Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Καρκίνος πνεύμονα: Η ένδειξη στα μάτια που δεν πρέπει να αγνοήσετε!!!-φωτογραφικό υλικό










Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι μια από τις σοβαρότερες μορφές καρκίνου και ταυτόχρονα δύσκολος στη διάγνωση, μέχρι να εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία του σώματος.
Τα συμπτώματα του καρκίνου στον πνεύμονα περιλαμβάνουν επίμονο βήχα, πόνο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή.
Υπάρχει όμως η πιθανότητα κάποιος να έχει αναπτύξει όγκο στον πνεύμονα, αν
παρατηρήσει μια χαρακτηριστική αλλαγή στα μάτια του.
Η μείωση της διαμέτρου της κόρης των ματιών ή η ανισοκορία (οι κόρες των ματιών έχουν διαφορετικό μέγεθος ), μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρκίνου στον πνεύμονα, σύμφωνα με την Καναδική Αντικαρκινική Εταιρεία.
Πρόκειται για σύμπτωμα του συνδρόμου Horner όπως ονομάζεται επιστημονικά, το οποίο επηρεάζει τη μια πλευρά του προσώπου δημιουργώντας πτώση του βλεφάρου και μείωση της διαμέτρου της κόρης του ενός ματιού.
Το σύνδρομο Horner, γνωστό και ως σύνδρομο Horner-Bernard ή οφθαλμοσυμπαθητική πάρεση, είναι ένας συνδυασμός συμπτωμάτων που προκαλούνται από την απόφραξη μιας νευρικής οδού από τον εγκέφαλο στο πρόσωπο και το μάτι στη μία πλευρά του σώματος.

Τα γενικά σημεία του συνδρόμου Horner περιλαμβάνουν:

– Μόνιμα μικρή κόρη
– Σημαντική διαφορά στο μέγεθος των κορών μεταξύ των δύο οφθαλμών
– Μικρό ή καθυστερημένο άνοιγμα (διαστολή) της προσβεβλημένης κόρης σε αχνό φως
– Πτώση του βλέφαρου (βλεφαρόπτωση)
– Ελάχιστη ή ανύπαρκτη εφίδρωση (ανύδρωσις) σε ολόκληρη την πλευρά του προσώπου ή σε μια απομονωμένη περιοχή δέρματος στην πληγείσα πλευρά του σώματος.
Το σύνδρομο Horner μπορεί να οφείλεται επίσης σε  ανεύρυσμα, εγκεφαλικό ή τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης που έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή επικοινωνίας των νευρικών ινών μεταξύ ματιού και εγκεφάλου.

Δείτε παραδείγματα του συνδρόμου Horner στην παρακάτω gallery

Η μείωση της διαμέτρου της κόρης των ματιών ή η ανισοκορία (οι κόρες των ματιών έχουν διαφορετικό μέγεθος ), μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρκίνου στον πνεύμονα, σύμφωνα με την Καναδική Αντικαρκινική Εταιρεία.
Πρόκειται για σύμπτωμα του συνδρόμου Horner όπως ονομάζεται επιστημονικά, το οποίο επηρεάζει τη μια πλευρά του προσώπου δημιουργώντας πτώση του βλεφάρου και μείωση της διαμέτρου της κόρης του ενός ματιού.
Το σύνδρομο Horner, γνωστό και ως σύνδρομο Horner-Bernard ή οφθαλμοσυμπαθητική πάρεση, είναι ένας συνδυασμός συμπτωμάτων που προκαλούνται από την απόφραξη μιας νευρικής οδού από τον εγκέφαλο στο πρόσωπο και το μάτι στη μία πλευρά του σώματος.
Το σύνδρομο Horner μπορεί να οφείλεται επίσης σε ανεύρυσμα, εγκεφαλικό ή τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης που έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή επικοινωνίας των νευρικών ινών μεταξύ ματιού και εγκεφάλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html