Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Περί αισθητικής ο λόγος.

  http://emmanouilpapas.blogspot.gr/2014/05/blog-post_21.html

Έχω πρόβλημα με την αισθητική μου. Δεν μου αρέσουν οι... μουσάτες γυναίκες! Ναι αυτό διαπίστωσαν πολλοί ένα πρωινό στον τοίχο του facebook. Διάβασα δεκάδες αναρτήσεις τηλλελήνων, τηλεϋπηκόων, για το πόσο μειωμένη αισθητική έχω, μιας και το μούσι στις γκόμενες με τηλεντολή είναι πολύ in.
Όντως έχω ανώμαλα γούστα μάλλον. Δεν καταλαβαίνω την
αισθητική που μας προβάλουν απίστευτοι τύποι όπως κάποιος Χατζηστεφάνου, ο οποίος κατά δήλωσή του μάλιστα δηλώνει μορφωμένος. Μορφώθηκε στο fame story, όταν ντυνόταν λαμπατέρ και ξεκατινιαζόταν με 18χρονες υποψήφιες μπάρμπυ.
Για παράδειγμα θυμάμαι πριν δύο χρόνια, στην προσπάθεια που κάναμε στην πλατεία Αντιγονιδών για να αποτρέψουμε το μπάζωμα ενός προφανώς ακαλαίσθητου αρχαϊκού ναού, δεν επιτρέψαμε να δημιουργηθεί  ένα σύγχρονο τετράγωνο κουτί, στο οποίο θα πάρκαραν τα καλαίσθητα τζιπ, οι κυρίες που θα επισκεπτόταν την περιοχή, είτε για να πιουν καφέ στα στάρμπακς, είτε για να ανάψουν κανένα κερί στον Άι Δημήτρη.
Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Το μεγάλο κακό και το απόλυτο κιτς, έγινε όταν μία μέρα κατά την οποία είχαν συγκεντρωθεί τα ΜΑΤ για να ανοίξουν την είσοδο και να επιτελέσει το θεάρεστο και αισθητικό του έργο ο εργολάβος, ένας από τους υπερασπιστές του ναού, ντύθηκε -αν είναι δυνατόν- Σπαρτιάτης πολεμιστής και στάθηκε με την ασπίδα μπροστά στην πύλη. Κατά περίεργο τρόπο,μικρά παιδιά εκτίμησαν πολύ το ακαλαίσθητο αυτό ντύσιμο, καθώς επίσης και πολύς κόσμος ο οποίος μαζεύτηκε και έτσι αποτράπηκε εκ νέου η κατασκευή του πολυτελούς και καλαίσθητου πάρκινγκ. 
Από εκείνη την μέρα και σε κάθε ευκαιρία και τι δεν έχω ακούσει για εκείνο το γεγονός. Στο φεστιβάλ οικολογίας, στην παραλία Θεσσαλονίκης, το περίπτερο που είχαμε κάνει για την ενημέρωση γύρω από τον ναό, ήταν δίπλα στο περίπτερο των ομοφυλόφιλων Θεσ/νίκης. Σε κουβέντες που κάναμε με τους ανθρώπους εκεί, μας είπαν πως όλα καλά με εμάς, αλλά εκείνα τα κιτς με ανθρώπους που ντύθηκαν αρχαίοι μας χάλασαν το ίματζ. Στον σύλλογο φίλων μνημείων που συμμετείχαμε μας είπαν ότι αυτά τα κιτς να μην γινόταν, η όλη προσπάθεια θα ήταν καταπληκτική. Και φυσικά ο μορφωμένος κύριος λαμπατέρ Παπαστεφάνου, ο οποίος θα έβρισκε άκρως αισθησιακό έναν καλόγερο με στρας και βαμμένα μάτια, αντίθετα από έναν Σπαρτιάτη οπλίτη.
Εγώ εξακολουθώ να έχω ένα βαθύ πρόβλημα αισθητικής μιας και όχι μόνο προτιμώ έναν Σπαρτιάτη οπλίτη μπροστά σε έναν αρχαϊκό ναό, παρά μία μουσάτη, μπροστά σε ένα κοινό με τρελές που τσιροκοπάνε σε κάθε ατάκα του στυλ "γκεια σου ελλάντα", αλλά και γιατί βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρον να πιω ένα κρασί και να συζητήσω με τον Σωκράτη που ντύθηκε οπλίτης για τον Λιαντίνη, παρά να πιω ένα μοχίτο με τον Κοντσίτα και να κουβεντιάσουμε για την νέα σειρά eyeliner της seventeen.
Ο κ. Χατζηστεφάνου σε παράδοση μαθήματος αισθητικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html