Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Η ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ "ΑΓΙΟΥ" ΦΩΤΟΣ:ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ??











Ο Τσίπρας έχοντας δεξιά του τον Αρχιεπίσκοπο Ισίδωρο (από την Αχλαδιά Τρικάλων, 13 χρονών στα Ιεροσόλυμα) και αριστερά του τον πατριάρχη που στρατολογήθηκε 12 χρονών στη σκοτεινή Αελφότητα του Τάφου και ανέδειξε σε πολύ υψηλή αρχιερατική και κρίσιμα διοικητική θέση του πατριαρχείου του, έναν ιερέα που έφυγε από την Ελλάδα για να κρύψει τη ντροπή της σύλληψής (και της μετέπειτα καταδίκης του), με ένα νεαρό στις τουαλέτες του αθηναϊκού πορνοκινηματογράφου ‘Αρίωνα’ («‘Νέοι Άνθρωποι"
Πρόπερσι (12.4.2017) είχαμε κάνειένα απλό ερώτημα«Γιατί ο πατριάρχης Ιεροσολύμων δεν διαψεύδει τον μύθο», όπου σημειώναμε: «Ο εγγονός του αγωνιστή του 1821 οπλαρχηγού Γιάννη Δυοβουνιώτη (του συμπολεμιστή του Αθανάσιου Διάκου) Κωνσταντίνος, Κοσμήτορας της Θεολογικής, διευθυντής Θρησκευμάτων στο Υπ. Παιδείας (1927), μέλος (1928) της Ακαδημίας Αθηνών και αργότερα και Γραμματέας της και πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας (1931-32), γράφει στα 1936 στον Β΄τόμο της «Επετηρίδος της


 Εταιρείας Βυζαντινών Σπουδών» (σελ. 3-19), ένα άρθρο (“Περί του εν Ιεροσολύμοις αγίου φωτός“), στο οποίο μεταφέρει το ερώτημα του Λαρισαίου Ελευθέριου Μιχαήλου, το οποίο έθεσε στα 1775 στον Νικηφόρο Θεοτόκη, ήδη εκλεγμένο Αρχιεπίσκοπο Φιλαδελφείας, δηλαδή επίσκοπο των Ελλήνων της Ιταλίας με έδρα τη Βενετία, που δεν είχε όμως αποδεχθεί τον διορισμό του: «Αληθές ή πλάσμα τω εν θεοδέγμονι του Σωτήρος Τάφω κατά την κυριώνυμον του Πάσχα ημέραν φως;». Η απάντηση του σοφότατου κληρικού, μετέπειτα Αρχιεπισκόπου των Νοτίων ρωσικών επαρχιών Αστραχανίου και Σταυρουπόλεως, ήταν η παρακάτω: «Ουκ απ΄ ουρανού κατέρχεται, ουδ΄ από του τάφου αναβλύζει, αλλ΄ ο επί την διακονίαν ταύτην ταχθείς αρχιερεύς εν τω λεγομένω εισελθών κουβουκλίω, τον πυρίτην παίων, πυρ εξάγει επάνω του ζωοδόχου τάφου, είτα εφάψας τας εν τω τάφω πρότερον τριβείσας λαμπάδας κρατών εξέρχεται και το φως μεταδίδωσιν ως ηγιασμένον τη επαφή και προσαύσει του παναγίου τάφου. 

«€γώ ανάβω το Άγιο Φως μ€ αναπτήρα» [κι ας πληρώνουμ€ α€ροπορικά]

[Δ€χτείτε το τώρα με τιμ€ς Αρχηγού Κράτους]

Καταλυτική είναι η μαρτυρία του σκευοφύλακα του Παναγίου Τάφου Ισίδωρου, ο οποίος ομολογεί ότι ο ίδιος ανάβει το Άγιο Φως: «Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο. Εγώ το ανάβω… Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;».
Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εκκρεμές, φιλοξενεί και άλλες μαρτυρίες όπως αυτή του Αγιοταφίτη Αρχιεπίσκοπου Γεράσωνος Θεοφάνη: «Το Άγιο Φως ανάβει με φυσικό τρόπο και ευλογείται από την Εκκλησία. Ήρθε η ώρα να φανεί η αλήθεια. Η αλήθεια είναι πάντα ωραία και σκληρή». [διαβάστε το χτεσινό μας: Ούτε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μιλά για «θαύμα» Αγίου Φωτός]
Μία τρίτη μαρτυρία είναι και αυτή του πρώην Αρχειπισκόπου Ασκάλωνος Νικηφόρου, ο οποίος είχε διατελέσει παλαιότερα σκευοφύλακας του Πανάγιου Τάφου. Ο ίδιος αναφέρει ότι ως σκευοφύλακας είχε ανάψε,,,Περισσότερα στην ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html