Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ,, Ο ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ


Aυτοθυσία, υπακοή, γενναιότητα, ελευθερία…

Οι Θερμοπύλες είναι ένας τόπος μαρτυρίας, που αποπνέει τις πολιτισμικές αξίες των Σπαρτιατών, αυτές που έκαναν τον Ξέρξη να απορεί για εκείνους τους τρομερούς πολεμιστές, που χτένιζαν τα μαλλιά τους καθώς ετοιμάζονταν να δεχθούν έναν ωραίο θάνατο.

Πρόκειται για ένα συμβολικό κατόρθωμα των ιδιόρρυθμων ελληνικών χαρακτηριστικών, τα οποία συνθέτουν την ...ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ στο όνομα μιας υψηλότερης συλλογικής υπόθεσης, της φιλοπατρίας και της ελευθερίας.

Η μάχη των Θερμοπυλών αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μάχες στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία, πρωτίστως από ηθική άποψη. Οι Σπαρτιάτες πολέμησαν γενναία εναντίον εχθρού υπέρτερου σε όγκο και παρέμειναν στις θέσεις τους, πολεμώντας μέχρι το τέλος, γνωρίζοντας ότι η σύγκρουση ήταν άνιση. Αποτελούν διαχρονική πηγή έμπνευσης και λαμπρό παράδειγμα αυτοθυσίας για την πατρίδα.

Είμαστε μια ομάδα απλών Ελλήνων, που πιστεύουν ότι πρέπει να τιμούμε και να προβάλλουμε περισσότερο τη θυσία του Βασιλιά Λεωνίδα και των οπλιτών του, που πολέμησαν τους Πέρσες στη Μάχη των Θερμοπυλών, το 480 πΧ.

Κάθε Σεπτέμβριο, ξεκινώντας απο το 2011, οργανώνουμε το “Λεωνίδα Τρόπαιον”, μια Πορεία Τιμής 25 χλμ στο όρος Καλλίδρομο, ακολουθώντας τη διαδρομή της Ανοπαίας Ατραπού, με τέρμα το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους εκείνους που μπορούν να βαδίσουν όλη την απόσταση.

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία ιδιωτών με μοναδικό κίνητρο την τιμητική προβολή της ιστορικής Μάχης των Θερμοπυλών και του Λεωνίδα και ΔΕΝ έχει σχέση με οποιοδήποτε οργανισμό, κίνηση, ή άλλο φορέα.

Απο τις 13 Ιουνίου 2012, η εκδήλωση τέθηκε ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ.
Nikos Oberst
  ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ,,
Ο ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ,ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ , ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΕ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ,ΣΕ 20 ΕΩΣ 40 ΕΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΠΙΣΩ!!!. 
ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ
 Αk

1 σχόλιο:

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html