τον κόσμο που ονειρευόμαστε.  

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,  

Ricken, Heather, Danny, Allison, Marigona, Rosa και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz  

Περισσότερες πληροφορίες:  

Guardian: Αλλη μια νίκη της Ρωσίας το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ -- Protagon
https://www.protagon.gr/epikairotita/kosmos/guardian-alli-mia-niki-tis-rwsias-to-dimopsifisma-stin-pgdm-44341698427

Απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα -- Καθημερινή
http://www.kathimerini.gr/974240/article/epikairothta/politikh/apelash-rwswn-diplwmatwn-apo-thn-a8hna  

Το ρωσικό «εργοστάσιο» των «τρολ» -- Τvxs
https://tvxs.gr/news/kosmos/nyt-rosiko-ergostasio-ton-trol-i-propagandistiki-mixani-ton-fake-news-toy-kremlinoy  

Ο Πούτιν και το ρωσικό παιχνίδι με τις δημοκρατίες της Δύσης -- TOC
http://www.thetoc.gr/diethni/article/economist-o-poutin-kai-to-rwsiko-paixnidi-me-tis-dimokraties-tis-dusis  

Η Ρωσία «ενορχήστρωσε μυστική εκστρατεία για να καταστρέψει το δημοψήφισμα για το όνομα της πΓΔΜ» (στα Αγγλικά) -- Telegraph
https://www.telegraph.co.uk/news/2018/09/27/russia-orchestrating-covert-campaign-wreck-macedonia-name-change/

Ο Πούτιν, ο Τραμπ και η νέα ιδεολογική συμμαχία της Δύσης (στα Αγγλικά) -- Washington Post
https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2016/12/14/putin-trump-and-the-wests-new-ideological-alliance/?utm_term=.efa5aabcd85f  

Η αμφισβήτηση της αλήθειας και της εμπιστοσύνης: Παγκόσμιος απολογισμός της οργανωμένης χειραγώγησης μέσω κοινωνικών δικτύων (στα Αγγλικά) -- The Computational Propaganda Project
http://comprop.oii.ox.ac.uk/research/cybertroops2018/

Το Facebook εντόπισε εν εξελίξει εκστρατεία πολιτικής επιρροής με πλαστούς λογαριασμούς (στα Αγγλικά) -- New York Times
https://www.nytimes.com/2018/07/31/us/politics/facebook-political-campaign-midterms.html 

Ψέματα, προπαγάνδα και πλαστές ειδήσεις: η πρόκληση της εποχής μας (στα Αγγλικά) -- BBC
http://www.bbc.com/future/story/20170301-lies-propaganda-and-fake-news-a-grand-challenge-of-our-age 

Διαπλοκή: Πώς η Ρωσία βοήθησε τον Τραμπ να κατακτήσει τον Λευκό Οίκο -- Μελέτη του Λουκ Χάρντινγκ (στα Αγγλικά) -- The Guardian
https://www.theguardian.com/books/2017/dec/14/collusion-how-russia-helped-trump-win-the-white-house-...

Οι πλαστές ειδήσεις στο Twitter διαδίδονται έξι φορές ταχύτερα από ό,τι οι αληθινές (στα Αγγλικά) -- New Scientist
https://www.newscientist.com/article/2163226-fake-news-travels-six-times-faster-than-the-truth-on-tw...

Θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας ένας ακροδεξιός εθνικιστής; (στα Αγγλικά) -- Foreign Affairs
https://www.foreignaffairs.com/articles/brazil/2018-07-12/will-brazils-next-president-be-far-right-nationalist



Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 47 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως
. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebookκαι το Twitter.

Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας ένα ψήφισμα με τη διεύθυνση email Nektron444@gmail.com.

Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσειςπάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html