Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

AΠΟΥΣΑ Η ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΦΩΤΙΕΣ - ΑΡΘΡΟ ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ




Οι τελευταίες καταστροφικές φωτιές που κατέκαψαν την Ρόδο εκτός από την ανικανότητα  των υπευθύνων που διέλυσαν στο πέρασμα του χρόνου κάθε μέσο πρόληψης και καταστολής των φυσικών αυτών καταστροφών ανέδειξαν και το θέμα της παντελούς αδιαφορίας - απουσίας ομάδων κατά κανόνα υπευθύνων όπως αυτών της Εθνοφυλακής .
Όπως είναι γνωστό σε κάθε εθνοφύλακα εφ όσον αναγράφεται και στο ατομικό δελτίο ταυτότητάς του μέσα στα καθήκοντα του είναι και αυτό της συνδρομής σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών θεομηνιών σεισμών κ.τ.λ.
Αυτό φαίνεται να αγνοούν τόσο η διοίκηση των ταγμάτων Εθνοφυλακής (Α.Δ.Τ.Ε ) που επί σειρά

ετών αρνείται να καλέσει τους εθνοφύλακες κάτοικους του νησιού μας να συνδράμουν στην
πρόληψη-κατάσβεση των πυρκαιών αλλά πολύ περισσότερο ο σύνδεσμος εθνοφυλάκων Ρόδου ο γνωστός σε όλους μας Σ.Ε.Ρ αποτελούμενος από κατοίκους του νησιού.
Ο σύνδεσμος αυτός  αριθμώντας 200 και πλέον μέλη στο καταστατικό του οποίου περιλαμβάνεται η δράση σε περιπτώσεις όπως οι δασικές φωτιές και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει καλέσει τα μέλη του για να συνδράμει στην πρόληψη ή την κατάσβεση πυρκαιάς !!!!
Αντιθέτως κάτω από την καθοδήγηση του προέδρου του Πάχου Ηλία και του Δ.Σ  έχει μετεξελιχθεί σε άγημα παρελάσεων και φιγούρας στα όρια του Μανδρακιού!
Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι οι δασικές φωτιές πέρα από την φυσική καταστροφή που προκαλούν στο περιβάλλον και το τοπίο διμιουργούν μείζον πρόβλημα στον στρατό εφ'όσον το μεγαλύτερο τμήμα της νήσου απογυμνώνεται απο την φυσική κάλυψη - απόκρυψη των αμυνωμένων δυνάμεων σε περίπτωση επίθεσης, πολλάκις δε κατά τις φωτιές αυτές κινδυνεύουν στρατιωτικές υποδομές όπως φυλάκια ,αποθήκες πυρομαχικών - καυσίμων η άμεση κατάσβεσή τους αποτελεί  προτεραιότητα και από επειχειρησιακής απόψεως!!!
Διερωτάται λοιπόν κάθε νοήμων γιατί αφ'ενός ο εκάστοτε διοικητής Α.Δ.Τ.Ε δεν ενεργοποιεί την δύναμη των Εθνοφυλάκων του νησιού που αριθμεί περί τις 3000 άνδρες εφ'όσον έχει την δυνατότητα αυτή και πολύ περισσότερο αφού κυρήσσεται η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;;;;;;
Και αφ'εταίρου γιατί ο ""πολύς" και  υπέρ πατριώτης πρόεδρος του Σ.Ε.Ρ με το Δ.Σ του συνδέσμου του σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στην βιβλική καταστροφή που για πολλοστή φορά συμβαίνει στο νησί μας!!
Η Εθνοφυλακή πρέπει να είναι σώμα ζωντανό με έμπρακτη κοινωνική προσφορά στον Λαό και την Πατρίδα που συνιστούν την  έννοια του ΕΘΝΟΥΣ και όχι χώρος δημοσίων σχέσεων και ρουσφετιών όπως την έχουν μετατρέψει ορισμένοι!!
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟΥΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ!!!


ΠΗΓΗ:http://ethnofylakasrodou.blogspot.gr/2013/07/a.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html