Σάββατο 2 Απριλίου 2022

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ





 Ο Σιωνισμός από τους περισσότερους θεωρείται ως μια μυστική συνωμοσία των Εβραίων σχεδιασμένη να καταλάβει τον πλανήτη. Ο εθνικιστικός Σιωνισμός που ιδρύθηκε από τον Θεόδωρο Χερτσλ το  1867 είχε ως σκοπό την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ και την επιστροφή των Εβραίων στην γη Χαναάν. Ο εθνικιστικός Σιωνισμός μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει σκοπό να κατακτήσει την Σιών και να την κάνει κορυφή του κόσμου. Κανείς όμως δεν μπορεί να κατηγορήσει το όραμα του προφήτη Ησαία πως το θέλημα του Θεού θα κυριαρχήσει στην γη, οι πόλεμοι θα σταματήσουν και τα σιδερένια όπλα θα γίνουν γεωργικά εργαλεία. Είναι όμως κανόνας οι θρησκείες και τα οράματα των σοφών να χρησιμοποιούνται για τους πολέμους και το μίσος και όχι για την ειρήνη και την αγάπη. Στον σημερινό δυτικό κόσμο, ο χριστιανισμός, η θρησκεία του ανθρώπου που είπε να αγαπάμε τον εχθρό μας όπως τον εαυτό μας, έχει κάνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας, στο όνομα της αγάπης.



 Η Σιών, ο λόφος πάνω στον οποίο βρισκόταν ο ναός του Σολομώντα, είναι ο τόπος του ενός θεού του Ιουδαίων. Σήμερα στο σημείο αυτό βρίσκεται το Ισλαμικό τέμενος του Ομάρ. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο τρίτος ναός, ο οποίος καταστράφηκε από τους Ρωμαίους μετά την κατάληψη της Ιερουσαλήμ, είχε χτιστεί από τον Μεγάλο Ηρώδη. Αρχικά μετατράπηκε σε ναό του Διός και αργότερα όταν η Ιερουσαλήμ ισοπεδώθηκε ολοσχερώς ο ναός έπαψε να υπάρχει.

 Ο Σιωνισμός αντλεί την θεωρία του από τον προφήτη Ησαία αλλά και από την Ιουδαϊκή θεολογία που θέλει τον Ιεχωβά ως δημιουργό του ουρανού και της γης και θεό του κόσμου όλου. Η Ιουδαϊκή όμως αυτή θεολογία θέλει και τους Ιουδαίους τον εκλεκτό λαό του θεού. Ο Χριστιανισμός και ιδιαίτερα ο εβραϊκός χριστιανισμός διακήρυξε ότι οι χριστιανοί είναι ο νέος εκλεκτός λαός του Θεού. Η απόκρυφη επιστολή Βαρνάβα είναι η βασική πηγή αυτής της θεολογίας. Οι Εβραίοι έχασαν την διαθήκη, όπως οι πλάκες έπεσαν από τα χέρια του Μωυσή και έσπασαν. Έτσι δημιουργήθηκε νέα διαθήκη, εκείνη των χριστιανών με αρχηγό πλέον όχι τον Μωυσή αλλά τον Ιησού Χριστό.

Η ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης. 

 Η διαμάχη μεταξύ των Εβραίων χριστιανών και των Ελληνιστών χριστιανών είναι κυρίαρχη στην χριστιανική ιστορία, από πολύ νωρίς. Οι Ιουδαίοι έλεγαν στον Ιησού ότι ακολουθούν τον Μωυσή και όχι το δικό του κήρυγμα. Ο Χριστός περιφρόνησε τον Μωσαϊκό νόμο και τα έθιμα της παλαιάς διαθήκης. Οι Εβραίοι όμως δεν ήθελαν να αλλάξουν αυτά τα έθιμα και ο χριστιανισμός αναγκάστηκε να διατηρήσει την παλαιά διαθήκη, ενώ ταυτόχρονα έχει και την νέα διαθήκη. Αυτή η περίεργη τακτοποίηση είναι το εβραιοχριστιανικό κατασκεύασμα που δαιμονοποίησε τα ελληνικά στοιχεία του Ιουδαϊσμού και του χριστιανισμού, αφήνοντας τον δυτικό κόσμο, περιτμημένο πνευματικά.

 Σήμερα ο ελληνοχριστιανισμός θεωρείται κατασκεύασμα της φαντασίας αλλά ο εβραιοχριστιανισμός είναι η αποδεκτή άποψη. Ο Εβραιοχριστιανισμός ενισχύθηκε από το ευαγγέλιο του Λουκά, τον απόστολο Παύλο, τον Μεγάλο Κωνσταντίνο και τον ιστορικό της εκκλησίας Ευσέβιο της Καισάρειας.


 Αποτέλεσμα της ανάπτυξης της εβραιοχριστιανικής άποψης είναι η γέννηση των νέων χριστιανικών εκκλησιών. Οι προτεσταντικές εκκλησίες έχουν όλες εβραιοχριστιανικές τάσεις. Οι Ευαγγελικοί, οι Μεθοδιστές, οι Λουθηρανοί και άλλες ομάδες διαμαρτυρομένων όλες έρχονται να στηρίξουν αυτή την εβραιοχριστιανική άποψη. Δεν δέχονται την προσκύνηση της Παναγίας και φυσικά δεν δέχονται την παράδοση και την προσκύνηση των εικόνων. Κατά περίεργο όμως τρόπο δέχονται τα ευαγγέλια όπως έχουν και το δόγμα όπως ακριβώς διαμορφώθηκε από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες. Αυτό συμβαίνει γιατι οι αυτοκράτορες καθοδηγούμενοι από την εβραιοχριστιανική άποψη, νομοθέτησαν σύμφωνα με αυτήν και πλαστογράφησαν τα ευαγγέλια σύμφωνα με αυτήν. Η θεότητα της Παναγίας δεν έγινε δεκτή, όπως και η θέση της Μαρίας της Μαγδαληνής ως ιέρειας που μύησε τον σύντροφο της Ιησού Χριστό, παρέμεινε μονάχα στα απόκρυφα ευαγγέλια. Η διδασκαλία της γνώσεως του εαυτού παρέμεινε στο μη κανονικό ευαγγέλιο του Θωμά και κάθε ελληνίζων χριστιανικό δόγμα καταδιώχθηκε ως αιρετικό.

 Το ατυχές γεγονός αυτής της εβραιοχριστιανικής άποψης είναι ότι διακατέχεται από ένα έντονο ανθελληνισμό. Η Ορθόδοξη Εκκλησία αναθεματίζει τους Έλληνες και βαφτίζει τα νήπια διαβάζοντας εξορκισμούς για να διώξει τα κακά πνεύματα της αρχαίας θρησκείας. Οι δημιουργοί ενός ανώτερου πολιτισμού στην γη θεωρούνται κακοί δαίμονες ενώ οι λεγόμενοι χριστιανοί είναι άνθρωποι ευσεβείς και αγαθοί. Ο ανθελληνισμός υπήρξε από την αρχή ένα βασικό συστατικό του εβραιοχριστιανισμού.

Τζόζεφ Σμιθ. Ο προφήτης των Μορμόνων.

 Η εβραιοχριστιανική άποψη, έχει επηρεάσει όλες τις μεγάλες χριστιανικές εκκλησίες αλλά έχει δημιουργήσει και νέες εκκλησίες, όπως είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και οι Μορμόνοι, «η εκκλησία των Αγίων των τελευταίων ημερών». Οι εκκλησίες αυτές έχουν δημιουργηθεί, με τον ίδιο τρόπο που δημιουργήθηκε η Μεγάλη λεγόμενη Εκκλησία του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Θαύματα, αποκαλύψεις, σημεία στον ουρανό, είναι αυτά που ξεκινούν την δημιουργία μιας θρησκείας. Όπως ο Μεγάλος Κωνσταντίνος είδε το σταυρό στον ουρανό, που έγραφε εν τούτω νίκα, έτσι και ο Τζόζεφ Σμίθ το 1820 στη Νέα Υόρκη είδε κάποια όνειρα και κάποια οράματα που τον οδήγησαν στην ανακάλυψη της βίβλου των Μορμόνων. Ένας άγγελος οδήγησε τον Τζόζεφ, ώστε ανακάλυψε θαμμένο μέσα στην γη, ένα βιβλίο γραμμένο πάνω σε χρυσές πλάκες.




 Με τον ίδιο τρόπο και η μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου είχε καθοδηγηθεί ώστε βρήκε τους τρεις σταυρούς στο λόφο του Γολγοθά. Θαυματουργός ήταν και ο τρόπος που κατάλαβαν ποιος από τους τρεις σταυρούς ήταν του Χριστού. Μια άρρωστη γυναίκα που περνούσε από κοντά, άγγιξε τους δύο πρώτους σταυρούς και δεν θεραπεύθηκε. Όταν όμως άγγιξε τον τρίτο σταυρό, το θαύμα έγινε και η γυναίκα θεραπεύτηκε. Αυτός ήταν ο σταυρός και το τίμιο ξύλο.

 Ο Τζόζεφ βρήκε τις πλάκες χρυσού, όπου ήταν γραμμένη η ιστορία του λαού των Ισραηλιτών οι οποίοι είχαν φτάσει στην Αμερική χίλια χρόνια πριν τον Κολόμβο. Το κείμενο ήταν γραμμένο σε μια άγνωστη γλώσσα, την οποία προφανώς με την βοήθεια του θεού μετέφρασε στα αγγλικά.  Η ιστορία του ισραηλιτικού αυτού λαού που είχε φθάσει στην Αμερική, προφανώς με πιρόγες, την εποχή του Χριστού αποτέλεσε το νέο ευαγγέλιο του Χριστού. Ο προφήτης των Μορμόνων κατευθύνθηκε δυτικά όπου τελικά στο Μισούρι έχτισε την πόλη Σιών, τη Νέα Ιερουσαλήμ.

Μορμόνοι ιερείς !!


 Οι Μορμόνοι πιστεύουν ότι οι χριστιανικές εκκλησίες έχουν χάσει την αλήθεια και είναι απόγονοι αποστατών. Η αληθινή χριστιανική εκκλησία ιδρύθηκε με αυτόν τον αποκαλυπτικό τρόπο από τον προφήτη Τζόζεφ και τους άλλους προφήτες των Μορμόνων που τον ακολούθησαν. Οι Μορμόνοι προσπάθησαν να χτίσουν ένα Σιωνιστικό κράτος στην Αμερική και αναγκαστικά συγκρούστηκαν με τον Αμερικάνικο στρατό μέχρι να αποδεχθούν να γίνουν μια αμερικάνικη θρησκεία, εγκαταλείποντας την πολυγαμία που αρχικά παραδέχονταν.

Ο Πύργος παρακολούθησης της Σιών. Από τα πρώτα εντυπα των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

 Μια ακόμα τυπική σιωνιστική θρησκεία που προήλθε από την εβραιοχριστιανική άποψη είναι οι γνωστοί μάρτυρες του Ιεχωβά. Η ομάδα αυτή ιδρύθηκε το 1870 από τον Charles Taze Russell ο οποίος διαμόρφωσε μια Σιωνιστική ομάδα παρακολούθησης (Zion's Watch Tower Tract Society) με την βοήθεια του Joseph Franklin Rutherford. Το όνομα Μάρτυρες του Ιεχωβά υιοθετήθηκε το 1931 για να τους διαχωρίσει από άλλους μελετητές της βίβλου.


Οι μάρτυρες του Ιεχωβά διακρίνονται από την απόσυρση τους από τις κοινωνικές υποχρεώσεις της στράτευσης αλλά ακόμα και της παροχής ιατρικής βοήθειας, παράδειγμα δεν δέχονται αίμα. Αρνούνται ακόμα την μετά θάνατον ζωή και την θεολογία της κόλασης και του παραδείσου και θεωρούν ότι το βασίλειο του θεού θα χτιστεί εδώ στη γη. Περιμένουν έτσι τον Μεσσία, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης τους, ο οποίος βέβαια δεν έρχεται, απογοητεύοντας τους. Φυσικά και οι μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι αυτή είναι η μοναδική αληθινή εκκλησία του Χριστού. 

Αυτή η γενιά δεν θα χαθεί... διοτι θα ερθει η δευτερα παρουσία. Αυτό έλεγαν οι μάρτυρες του Ιεχωβά το 1914.

 Μια αρχαιότερη χριστιανική ομάδα που έχει τα χαρακτηριστικά του εβραιοχριστιανισμού αλλά και του μυστικισμού είναι οι Κουάκερς, οι οποίοι πήραν το όνομα τους από το “quake” που σημαίνει τρέμω γιατί όταν το πνεύμα καταλαμβάνει τον άνθρωπο εκείνος τρέμει. Η ομάδα αυτή ξεκίνησε τον 17ο αιώνα στην Αγγλία, όπου διασπάστηκε από την Αγγλική εκκλησία. Το 1640 ένα νέος άνδρας ο George Fox, δίδαξε σε περίπου χίλια άτομα ότι δεν είναι απαραίτητοι οι ιερείς και η εκκλησία για να επικοινωνήσουμε με τον Χριστό. Ο Χριστός είναι πνεύμα και είναι προσωπική υπόθεση να ενωθείς μαζί του. Οι οπαδοί του Γιώργου Φοξ αποκάλεσαν τους εαυτούς τους «φίλοι της αλήθειας» και «παιδιά του φωτός», και θεώρησαν ότι θα ίδρυαν την αληθινή εκκλησία του Χριστού στη γη. Το χριστιανικό ιερατείο ήταν αποστάτες και ψευδαπόστολοι.



 Η εκκλησία καταδίωξε τους πρώτους εκείνους κουακέρους και οι περισότεροι απέδρασαν στην Αμερική. Από τότε διαχωρίστηκαν σε πολλές ομάδες στην Αμερική και στην Ευρώπη. Στην Αμερική είναι πλέον οι περισσότεροι «φίλοι του Θεού», που χαρακτηριστικό τους είναι ο μυστικισμός. Πολλές ομάδες όμως επιστρέφουν στα ευαγγέλια και στις μεθόδους του ιερατείου των “αποστατών” σύμφωνα με την εβραιοχριστιανική άποψη.



 Σήμερα στην Αμερική ο χριστιανισμός είναι μια πολύ περίεργη υπόθεση, όπου ο καθένας μπορεί να ιδρύσει μια εκκλησία. Μαζεύονται οι συγγενείς και οι φίλοι και λένε, δεν φτιάχνουμε μια εκκλησία του Χριστού; Οι άλλοι που έχουνε τόσες εκκλησίες δεν είναι καλύτεροι από εμάς; Κι έχουν δίκιο όλοι αυτοί εφόσον η αλήθεια μετατράπηκε σε θεολογική φασαρία και ανόητη πολυλογία. Οι προτεστάντες απέτυχαν να αναθεωρήσουν τον χριστιανισμό και να αποκαλύψουν την αληθινή χριστιανική ιστορία. Αποτυχημένοι παραδόθηκαν στα πιστεύω εκείνων από τους οποίους αποχώρησαν, διατηρώντας μόνο μια προσχηματική αποχή από τις εικόνες, τα είδωλα και την Παναγία. Κατά τα υπόλοιπα είναι οι ίδιοι όπως κάθε εκκλησία που κατοικεί κάτω από το δόγμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Μια συγχρονη ελληνικη εβραιοχριστιανική άποψη.

 Οι λίγοι αληθινοί χριστιανοί μυστικιστές δεν μπορούν να γίνουν κατανοητοί, ούτε μπορούν να επηρεάσουν τον κόσμο γιατί ζούμε σε μια εποχή που κυριαρχεί η αθεία και ο αμοραλισμός. Ο Χριστός είπε στον Νικόδημο που τον πλησίασε ότι πρέπει να γεννηθεί άνωθεν. Τι άραγε σημαίνει αυτή η γέννηση άνωθεν; Κανείς εκ των χριστιανών δεν γνωρίζει. Γιατί κανείς δεν είναι μυημένος στο χριστιανικό μυστήριο. Όλοι έχουν ξεπλύνει τις προπατορικές αμαρτίες τους με το νερό του βαπτίσματος. Με αυτόν τον τρόπο οι χριστιανοί καταδιώκουν τα κακά και ακάρθατα πνεύματα των δαιμόνιων Ελλήνων. Από τον δεύτερο αφορκισμό του βαπτίσματος: Ορκίζω σε ουν, παμπόνηρον και ακάθαρτον και μιαρόν και εβδελυγμένον και αλλότριον πνεύμα κατά της δυνάμεως του Ιησού Χριστού.

 Νομίζουν ότι ο Χριστός είναι κάποιος δυνατός θεός τον οποίο επικαλούνται ως μάγοι… δεν χρειάζετε να γεννηθουν άνωθεν. Πάλι καλά που δεν βαπτίζονται πριν γεννηθουν κατωθεν.

Καλή επιτυχία.

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Φ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html