Συνεταιριστική Τράπεζα ΔωδεκανήσουΚαι νέα διάσταση έχει προσλάβει η εισαγγελική έρευνα γύρω από την Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς από ιδρυτικό στέλεχος της, που καταγγέλλει «κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση».
Ο ίδιος έχει προσφύγει ενώπιον των αστικών δικαστηρίων και διεκδικεί αποζημίωση από

αδικοπραξία αλλά και για ηθική βλάβη που υπέστη ως μεριδιούχος.
Το πρώτο σκέλος της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται κατόπιν της αναφοράς του, που υποβλήθηκε στον Αρειο Πάγο, έχει ήδη ολοκληρωθεί και ενισχύθηκε με στοιχεία που φέρονται να προέκυψαν από τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος στη διαχείριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας.
Ο μηνυτής, όπως έχει γράψει η «δημοκρατική», είχε λάβει δάνειο ύψους 111.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας, ενώ ως εγγυητές είχαν συμβληθεί ο ίδιος και η σύζυγός του.
Περί το τέλος του 2010 η εταιρεία ανέστειλε τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, ωστόσο, όμως, εξυπηρετούσε το αναληφθέν δάνειο, συνέχισε δε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2011, με υπόλοιπο οφειλόμενο την 18.05.2012 ποσό 103.363,32 ευρώ.
Ζήτησε τότε, όπως αναφέρει, να κινηθούν οι διαδικασίες ρευστοποίησης των μερίδων του, μέσα.....Περισσότερα ΕΔΩ