Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Απόψε η «Ώρα της Γης»: Όλοι οι Ελληνες σβήνουν τα φώτα ως ένδειξη σεβασμού προς την μεγάλη Θεά και μάνα μας Γαία 20:30 !!


Εκατοντάδες πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα, και εμβληματικά μνημεία σε όλο τον κόσμο θα βυθιστούν απόψε  στο σκοτάδι κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης «Ώρας της Γης». 

  Οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για
μία ώρα, στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος και κατά της κλιματικής αλλαγής.  
Η εκδήλωση διοργανώνεται, κάθε χρόνο, τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στο τέλος του Μαρτίου και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. 

  Στις 20.30 (ώρα Ελλάδας), πολλά κτίρια και μνημεία θα βυθιστούν στο σκοτάδι επί μια ώρα,  

 Οι εκδηλώσεις για την «Ώρα της Γης» ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του WWF από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007.   Σήμερα οργανώνονται σχετικές εκδηλώσεις σε πάνω από 6000 πόλεις σε όλο τον πλανήτη.  

   Παράλληλα με χιλιάδες πόλεις σε όλο τον πλανήτη και η Αθήνα συντονίζεται με την «Ώρα της Γης», στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη.   Σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων, σήμερα Σάββατο 30 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30 συσκοτίζεται ο Λόφος του Λυκαβηττού, ενώ θα σβήσουν τα φώτα και στο Δημαρχιακό Μέγαρο.  

 Επίσης ο δήμος καλεί τους κατοίκους της Αθήνας να συμμετάσχουν στη συμβολική πρωτοβουλία και να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους, για μια ώρα από τις 20.30, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.   

Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007 και σταδιακά εξελίχθηκε σε μαζική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη.   Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, «δώδεκα χρόνια μετά, πολίτες και φορείς από περισσότερες από 180 χώρες, βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση: να πιέσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες προκειμένου να αναλάβουν άμεση δράση για την εφαρμογή μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για τη φύση και τους ανθρώπους που θα έχει ως στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας που χάνεται με ραγδαίους ρυθμούς». 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html