Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Ανοίξτε τα μάτια σας, άθεοι – ζωντόβολα! Νέο θαύμα (ολοζώντανο) στο προσκύνημα του Ταξιάρχη στον Μανταμάδο. (Το θαύμα, σε τρεις συγκλονιστικές φωτογραφίες)


Η εφημερίδα (της Κυριακής, 10/11/2013) «Τα ΝΕΑ της Λέσβου»
Με την οικονομική κρίση που διανύουμε, με τους πιστούς να ρίχνουν κουμπιά αντί για κέρματα στα παγκάρια (ρεπορτάζ Γιώργου Θεοχάρη από το αγιορείτικο βλήμα), έρχεται τώρα - τώρα, ένα νέο θαύμα, για να επιβραβεύσει όλους εκείνους που ρίχνουν κανονικά ευρώ (και όχι δραχμές) για να πάρουν ένα κερί!

Το Μέγκα θαύμα, συμβαίνει εδώ και λίγες μέρες... Άρχισε, αφού έπαψε πια να

δακρύζει ο Ταξιάρχης σε νεκροταφείο στη Ρόδο!

ΝΕΟ θαύμα – θαύμα λοιπόν! 
Και, πού αλλού; 
Στο προσκύνημα του Ταξιάρχη στον Μανταμάδο, στη Λέσβο, βεβαίως – βεβαίως!
 

Το θαύμα, σε τρεις φωτογραφίες:
 
1. Έχει παρατηρηθεί λοιπόν, πως όταν ο προσκυνητής είναι τσιγκούνης, τότε η εικόνα του Αρχάγγελου (η ανάγλυφη), παραμένει έτσι όπως είναι: ο Αρχάγγελος σε κοιτάζει με μισό μάτι, μαύρος και βλοσυρός (πρώτη φωτογραφία).
2. Αν όμως ο προσκυνητής είναι γενναιόδωρος (αν π.χ. ρίξει πάνω ένα 5 ευρώ στο παγκάρι), τότε η μορφή του Αρχαγγέλου αλλάζει αυτόματα, και το πρόσωπο του γίνεται λιγότερο μαύρο, και μοιάζει σαν ανθρώπινο (σοβαρά, ρε, δεν είναι κόλπο από επεξεργασία με φωτοσόπ), και είναι σου λέει έτοιμος (δεύτερη φωτογραφία) ακόμα και να σου μιλήσει, ρε, ακόμα και να σου κλείσει και το μάτι του -με νόημα, πονηρά, λέει! 
Θαύμα – θαύμα!
 
3. Το πιο μεγάλο θαύμα όμως, είναι στην τρίτη φωτογραφία… 
Είναι σχεδόν η ίδια περίπτωση με την προηγούμενη (ο Αρχάγγελος, να σε βλέπει με καλό μάτι, σαν καλό πελάτη στο παγκάρι του δηλαδή), άλλα σε εσένα που π.χ. έχεις ρίξει πάνω από 10 ευρώ, σου επιφυλάσσει μια ακόμα έκπληξη!
 

Εκεί που προσκυνάς, εμφανίζεται ξαφνικά από το πουθενά, μια κοπέλα δίπλα σου,  (κάτι σαν ουρί του Παραδείσου, ένα πράγμα, να πούμε) που σε πιάνει αγκαζέ, και που σε προσκαλεί να πάτε μαζί, για... καφέ!
 

Θαύμα – θαύμα! Θαύμα – θαύμα!

http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/koinonia/mystirio-me-fotografia-toy-taxiarhi-ston-mantamado-thayma 
xairete !!!

1 σχόλιο:

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html