Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας



Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας



Το δρόμο για την αξιοποίηση των ακινήτων που διαχειρίζεται η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανοίγει η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή. Αυτή προβλέπει τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας ΑΕ».
Κατά τη συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ εξέφρασαν τις ενστάσεις τους, επαναφέροντας το ζήτημα της διάκρισης του ρόλου Κράτους και Εκκλησίας. Παρόλα αυτά,
ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι το κόμμα του κατ΄ ανοχή και κατ΄οικονομία δεν θα αντιταχθεί στην τροπολογία. Ετσι η επίσημη τοποθέτηση του κόμματος στην τροπολογία, όπως διατυπώθηκε από τον εισηγητή του Δημήτρη Γάκη, ήταν «παρών».
«Κατά» δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, σημειώνοντας ότι σκοπός της τροπολογίας είναι αυτή η περιουσία να αξιοποιηθεί μέσω της εταιρείας που θα συσταθεί και η οποία θα υπογράφει συμβάσεις με ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους. «Η θέση μας είναι καθαρή για την ανάγκη διαχωρισμού του ρόλου της Εκκλησίας από το Κράτος», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html