Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ένας χάρτης με όλες τις πτώσεις μετεωριτών στην Γη από το 2.300 π.Χ.




Ο μετεωρίτης που χτύπησε την κεντρική Ρωσία την προηγούμενη εβδομάδα, και τραυμάτισε περίπου 1,000 άτομα καθώς σκόρπισε μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα πάνω από τα Ουράλια Όρη, ήταν ένας από τους χιλιάδες που έχουν
πέσει στην Γη τα τελευταία τέσσερις χιλιάδες χρόνια.
Τώρα, μπορείτε να δείτε σε έναν χάρτη όλους του μετεωρίτες που έχουν πέσει στην Γη από το 2,300 Π.Χ. Ο χάρτης είναι δημιούργημα του Javier de la Torre, συνιδρυτής της εταιρείας που κατασκευάζει λογισμικό χαρτών, Vizzuality and CartoDB. Ο De la Torre, δημιούργησε τον χάρτη με την χρήση του λογισμικού του CartoDB, το οποίο στην βάση του στηρίζεται στους χάρτες OpenStreetMap.
Στο σύνολο απεικονίζονται 34,513 σημεία πρόσκρουσης, σημεία που προήλθαν από την Μετεωρολογική Κοινότητα, έναν διεθνή μη-κερδοσκοπικό επιστημονικό οργανισμό. Ο De La Torre εμπνεύστηκε από ένα χάρτη που είδε στην Guardian που δημιουργήθηκε από τα ίδια δεδομένα. «Το έκανα σε 30 λεπτά, νομίζω ότι πολλοί άρχισαν να ενδιαφέρονται από τον Ρωσικό μετεωρίτη. Είναι πολύ ενδιαφέρον να μαθαίνει κανείς σε ποιες περιοχές υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα πτώσεων», είπε ο De La Torre.
πηγή: dailytech.gr
http://oloigiaolous.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html