Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Μεγάλη ανατροπή η Εθνική Ελπίδων -Βίντεο από την έναρξη του αγώνα



Απίστευτη ανατροπή από την Εθνική Ελπίδων που γύρισε το ματς με την Τουρκία, αν και έχανε με 1-0 και ήταν με 9 παίκτες από το 25'! Το τελικό 2-1 της δίνει προβάδισμα πρόκρισης για τα ευρωπαϊκά μπαράζ.

Μία νίκη από αυτές που θα συζητιούνται για χρόνια σημείωσε η Εθνική Ελπίδων το απόγευμα της
Τετάρτης. Αγωνιζόμενη με 9 παίκτες από το 25' και μένοντας πίσω στο σκορ στο 11', επικράτησε 2-1 της Τουρκίας, σε έναν αγώνα που δύσκολα θα ξεχαστεί από τους 4.000 φίλους της ομάδας στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης! Οι Έλληνες διεθνείς βγάζοντας ψυχή, μέταλλο, πάθος και και μυαλό κατάφεραν να κάνουν πλεονέκτημα το αριθμητικό μειονέκτημά τους και με τα γκολ των Καρέλη στο 62' και Μπουχαλάκη στο 89' απέκτησαν προβάδισμα για την πρόκριση στα μπαράζ του Euro 2013/15. Υπάρχει πάντως και το ενδεχόμενο να βγει ακόμα και πρώτη.
Ο αγώνας άρχισε με τις χειρότερες αγωνιστικές συνθήκες για την Εθνική, καθώς μόλις στο 9' ο Πορτογάλος διαιτητής Σοάρες Ντίας υπέδειξε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων και απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον Τριανταφυλλόπουλο σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Τσαγκιράν και ενώ δεν φάνηκε να υπήρξε παράβαση και επαφή. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα δύο λεπτά αργότερα ο Μπάσαν. Η Εθνική δέχθηκε νέο πλήγμα στο 25', όταν ο Κίτσιου μάρκαρε αντιαθλητικά τον Ερντογάν και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ελληνική ομάδα με 9 παίκτες στο γήπεδο! Παρόλα αυτά η Εθνική έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 29', όταν ο Καρέλης με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή, ύστερα από τη σέντρα του Μαυρία, έστειλε τη μπάλα να βρει το δεξί δοκάρι της εστίας των Τούρκων.
Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας το πλεονέκτημα των δύο παραπάνω παικτών, επιχείρησαν, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, να διασπάσουν με οργανωμένο τρόπο την ελληνική άμυνα, ενώ οι διεθνείς μας προσπαθούσαν με βαθιές μπαλιές να βρουν τον Καρέλη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ή να απειλήσουν σε στημένες φάσεις. Η ελληνική ομάδα έφτασε στην ισοφάριση στο 62ο λεπτό με το ασύλληπτης ομορφιάς ψηλοκρεμαστό σουτ του Καρέλη έξω από τη μεγάλη περιοχή, ύστερα από συνεργασία με τον Μαυρία. Η Τουρκία έφτασε κοντά στο γκολ στο 83', όταν ο Ερντογάν σούταρε ανενόχλητος άουτ, ενώ και ο Καρέλης στο επόμενο λεπτό σούταρε ψηλά άουτ από το ημικύκλιο της περιοχής. Ο... άθλος της Εθνικής ολοκληρώθηκε στο 89' με το πλασέ του Μπουχαλάκη (ασίστ ο Λυκογιάννης) για να γίνει το τελικό 2-1.
Ελλάδα: Διούδης, Κίτσιου, Κούρος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουρμπέλης, Μπάλλας, Λαγός, Μαυρίας (76' Βέλλιος), Κολοβός (66' Μπουχαλάκης), Καρέλης και Γιαννιώτας (46' Λυκογιάννης).
Τουρκία: Οζέρ, Τσορεκτσί, Μπερμπέρ (60' Τσιφτσί), Τσαλίκ, Αϊχάν, Ουτσάν (70' Ντεμιρσί), Μπάσαν, Κάρα (77' Ουνάλ), Τσαγκιράν, Οζιακούπ και Ερντογάν.


Κωνσταντίνος Πασαγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html