Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Γιατί το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ ξεπρόβαλε στο Φάληρο;


Από το πρωί της Τρίτης, το «USS George H W Bush» βρίσκεται στα ανοικτά του Φαλήρου και αναμένεται να αποπλεύσει από τον Πειραιά την Παρασκευή. (AviationLive-Flickr)
Ανοιχτά του Φαλήρου βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης το πιο σύγχρονο πυρηνοκίνητο
αεροπλανοφόρο των Ηνωμένων Πολιτειών, το «USS George H W Bush» (CVN 77), το οποίο μπορεί να κινείται επί 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό και μπορεί να πιάσει ταχύτητα 30 κόμβων, ενώ από το αεροπλανοφόρο έχουν δυνατότητα άμεσης προσνήωσης και απονήωσης οχτώ μοίρες μαχητικών.
Μαζί του στο αγκυροβόλιο του Πειραιά κατέπλευσε και το καταδρομικό «USS Philippine Sea»
Οπως έγινε γνωστό, η έλευση των δύο πλοίων είναι «εθιμοτυπική» και αναμένεται να αποπλεύσουν από τον Πειραιά την προσεχή Παρασκευή.
Όπως είχε ανακοινώσει το αμερικανικό Πεντάγωνο από τις 16 Φεβρουαρίου, το αεροπλανοφόρο «USS George H W Bush» που ναυπηγήθηκε το 2009, θα υποστηρίξει επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, και σε περιοχές της Αφρικής.
Το «USS George H W Bush» κόστισε στο αμερικανικό Δημόσιο 6,2 δισ. δολάρια. Είναι «σπίτι» για στρατιωτικό προσωπικό που μπορεί να φτάσει τα 6.000 άτομα και έχει μήκος σχεδόν 333 μέτρα.

7imeres.gr

 http://limitofadvance.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html