Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ισχυρίζεται ότι ο Θεός του ζήτησε να πέσει με το αυτοκίνητο στο πλήθος!!



Ο Δημήτριος Γκαργκασούλας ο οποίος κατηγορείται πως στις 20 Ιανουαρίου του 2017 οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω σε περαστικούς στο κέντρο της Μελβούρνης, ισχυρίζεται πως ακολουθούσε οδηγίες του Θεού. Οι αποκαλύψεις έγιναν στις αρχές της εβδομάδας στα πλαίσια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιο του ανώτατου δικαστηρίου, όπου οι ένορκοι καλούνται να
αποφασίσουν αν ο κατηγορούμενος είναι σε θέση να δικαστεί.

Ο 28άχρονος ομογενής που πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια, κατηγορείται για 6 δολοφονίες και 28 απόπειρες δολοφονίας μετά το συμβάν στη Bourke Street, όμως οι δικηγόροι του υποστηρίζουν πως λόγω της ψυχικής του ασθένειας δεν μπορεί να παραστεί σε δίκη, επικαλούμενοι τις διαγνώσεις δύο ψυχιάτρων.

Ο ψυχίατρος Lester Walton ο οποίος έχει εξετάσει τον Γκαργκασούλα 4 φορές από τον Σεπτέμβριο του 2017 μέσα στη φυλακή, θεωρεί πως η κατάσταση του κατηγορούμενου δεν έχει βελτιωθεί παρά του ότι βρίσκεται στην 6η κατά σειρά θεραπεία αντι-ψυχωτικών φαρμάκων. Όπως δήλωσε ο ψυχίατρος ενώπιο του δικαστηρίου, ο Γκαργκασούλας αναγνωρίζει πως διέπραξε την επίθεση στη Bourke Street όμως υποστηρίζει ότι ο Θεός τον οδήγησε σε αυτή την πράξη. Ο κατηγορούμενος έχει την πεποίθηση ότι θα σώσει τους Αβοριγίνες και θα γίνει βασιλιάς πριν τη λήξη της δίκης, ενώ πιστεύει πως ένας κομήτης θα χτυπήσει τη γη αφανίζοντας το ανθρώπινο είδος αν δεν καταφέρει να πείσει τους ανθρώπους για τις ιδέες του. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, ο Γκαργκασούλας με καταφατικό νεύμα έδειξε να συμφωνεί με όσα ακούστηκαν. Ο ψυχίατρος πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος δεν θεωρεί πως πάσχει από ψυχική ασθένεια όμως δέχεται τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής ώστε να αποδείξει πως δεν θα έχει αποτέλεσμα επάνω του.

Από τη μεριά της δίωξης, οι εισαγγελείς αναγνωρίζουν πως ο κατηγορούμενος πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια όμως θεωρούν πως είναι σε θέση να δικαστεί, άποψη με την οποία συμφωνεί και ένας τρίτος ψυχίατρος που κατέθεσε ως μάρτυρας.

Η Kerri Judd QC, επικεφαλής των εισαγγελικών αρχών, δήλωσε πως ο Γκαργκασούλας έχει τη δυνατότητα να αφήσει στην άκρη τις παραισθήσεις του και να σκεφτεί με λογική, όμως προσπαθεί να αποφύγει τη δίκη και να καταλήξει στο ψυχιατρικό ίδρυμα Thomas Embling αντί της φυλακής . Η εισαγγελέας επικαλέστηκε δύο τηλεφωνήματα του κατηγορούμενου προς τους γονείς του. Στην πρώτη συνομιλία ο Γκαργκασούλας είπε στον πατέρα του: «Πιστεύουν πως αν αναγνωριστώ ως ψυχικά ανάπηρος θα είμαι ελεύθερος σε πέντε χρόνια» ενώ σε τηλεφώνημα προς τη μητέρα του της είχε πει «αν παίξω τα χαρτιά μου σωστά θα είμαι εντάξει».

Σύμφωνα με το ισχύοντα νόμο στη Βικτώρια, όλοι οι κατηγορούμενοι θεωρούνται ικανοί να παραστούν σε δίκη εκτός αν οι δικηγόροι τους πείσουν τους ενόρκους για το αντίθετο. Αυτή είναι η δεύτερη ακροαματική διαδικασία που πραγματοποιείται για τον Γκαργκασούλα αφού την πρώτη φορά οι ένορκοι δεν κατέληξαν σε συμπέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html