Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Καλλίνικος: Το πραγματικό πρόσωπο της κρατικής Εκκλησίας


[Με την ευκαιρία της αναχώρησής του για άγνωστο προορισμό]
«Το κτίσμα αυτό ανήκει στη γνωστή εκκλησιαστική οργάνωση «Χρυσοπηγή», η οποία έλαβε επίσημη μορφή επί χούντας με την υπογραφή του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Ήταν δημιούργημα του (αρχιμανδρίτη τότε) Καλλίνικου Καρούσου, του Αμβρόσιου Λενή και του Χριστόδουλου Παρασκευαΐδη….Ο τρίτος έγινε αρχιεπίσκοπος, αφού πρώτα είχε εξουδετερωθεί ο μετέπειτα διάδοχός του, με τις καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα.. Αυτός ο «ναός»-πολυκατοικία της «Χρυσοπηγής» βρίσκεται στο Παγκράτι, στην οδό Στέντορος, αριθμός 4… Στις 28.7.2016 οι περίοικοι διαπίστωσαν ότι στην ταράτσα του κτίσματος αυτού τοποθετήθηκε μια τεράστια κεραία κινητής τηλεφωνίας. Υπήρξε μεγάλη ανησυχία, ..
η εγκατάσταση έγινε με συγκαλυμμένο τρόπο και οι τεχνικοί που εγκαθιστούσαν την κεραία δήλωναν ότι πρόκειται για «κλιματιστικά μηχανήματα». Οταν οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν στον Καλλίνικο, έλαβαν την απάντηση ότι «η κεραία είναι νόμιμη και δεν κατεβαίνει. Ο ιερός ναός πρέπει να έχει ένα εισόδημα». Υποχρεώθηκαν οι κάτοικοι να απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές…τότε διαπίστωσαν ότι το σύνολο του οικήματος δεν έχει κανονική άδεια οικοδομής» («Εκκλησία – Πολιτεία: οι πραγματικές εκκρεμότητες». Εφ. τ.Συντακτών-08.10.2016, 14:00 Δ.Ψαρράς).
Ο ιερός Καλλίνικος υπήρξε ο αυθεντικός εκπρόσωπος του ακροδεξιού εκκλησιαστικού φαρισαϊκού ηθικισμού, διώκτης της ομοφυλοφιλίας (των άλλων), αν και βρέθηκε υπόλογος για ομοφυλοφιλικά σκάνδαλα με πολλούς κατήγορους, όλους από τον εκκλησιαστικό χώρο. Υπήρξε μέντορας του Αρχιεπισκόπου Χουντόδουλου [που κι αυτός κατηγορήθηκε, για αυτό που τόσο αισχρά (νομίζοντας πως έτσι ξεγελά την κοινή γνώμη) αποκαλούσε «κουσούρι», όπως και ο γκουρού του], πνευματικός πατήρ του επίκεντρου πολλών σκανδάλων μητροπολίτη Χρυσής Αυγής Χωροφύλακα Αμβρόσιου και καθοδηγητής στη χουντική Χρυσοπηγή του Ευσέβιου Σάμου, που κατασκευάζει και δεν ανακαλεί, ψεύτικες δηλώσεις του Ερντογάν, για να φανατίσει τους γονείς μαθητών του νησιού του, ώστε να μην δεχθούν προσφυγόπουλα στο σχολείο (βλ. 2.3.2019, 10:45-«Μάθε παιδί μου (λάθος) γράμματα…», «Εφ.τ.Συν.»-Δ. Αγγελίδης: «Παραθέτει μάλιστα δήθεν δήλωση του πρωθυπουργού «της γείτονος Χώρας», όπως ισχυρίζεται, ότι τάχα “δεν χρειάζεται πλέον να πολεμήσουμε τους Ελληνες. Θα είμαστε φίλοι, ώσπου να τους κατακτήσουμε με τον εποικισμό και την ελεύθερη διακίνηση των πληθυσμών”). Συνέχεια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html