Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Σεξ, χρήματα και Παλαιοημερολογίτες


[το σχέδιο σχισματικής εκκλησίας στην Θράκη]

photo: insidestory.gr

Στην γεωπολιτικά ευαίσθητη μεθοριακή περιοχή υπάρχουν ήδη προβλήματα στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας. Τώρα η τοπική κοινωνία εκφράζει ανησυχίες για προσπάθειες διαίρεσης του χριστιανικού πληθυσμού.

 του ©Αλέξανδρου Μασσαβέτα στο insidestory.gr

Η ταυτότητα και μόνοτων εμπλεκομένων στην υπόθεση την καθιστά αξιοπρόσεκτη

και ύποπτη. Πρωταγωνιστής ο Ιωάννης Καρασακαλίδης, πρώην αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, που καθαιρέθηκε για σοβαρότατα σεξουαλικά παραπτώματα. Συνεχίζει να δρα στην Αλεξανδρούπολη, εμφανιζόμενος ως ιερέας δήθεν ομολογίας Παλαιοημερολογιτών. Σύμμαχός του η Ζωή Μαζλίμη, πρώην ιερόδουλος που σήμερα εμφανίζεται ως μοναχή, έχοντας στήσει «βιομηχανία θαυμάτων» σε ησυχαστήριο στον Γέρακα Ξάνθης (Ιερόν Ησυχαστήριον Αγίου Πορφυρίου Γέρακα). Το επιδιωκόμενο δημιούργημα: μία σχισματική εκκλησία με ασαφή ταυτότητα, για την ίδρυση της οποίας υπέγραψαν μαζικά παλιννοστούντες από την πρώην ΕΣΣΔ, τους οποίους φαίνεται να παραπλάνησαν πως ιδρύουν «ρωσική εκκλησία» στην Θράκη, υπαγόμενη στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Συνέχεια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html